Keystone logo
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Uvod

CI Cergi Paris Universiti

Od prvog januara 2020, Univerzitet Cergi-Pontoise i EISTI spojili su se pod novim imenom: CI, Cergi Paris Universiti. Sastoji se od 24.000 studenata. ESSEC je povezan sa CI kao partnerskom institucijom.

Akademski kurs ponude se sastoji od dodiplomskog univerziteta (CI SUP) i pet osnovnih i diplomskih škola, četiri u okviru univerziteta, sa peti je ESSEC.

Pored ESSEC-a, ostale diplomske škole na čelu sa CI univerzitetom su:

 • CI Tech specijalizovana za računarske nauke, primenjenu matematiku, građevinarstvo, biotehnološku& hemiju, ekonomiju i menadžment;
 • CI Umetnost i humanističke nauke, koju predstavljaju Nacionalna viša škola umetnosti Pariz-Cergi (ENSAPC), Nacionalna viša škola arhitekture u Versaju (ENSAV), Nacionalna viša škola pejzažnog dizajna (ENSP) i Institut za nacionalnu baštinu (INP);
 • CI obrazovanje, koje predstavljaju institucije INSPE, EPSS i ILEPS;
 • CI Zakon i političke nauke, zastupa Sciences Po St-Germain-en-Laie kampusu.

CI Tech

Smešten u Velikom Parizu iu Pau, CI Tech je pre svega inženjerska diplomska škola. Stekao je status „Grande Ecole“, najviše priznanje koje je izjavilo francusko Ministarstvo za& istraživanje visokog obrazovanja. CI Tech je takođe član „Conference des Grandes Ecoles“ (CGE), francuskog udruženja koje okuplja elitne visokoškolske ustanove koje ispunjavaju stroge kriterijume u vezi sa procesom zapošljavanja, obrazovnim pristupom i međunarodnom i korporativnom mrežom. Dostupan nakon završetka diplome srednjeg obrazovanja ili kroz namensku post-srednju pripremnu klasu, on donosi magisterij iz ove četiri oblasti: primenjena matematika, računarske nauke, građevinarstvo, biotehnološka& hemija. Dva univerzitetska odeljenja su ugrađena u CI Tech: Institut za& tehnike nauka (IST) i Institut za ekonomski& menadžment (IEG), koji proširuje našu ukupnu isporuku kursa u ovim specifičnim oblastima.

Ponuda kursa CI Tech strukturirana je na sledeći način:

 • Petogodišnji program Grande Ecole Engineering;
 • Postsekundarni pripremni časovi koji vode do upisa programa Grande Ecole;
 • &Dodiplomski diplomski programi;
 • Kontinuirani programi obuke: Specijalizovani postdiplomski master;
 • Međunarodni majstor sa kampusima koji se nalaze izvan Francuske;
 • Ph.D. programi.

Naša misija, naše vrednosti

Misija CI Tech je da ispuni rastuća očekivanja i studenata i industrije. Kroz inovativne programe i fakultetske razmene, nastojimo da našim studentima pružimo sve atraktivnije obrazovno iskustvo. Studenti mogu da biraju dodiplomske i diplomske programe u oba inženjerstva i menadžmenta disciplina. Studenti takođe stiču dragocena znanja i globalne menadžerske veštine kroz stažiranje i studiraju iskustva u inostranstvu sa univerzitetima širom sveta. Od osnivanja CI Tech-a, institucija se postepeno prilagođavala ekonomiji koja se razvija koja nudi opsežan i raznolik nastavni plan i program koji zadovoljava savremenu viziju današnjeg sveta. Njeni ciljevi su:

 • izazov vođen da pripremi studente i osoblje kao globalne građane i doživotne učenike koji brinu i deluju za budućnost planete i čovečanstva;
 • posvećen principima otvorenosti i uključenosti izgradnjom otvorenih resursa i platformi za saradnju, podržavanjem otvorenih naučnih programa i sponzorisanjem mehanizama pristupa, mobilnosti i inkluzivnosti koji oslobađaju naš intelektualni i društveni potencijal.

153687_CYTech-AtriumarriereplanPau.JPG

CI Tech Međunarodno učešće

Međunarodno učešće CI Tech-a je nesporno i uključuje radno iskustvo u inostranstvu, akademske razmene, kao i dvostruke mogućnosti stepena. Naša institucija je nedavno obnovila Erasmus povelju za visoko obrazovanje. Ovo priznanje pokazuje našu stručnost u mobilnosti studentskog& osoblja u snažnoj saradnji za inovacije i dobre prakse u okviru politike Erasmus +. CI Univerzitet je član Campus France, zvanične agencije za promociju francuskog visokog obrazovanja širom sveta. CI Tech je takođe usklađen sa različitim evropskim i međunarodnim organizacijama i udruženjima (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Netvork, AIEA, itd.), Koji imaju za cilj da promovišu napredak međunarodnog obrazovanja.

