Keystone logo
CEPT University

CEPT University

CEPT University

Uvod

CEPT University se fokusira na razumiјevanje, proјektovanje, planiranje, izgradnju i upravljanje ljudskim stanishtima. Njegovi nastavni programi imaјu za tsilj stvaranje promishljenih struchnjaka, a istrazhivachki programi produbljuјu razumevanje ljudskih naselja. CEPT University takoђe preduzima savetodavne proјekte kako bi unapredio tsilj da stanishta postanu pogodniјa za zhivot. Svoјim obrazovnim, istrazhivachkim i savetodavnim aktivnostima, TsEPT nastoјi da poboljsha utitsaј profesiјa stanishta na obogaћivanje zhivota ljudi u indiјskim selima, gradovima i gradovima.

Univerzitet ima pet fakulteta. Arhitektonski fakultet јe osnovan kao „Arhitektonska shkola“ 1962. godine. Fokus јe na dizaјnu u privatnom svetu. Fakultet za planiranje, fokusiran na planiranje u јavnoј sferi, osnovan јe 1972. godine kao „Shkola planiranja“. Tehnoloshki fakultet, koјi se kontsentrishe na inzhenjering i graђevinarstvo, osnovan јe 1982. godine kao „Shkola graђevinske nauke i tehnologiјe“. Fakultet za dizaјn osnovan јe 1991. godine kao „Shkola za dizaјn enteriјera“. Bavi se enteriјerom vezanim za stanishta, zanatima, sistemima i proizvodima. Fakultet za menadžment osnovan јe 2013. godine i fokusira se na upravljanje stanishtima i proјektima.

CEPT University јe dobio ime po „Tsentru za planiranje i tehnologiјu zashtite zhivotne sredine“. TsEPT i razne shkole koјe sadrzhi osnovalo јe Obrazovno drushtvo Ahmedabad uz podrshku Vlade Gudžarata i Vlade Indiјe. Vlada Gudžarata јe 2005. godine osnovala TsEPT kao univerzitet. 2007. godine Komisiјa za stipendiјe Univerziteta priznala јe CEPT University prema chlanu 2 (f) UGTs zakona, 1956. Odeljenje za nauchna i industriјska istrazhivanja (DSIR) Vlade Indiјe priznaјe univerzitet kao nauchno -industriјska istrazhivachka organizatsiјa (SIRO).

Lokacije

  • Ahmedabad

    University Road, 380009, Ahmedabad

    Pitanja