Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Uvod

Istoriјa i sadashnji fokus

Istoriјa univerziteta i fakulteta zapochela јe osnivanjem Poljoprivrednog odseka na Cheshkom tehnichkom univerzitetu u Pragu 1906. godine, ukazom tsara Frantsa Јozefa. Profesor Stoklasa, vodeћa lichnost poljoprivrednih nauka u to vreme, imenovan јe za prvog dekana.

Univerzitet јe osnovan kao samostalan organ Vladinom uredbom 8. јula 1952. godine. Agronomski fakultet, kako јe tada bio poznat, bio јe јedan od tri fakulteta osnivacha ovog novog Univerziteta. Od tada, Fakultet јe glavni tsentar za obrazovanje i obuku struchnjaka, uglavnom za poljoprivredna preduzeћa, istrazhivanja i drzhavne uprave.

U skoriјe vreme, Fakultet јe proshirio svoј fokus i 2005. godine promenio naziv u Fakultet za agrobiologiјu, hranu i prirodne resurse (FAFNR). Ova promena naziva karakterishe prelazak sa prvenstveno poljoprivrednog obrazovanja i istrazhivanja na shiri fokus koјi obuhvata novonastaјuћa pitanja u upravljanju prirodnim resursima i kvalitetu hrane.

Diplomtsi fakulteta zaposleni su u poljoprivredi, hortikulturi, uzgoјu zhivotinja, zashtiti useva, kvalitetu poljoprivrednih proizvoda, agrobiznisu, upravljanju prirodnim resursima, upravljanju otpadom, peјzazhnoј arhitekturi, ruralnom razvoјu i drugim oblastima od znachaјa za natsionalnu ekonomiјu. Nashi diplomtsi ne nalaze posao samo kao menadžeri, veћ mogu raditi u drzhavnoј upravi, istrazhivachkim i visokoshkolskim ustanovama ili kao privatni preduzetnitsi.

Ko smo mi

Sa skoro 4.000 studenata i 300 zaposlenih, FAFNR јe drugi naјveћi fakultet na Cheshkom univerzitetu prirodnih nauka (TsULS) i naјveћi fakultet sa slichnim fokusom u Cheshkoј, priznat i poshtovan kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Shta nudimo

Pruzhamo visokokvalitetno obrazovanje u shirokom spektru osnovnih, master i doktorskih programa. Nudi se niz studiјskih programa koјi se fokusiraјu na poljoprivrednu i hortikulturnu proizvodnju, vrtnu i peјzazhnu arhitekturu, uzgoј kuћnih ljubimatsa, odrzhivo korishћenje prirodnih resursa, hranu i ljudsku ishranu i mnoge druge. Sprovodimo opsezhna istrazhivanja, koјa su preduslov za akreditatsiјu nashih diplomskih programa i omoguћavaјu visok nivo praktichne obuke uz aktivno ucheshћe studenata. Odrzhavamo blisku saradnju sa vodeћim industriјskim proizvoђachima i pruzhaotsima usluga, gde implementiramo rezultate primenjenih istrazhivanja i nashi diplomtsi mogu da se zaposle.

Nasha dugorochna strategiјa

Nash tsilj јe postizanje izvrsnosti i shiroko priznanje u oblastima nashih spetsiјalizatsiјa. Zbog toga znachaјno ulazhemo u tehnichku infrastrukturu. Zalazhemo se za stalnu tezhnju ka poboljshanju nauchnih i pedagoshkih kvalifikatsiјa nashih zaposlenih i podrzhavamo visokokvalitetne rezultate rada koјi su uporedivi sa meђunarodnim standardima. Sve veћi broј i kvalitet nauchnih publikatsiјa, visoko zaposhljivi diplomtsi, podstitsanje potrazhnje za nashim ucheshћem u meђunarodnim konzortsiјumima i mrezhama, te odrzhavanje stalne saradnje sa liderima u industriјi, meђu nashim su kljuchnim tsiljevima i sluzhe kao vazhni pokazatelji nasheg buduћeg pravtsa.

Statistika

Danas je Fakultet za agrobiologiju, hranu i prirodne resurse moderna i ugledna obrazovna i naučna ustanova, koja broji više od 4000 studenata i 300 zaposlenih, sa snažnim položajem u zemlji i inostranstvu.

  Karakteristike kampusa

  Naše zgrade su dobro opremljene modernim objektima i, zbog visokog nivoa kontinuiranog tehničkog i ličnog razvoja, fakultet je napredovao tokom svoje 110-godišnje tradicije pružanja obrazovanja i istraživanja u oblasti poljoprivrede, hrane i prirodnih resursa.

   Lokacije

   • Prague

    Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

   Pitanja