CI poseduje jezički centar i takođe je ovlašćeni test centar ETS TOEIC. Naš univerzitet je nedavno nagrađen" Bienvenue en France" etiketu, koja razlikuje francuske visokoškolske institucije koje su razvile prijemne objekte posvećene međunarodnim studentima. CI uspostavlja čvrste veze sa kineskim univerzitetima, što će doprineti stvaranju francusko-kineskog instituta kako bi dalje internacionalizovao svoje obrazovne mogućnosti. Jedno od najznačajnijih dostignuća na evropskom nivou je nedavni razvoj saveza šest istomišljenika univerziteta, smeštenih u Belgiji, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj, pod nazivom EUTOPIA. Misija EUTOPIJE je da dugoročno izgradi jedinstven i hrabar savez transformativnih i angažovanih institucija. Savez je izgradio snažne veze unutar regionalnih zajednica, institucionalnih struktura i lokalnih kompanija. Studenti, istraživači i osoblje EUTOPIA rade zajedno na izgradnji novog akademskog modela, odražavajući otvorenu i ujedinjenu Evropu, poštujući građane i životnu sredinu.

CI Tech diplome zahtevaju zvaničnu jezičku sertifikaciju na engleskom jeziku kao strani jezik kao deo svojih nacionalnih kriterijuma za priznavanje diploma. CI Tech će potpisali 250 univerzitetskih partnerstava širom sveta u naredne dve godine, uključujući više od 20 međunarodnih opcija dvostrukog stepena. Značajan broj programa saradnje omogućavaju instituciji da poboljša dolazni mobilnost kroz svoje dodiplomske, diplomske i postdiplomske engleski-učio kurs isporuke. U skladu sa globalnom vizijom CI Tech-a, naša institucija planira da u bliskoj budućnosti otvori kampus u Singapuru.

Po čemu se CI Tech razlikuje?

Naša ambiciozna vizija: CI, definisan kao univerzitet raznovrsnog, društveno orijentisanog i međunarodnog stava, nastoji da obrazuje nove generacije u složenim izazovima globalizovanog društva u skladu sa ciljevima održivog razvoja, akademske izvrsnosti i kvalitetnog studentskog iskustva.

Visok status rangiranja: Nacionalna i međunarodna rang lista, priznata od strane mnogih specijalizovanih medija i sajtova, još jednom pokazuju da se ponuda CI kurseva smatra jednim od najboljih u oblastima inženjerstva, menadžmenta, matematike& pojačala; finansije, internacionalizacija i profesionalna integracija.

Vrhunski istraživački& pojačalo; Aktivnosti prenosa tehnologije: Istraživanje i prenos tehnologije su u središtu dinamike CI Tech, čije misije doprinose prisvajanju naučnog znanja. CI Tech potvrđuje svoju viziju i sprovodi aktivnu politiku u inovacijama prenosa tehnologije svojih istraživačkih aktivnosti, koju sprovode priznati istraživači sa punim radnim vremenom u okviru svojih četrnaest laboratorija i pet otvorenih laboratorija u modeliranju i eksperimentalnim naukama.

Širok spektar objekata koji se nude u kampusu:

 • Četiri biblioteke sa preko 2 miliona publikacija;
 • Četiri univerzitetske rezidencije i privatni stambeni objekti;
 • Studentski sportski objekti sa preko 30 individualnih& timskih aktivnosti;
 • Četiri studentska restorana, četiri kafeterije;
 • 47 studentskih udruženja;
 • Kompletan paket kulturnih aktivnosti, uključujući „kulturni Pass vaučer“, posebna propusnica koja nudi popuste na pozorišta& bioskopa rezervacije i na druge kulturne događaje u Velikom Parizu.

Oznaka „Bienvenue en France“: Ovo nacionalno priznanje, koje dodeljuje naš univerzitet, poboljšava našu stručnost posvećenu međunarodnim studentima, uglavnom u sledećim oblastima:

 • Kvalitet i dostupnost objekata za& prijem informacija;
 • Usluge podrške tutorial;
 • Stambeni objekti i razvoj života u kampusu;
 • Postdiplomski razvoj karijere i alumni usluge.

Ajfelov toranj, Pariz, Francuska

Lokacija: Veliki Pariz

Pariški region ima mnogo toga da ponudi međunarodnim studentima, kao što su istorija, umetnost i kultura, povrh svog akademskog& pojačala; naučna izvrsnost. To je jedinstveno mesto za učenje, otkrivanje, učenje, angažovanje i razmenu, mesto gde će dijalog, bratstvo, sloboda i kreativnost uvek prevladati. Pariz je dugi niz godina uvršten u rangiranje najboljih studentskih gradova KS. Na samo 25 minuta od svetski poznatih Les Champs Elisees, ili La Defense (jedan od glavnih futurističkih nebodera prepunih poslovnih okruga u Evropi) nalazi se grad Cergi-Pontoise. Istorijsko srce oblasti Cergi-Pontoise uspeva na prestižnoj prošlosti koja se često našla na raskrsnici istorije same Francuske, kao kada je tu boravio Kraljevski dvor. Njegova slava proširena je kroz dugu rezidenciju Camille PISSARRO, koja je u brojnim radovima oslikala raznolike pejzaže grada i obližnjeg sela, koja se sada mogu naći u najvećim muzejima na svetu. Blagoslovljen bogatim nasleđem, Cergi- Pontoise postao je 30. marta 2006. godine član nacionalne mreže gradova i zemalja umetnosti i istorije. Ova etiketa, koju je dostavilo Ministarstvo kulture i komunikacija, oličava politiku koja ima za cilj promociju nasleđa i arhitekture. Danas je Cergi poznat kao živopisno studentsko središte.

Izjave studenata

Lokacije

 • Cergy

  Avenue du Parc, 95000, Cergy

  • Pau

   2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

   • Saint-Germain-en-Laye

    Saint-Germain-en-Laye, Француска

    Pitanja