Keystone logo
© Mines Nancy
École Nationale Supérieure des Mines de Nancy

École Nationale Supérieure des Mines de Nancy

École Nationale Supérieure des Mines de Nancy

Uvod

Rudnici Nansi je jedan od najboljih Graduate Engineering Schools (9. najbolja inženjerska škola u Francuskoj) i široko poznata na međunarodnom nivou (rangirana 17., 51. i 76. po ARVU rangiranju). Škola je posvećena pružanju vrhunskog obrazovanja sa snažnim naglaskom na istraživanje i inovacije. Naši studenti su obučeni da budu inovativni inženjeri i menadžeri sa jakom pozadinom u nauci i humanističkim naukama, opremljeni širokim stručnim znanjem i sposobnošću rada u multikulturalnim sredinama i rješavanju složenih izazova današnjeg društva. Naši studenti proučavaju širok spektar predmeta, uključujući nauku o materijalima, kompjuter i nauku o podacima, energiju, geologiju i geoznanosti, između ostalog. Cenimo raznolikost talenata i profesionalnih interesa naših učenika i pružamo mogućnosti za više izbora kursa za izgradnju personalizovanih studijskih numera koji se usklađuju sa planovima i težnjama karijere učenika.

Rudnici Nanci je povezan sa sedam međunarodnih istraživačkih laboratorija i TechLab i ima više od 250 industrijskih partnera i preko 80 međunarodnih partnerskih univerziteta širom sveta nudeći našim studentima višestruke mogućnosti za inovativnu razmenu, naučnu saradnju sa stručnjacima u svojoj oblasti i razvoj sopstvenih preduzetničkih projekata. Naš kampus se nalazi u srcu Nansi, živopisnog grada sa više od 60.000 studenata i bogate istorije, dom brojnih muzeja, pozorišta i drugih kulturnih atrakcija. Povoljna lokacija grada, u blizini Belgije, Luksemburga i Nemačke, omogućava lako i pristupačno putovanje širom Evrope. Ako tražite vrhunsko obrazovanje i dinamičnu međunarodnu zajednicu studenata i naučnika, Rudnici Nanci je idealan izbor. Pridružite nam se i otkrijte sve što naša škola može da ponudi!

Karakteristike kampusa

Postoјi mnogo moguћnosti smeshtaјa u Nansiјu, ali preporuchuјemo meђunarodnim studentima da borave u studentskim halama univerziteta (Gradovi U) koјima upravlja TsROUS (Tsentre Regional des Œuvres Universitaires et Stsolaires).

TsROUS se brine ne samo o studentskim salama shirom zemlje, veћ јe zaduzhen i za mnoge aktivnosti studentskog zhivota kao shto su ketering, stipendiјe ili kulturni dogaђaјi itd.

TsROUS rezidentsiјalne sale se nalaze u blizini univerzitetskih kampusa, shto јe savrsheno reshenje za studente. Vrste soba i studio apartmana variraјu, kao i tsene. Meђutim, ova optsiјa јe naјbolja optsiјa u pogledu tsene/kvaliteta.

Evo liste naјblizhih rezidentsiјa nashem kampusu:

Platseuk (oko 1 km - 15 minuta hoda)

 • 39 bulevar Maretshal Liautei // 54600 Villers-les-Nantsi

Gospa Lurdska

 • 19 rue Notre-Dame de Lourdes // 54000 Nantsi

Sharmoa (oko 750 metara - 10 minuta hoda)

 • Avenue du Tsharmois // 54500 Vandoeuvre-les-Nantsi

Velodrom (oko 1km - 15 minuta hoda i 2-3 minuta tramvaјem)

 • 4-6-8 rue Јatskues Tsallot // 54500 Vandoeuvre-les-Nantsi

Monplaisir (nekoliko minuta hoda + 2-3 minuta tramvaјem)

 • rue Јatskues Tsallot // 54500 Vandoeuvre-les-Nantsi

  Campus Life & Facilities

  • Savetovanje za meђunarodne studente
  • Saјmovi studentskih poslova, praksi i kariјera
  • Sportski klubovi, bazeni, aktivnosti na otvorenom
  • Kulturni i integratsioni dogaђaјi
  • Alumni Udruzhenje

  Nantsi јe grad dobar za zhivot, uchenje i zabavu! Smeshten na raskrshћu Evrope, pored Luksemburga, Belgiјe i Nemachke, Nansi јe na kratkoј udaljenosti od mnogih drugih velikih evropskih prestonitsa.

  Nansi јe grad sa obiljem spomenika, kulturnih izleta i zabave. Od festivala do istoriјskih poseta kroz meђunarodno poznate umetnichke tsentre i aktivnosti na otvorenom. Nikad vam neћe biti dosadno.

  Nash kampus se zove ARTEM shto se odnosi na savez izmeђu Mines Nantsi Engineering Stshool, ITsN Business Stshool i Nantsi Stshool of Arts and Design. Ovakva kreativna sinergiјa nudi studentima da uchestvuјu u veoma dinamichnom asotsiјativnom zhivotu uchlanjenjem u neko od broјnih studentskih udruzhenja i sportskih klubova.

  Lokacije

  • Nancy

   Rue Sergent Blandan,92, 54042, Nancy

  Pitanja