Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
American Film Institute

American Film Institute

American Film Institute

Uvod

Тхе Амерички филмски институт је амерички обећање да се сачува наслеђе играног филма, у част уметника и њихов рад и да образује нову генерацију приповједача. Као непрофитна организација образовања уметности, Афи обезбеђује лидерство у филму и телевизији, а посвећена иницијативама које се баве прошлост, садашњост и будућност покретних слика уметности. Афи Архива и Афи Каталог играних филмова очува наслеђе америчке филмске баштине за будуће генерације, Који се састоји од ретку снимке из целе историје слике у покрету и састављања документације о првих 100 година америчког филма.

Афи поштује филмске и телевизијске уметнике и њихов рад је домаћин разних годишњих програма и посебним догађајима, укључујући и Награда афи за животно дело и АФИ НАГРАДЕ. Награда АФИ за животно дело је остао највеће признање за каријеру у филму и показује огромну моћ и уметност филма. АФИ награда, Института 21. филмски и телевизијски век алманах, слави најистакнутијих филмова и телевизијских програма у години и креативне тимове иза њих у не-конкурентног атмосфери. Афи поздравља ауторе и филмске ентузијаста са филмским изложби током целе године; Афи ДОЦС, Представља пет дана међународних документарних и једини фестивал у Сједињеним Државама посвећен пројекције и догађаје који повезују публику, ауторе и лидере политике у Вашингтону; Афи Блацк Позориште и Културни центар нуди током целе године програмирање у области Вашингтон, ДЦ; АФИ Фест представили су Ауди, Института је излог за најбољи фестивал филмова године и прилика за мастер филмским ствараоцима и новим уметницима да се заједно са публиком у срцу Холивуда. Афи ФЕСТ је једини фестивал те раста који је бесплатан за јавност. Афи'с значајне 100 ГОДИНА ... 100 филмова листе поново уведе класичне америчке филмове на милионе љубитеља филма широм света.

Афи образује нову генерацију приповедача На Афи Цонсерватори, Која је константно препознат као један од најбољих светских филмских школа. Конзерваторијуму је сарадње, руке-на производном окружењу са нагласком на приповедања похвалити признатих Алумни укључујући Даррен Аронофски, Патти Јенкинс, Јанусз Камински, Хеиди Левитт, Маттхев Либатикуе, Давид Линцх, Терренце Малицк, Валли Пфистер, Роберт Ричардсон, Ед Звицк и многи, много више. Афи конзерваторијум нуди двогодишњи Мастер оф Фине Артс степена у шест дисциплина: кинематографији, режију, уређивање, Производња, Сценографија и сценарија.

Престижна управни одбор, којим председава сер Хауард Стрингер, и Управног одбора, којом је предсједавао Боб Дали, заједно са председником и ЦЕО Боб Газзале, састоји се од кључних личности из забаве, бизниса и академске заједнице који воде Афи. Као непрофитна организација образовања, ослања на великодушне финансијске подршке покрету слика уметничке ентузијасте као ти да обезбеди средства за своје програме и иницијативе. Постаните Афи члан данас и играју своју улогу у очувању као што америчку историју филма.

Lokacije

  • Los Angeles

    American Film Institute 2021 North Western Avenue, CA 90027-1657, Los Angeles

Pitanja