Keystone logo
© Ulf Palm
Chalmers University of Technology

Chalmers University of Technology

Chalmers University of Technology

Uvod

Proučite švedski način na Chalmers University of Technology

Pružanje sveobuhvatnog obrazovanja u nauci, inženjerstvu, tehnologiji i arhitekturi jedan Chalmers University of Technology je od najcenjenijih univerziteta u Skandinaviji i dosledno se svrstava među najbolje na svetu. Chalmers je ime domaćinstva u Švedskoj, smatra se najuglednijim i najpoznatijim univerzitetom u zemlji.

Kada studirate na Chalmers University of Technology, postajete deo bogate i raznovrsne kulture koja se proteže do 1829. Pored objekata svetske klase i fakulteta, studentski život je pun zabave i avanture, sa stotinama klubova i društava koje nude sve, od baloniranja, robotike i džeza do pozorišnih i sportskih klubova. Ova strana studentskog života duboko je ugrađena u Chalmers duh, sa više od polovine naših studenata uključenih u kulturni život Univerziteta na ovaj način.

A kada je reč o obrazovanju i istraživanju u Chalmers, videćete da ste na samom vrhu svog polja. Sa više od dva veka vrednošću izvrsnosti uporedo sa savremenom infrastrukturom i nastavnim metodama, ovde ćete naići na vrlo poseban način obavljanja stvari. Kada studirate na Chalmers, učite da razmišljate nezavisno, koristeći inženjerske metode na inovativne načine za rešavanje najvećih izazova sa kojima se suočava društvo, od klimatskih promena do digitalne revolucije. Podstičemo vašu kreativnost i verujemo u važnost slobodnog razmišljanja. Da bismo olakšali otvorenost i saradnju između učenika i nastavnika, nastavljamo klasično skandinavsku atmosferu, onu koja je zaista neformalna i nehijerarhijska - švedski način.

A uz obrazovanje svetske klase, kada studirate na Chalmers, dobićete priliku da živite u jednom od najzapanjujućih i najistaknutijih gradova u celoj Evropi. Naš kampus se nalazi u samom srcu Geteborga, na prelepoj zapadnoj obali Švedske - jednom od najzelenijih gradova na svetu, izgrađen oko šuma, jezera, ostrva i reka. Ali Geteborg se takođe slavi zbog svoje jedinstvene društvene atmosfere - savršenog spoja šarma malog grada i energije velikog grada. Dosledno rangiran kao prijateljski i najdruštveniji grad u Švedskoj, Geteborg ima spontanu i opuštenu atmosferu koja ga izdvaja od mnogih drugih univerzitetskih gradova u Skandinaviji i Evropi.

Održivost, preduzetništvo i jednakost su suštinski aspekti svega u čemu radimo Chalmers. Kroz zadatke zasnovane na projektima pružamo praktično, zajedničko iskustvo, fokusirajući se na primenu teorijskog znanja za rešavanje trenutnih i budućih problema. Imamo odlične veze sa mnogim relevantnim industrijskim i socijalnim partnerima, uključujući lokalne gigante kao što su Volvo, SKF i AstraZeneca, osiguravajući da naše istraživanje i obrazovanje budu uvek blisko usklađeni sa stvarnim izazovima i aplikacijama. Naš globalni fokus privlači studente i osoblje iz oko 70 zemalja, a mi nudimo oko 40 magistarskih programa koji se u potpunosti predaju na engleskom jeziku - pripremajući vas za istinski međunarodnu karijeru.

Chalmers University of Technology je uzbudljiv i dinamičan univerzitet, u prelepom i jedinstvenom gradu. Naš moto danas ostaje isti kao i 1829. godine: Avancez — napred.

Lokacije

 • Gothenburg

  Chalmers University of Technology

  • Lindholmen

   Hörselgången,4, 417 56, Lindholmen

   • Kungsbacka V

    Observatorievägen,90, 439 92, Kungsbacka V

    Programi

    Institucija takođe nudi:

    Pitanja