Keystone logo
© BGU
Ben-Gurion University of the Negev

Ben-Gurion University of the Negev

Ben-Gurion University of the Negev

Uvod

Ben-Gurion University of the Negev ( BGU ) је познат по свом врхунском истраживању и иновацијама, пријатном окружењу кампуса и изванредном студентском животу. Универзитет тежи изврсности у научним иновацијама, међудисциплинарној сарадњи и померању граница како би утицао на заједнице широм света. У BGU у, културна размена и културно урањање су наши приоритети. У вашем академском или истраживачком програму студираћете заједно са локалним вршњацима. Подстичемо наше израелске и међународне студенте да одвоје време да уче једни од других изван онога што се учи у учионици.

Ben-Gurion University of the Negev је један од водећих израелских истраживачких универзитета и међу светским лидерима у многим областима.

Има око 20.000 студената и 4.000 чланова факултета на факултетима инжењерских наука; Здравствене науке; Природне науке; Факултет хуманистичких и друштвених наука Пинцхас Сапир; Факултет за бизнис и менаџмент Гуилфорд Глазер; Медицински факултет Јоице анд Ирвинг Голдман; Креитман школа за напредне постдипломске студије; Школа наука о мозгу и когниције; Школа одрживости и климатских промена и Међународна школа за пустињске студије Алберт Катз. Више од 100.000 бивших студената игра кључне улоге у свим областима истраживања и развоја, индустрије, здравствене заштите, економије, друштва, културе и образовања у Израелу.

Универзитет има три главна кампуса: породични кампус Марцус у Беер-Схеви; истраживачки кампус у Сде Бокер-у и кампусу Еилат, а дом су национални и мултидисциплинарни истраживачки институти: Национални институт за биотехнологију у Негеву; Национални институт за соларну енергију; Институт за наноразмјерну науку и технологију Илсе Катз; Институт за истраживање пустиње Јацоб Блаустеин; истраживачки институт Бен-Гурион за проучавање Израела и ционизма и Хексхерим - истраживачки институт за јеврејску и израелску књижевност и културу.

Напредна истраживања и примене на челу науке и технологије

Више од 800 старијих и 1.100 млађих професора ради са својим дипломираним студентима у напредним лабораторијама, у оквиру више од 60 интердисциплинарних истраживачких центара.

Поред чистог истраживања, Универзитет Бен-Гурион је такође фокусиран на примењена истраживања.

Преко своје компаније за трансфер технологије, БГН Тецхнологиес, која је такође одговорна за патентни портфељ Универзитета, Универзитет иницира, води и спроводи пројекте са институцијама, компанијама и фондацијама широм света, и привлачи стратешке партнере и инвеститоре у области науке, технологије и индустрије, укључујући безбедност домовине; биоинформатика; роботика, енергија и горива; ергономија; сајбер безбедност; нанотехнологија; водни ресурси; екологија и животна средина, људска генетика; епидемиологија; матичне ћелије; дијабетес; рак; напредни лекови; биотехнологија и пољопривредна технологија; информационе технологије и комуникације; еколошки третман воде; и алтернативних извора енергије.

Греен Цампус

Лидер у истраживању животне средине у Израелу, Универзитет Бен-Гурион такође је посвећен бризи о животној средини као део иницијативе „Зелени кампус“.

Универзитет је рангиран на 46. месту на светској ранг листи универзитета са одрживим политикама и спроводи програме за промовисање свести о заштити животне средине, смањењу употребе ресурса, енергетској ефикасности, промоцији истраживања и широких образовних и друштвених активности.

Парк напредних технологија – Парк високе технологије и биотехнологије

Универзитет Бен-Гурион је партнер у иницијативи и успостављању Парка напредних технологија који се налази поред Марцус Фамили Цампуса. Пројекат је јединствено јавно-приватно партнерство које комбинује изузетна достигнућа Универзитета и града Бер-Шева са водећим компанијама у Израелу и широм света и означава прекретницу у израелском научном свету. Овај високотехнолошки и биотехнолошки парк насељавају пионирске научне и технолошке компаније из целог света.

Хи-Тецх центар ИДФ-а и центар за истраживање и развој комуникација такође ће бити изграђени поред парка.

Енергетска иницијатива

Универзитет Бен-Гурион промовише истраживања у области зелене енергије, алтернативне и обновљиве енергије, укључујући обновљива горива, соларну енергију и још много тога. Такође развија наставне планове и програме за широк спектар основних и постдипломских студија у области енергетике.

Академска и људска изврсност

Универзитет Бен-Гурион је главна атракција за студенте и истраживаче због свог плуралистичког и интердисциплинарног приступа. Импресивна достигнућа њених истраживача, студената и бивших студената, како у академском тако и на тржишту рада, резултат су одличне истраживачке, наставне и студијске инфраструктуре. Отворена и пријатељска атмосфера, у комбинацији са младим и оригиналним начином размишљања, подстиче студенте и истраживаче да унапреде науку, културу и друштво и да пробију баријере у истраживању.

Развој Негева и укључивање заједнице

Ben-Gurion University of the Negev игра централну улогу у развоју индустрије, пољопривреде и образовања у Негеву. Више од 6000 студената укључено је у широк спектар друштвених и друштвених пројеката у региону: постоји 80 „отворених станова“ у Беер-Шеви, где студенти живе у насељима у којима су активни, као део Одељења за акцију у заједници. Ово је поред студија и богатог живота у кампусу, по чему је Универзитет познат.

Погон и раст без преседана

Студентска популација на Универзитету Бен-Гурион се више него удвостручила у последњој деценији. Глобалне академске оцене постављају Универзитет високо међу универзитете широм света иу одређеним областима, чак и међу светским лидерима. Универзитет Бен-Гурион је на првом месту по задовољству студената међу свим академским институцијама у Израелу.

Lokacije

  • Be'er Sheva

    David Ben Gurion Blvd 1, Be'er Sheva, Israel, 8410501, Be'er Sheva

  • Sde Boker

    Sde Boker, Израел

    Programi

    Pitanja