Keystone logo
Уједињено Краљевство

Studija Master u Уједињено Краљевство 2024

Studija u Уједињено Краљевство

Многи људи бркају Британију са Великом Британијом, али у ствари нису иста ствар. Велика Британија је велика група од четири земље: Енглеска, Шкотска, Велс и Северна Ирска. Ове четири земље имају групу острва, северозападно од копна Европе и уједињени под једном владом са једним монархом. Велика Британија се састоји само Енглеска, Шкотска и Велс.

Иако Велика Британија има четири различите земље, од којих свака има своју културу и дијалеката, постоји разлог да многи људи бркају Великој Британији са Енглеској. Вековима, Енглеска је била доминантна нација, са монарх често назива "Енглеска краљица ." Када људи размишљају о Великој Британији, слика монарха је често прва ствар коју они мисле. Краљеви, краљице, принчеви и принцезе Енглеске постао међународни познате личности.Велика Британија је такође познат за друге културне иконе, као што су Дејвид Бекам, који је и др Битлсима. Ако сте посетили Велику Британију, што би желели да ручати на декадентном Цадбури чоколаде после традиционалног јела од рибе и чипова, прање све доле са чашом Гинисову Стоут.

Људи у Великој Британији су познате као лидери у области уметности, као и науке и технологије. Велика Британија је место где модни трендови често почињу и глумци и музичари су рођени. Лондон, центар свега, се често назива "културни суперсила ".

Велика Британија, а нарочито Енглеска, је познат по неким од најбољих универзитета у свету. Људи путују из целог света да студирају на неком од раме високорангираних у свету 'с школама, као и Кембриџ и Оксфорд. У ствари, Велика Британија има четири универзитета рангиран међу светске топ 10 у КС Ворлд Университи ранг листи.

Клима у Великој Британији

Клима у Великој Британији варира страховито на основу локације.Области које су врло близу Атлантика, попут Северне Ирске и Велса, су мокри, ветровито и благе температуре. Енглеска је кул, али не и хладно, температура скоро током целе године, и доживљава просечну количину падавина. Снег може да се деси, али је неуобичајено.

Трошкови живота

Као и климе, трошкови живота ће се разликовати у зависности од тога где живите у Великој Британији. Лондон, што је културни и образовни центар, је један од најскупљих места на свету. Издавање и трошкови дан-за-дан активности су обоје прилично високе. Јели су је скупо широм Енглеске, па размислите о потрази за дому или стан који има кухињу да смањи трошкове.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  628
 • Udeo komunalnih usluga

  83
 • Internet pretplata

  35
 • Lokalni prevoz

  79

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  8
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  5

O Уједињено Краљевство

Високо образовање у Великој Британији

Због својих одличних универзитета, високо образовање у Великој Британији је тражен, не само становници Велике Британије, али људи широм света. Типично, студенти унесите универзитет почетком у 18 година. Већина становника ће присуствовати дршавним школу за своју диплому, да помогне контролу трошкова.

У Великој Британији, први степен Бацхелор 'с степен. Већина ученика потрошити око три године студира за овај степен, и за то време они су познати као студентима. Након дипломирао на додипломски или другог првостепеног програма, сви студенти могу да изаберу да наставе постдипломско образовање. Мастер 'с степен, који обично траје годину дана, је прва опција. Докторски програми ће трајати око три године. Упис на постдипломске програме су веома конкурентне, а то се не финансира држава.

Поред ова три основна степена, студенти у Великој Британији може да настави специјалистичке квалификације кроз различите одборе и еснафа. Ове специјалистичке квалификације могу бити психологија, право, медицина, образовање или посао.

Студирање у Великој Британији вам пружа корист дипломом из једне од најпрестижнијих школа на свету 'с. Земља образовање вредности, а ви ћете бити живи усред одличне мислилаца и истраживача. Ако је ваш степен избора укључује снажан фокус истраживања, наћи ћете да студирају у Великој Британији даје вам могућност да се прикључе одличне истраживачке програме.

Школарина

Као што ви сматрате студира у Великој Британији, разумевање трошкови ће помоћи. У 2012 до 2013 школске године, основним степени у Енглеској посебно су постављена на мак £ 9.000 годишње, са ценом 6.000 фунти што чешће.Постдипломске степени имао веће трошкове од основних програма, али то варира знацајно школа. Студенти који су студирали ван Енглеске платио низ £ 5,000 - £ 20,000 годишње за своје степени.

Дипломирао са дипломом добили у Великој Британији отвара врата за многе могућности за запошљавање. Пошто су ти универзитети су тако високо цењена широм света, имаћете опцију да настави посао на међународним локацијама, а такође у Великој Британији треба да се одлучите да се населе тамо.

Здравствено осигурање

Велика Британија нуди национални здравствени систем под називом Национална здравствена служба. Студенти који се узимају најмање шест месеци курсева у земљи могу да се квалификују за бесплатно или субвенционисаном третмана у Великој Британији. Они који су становници ЕЕА или већ живе у Великој Британији НХС аутоматски квалификовати за услуге, без обзира колико дуго намеравају да студирају у Великој Британији.

Добијање визе за Велику Британију

Врсте студентских виза у Великој Британији обухватају:

 • Тиер 4 Генерал - Ова виза важи за одрасле преко 17 година долазе у Велику Британију да студирају.
 • Студент посетилаца - Ова виза важи за ученика који кратак курс и не планирају да раде током боравка.
 • Потенцијални Студентски - Ова виза важи и за студенте који треба да направи завршне припреме пред почетак Тиер 4 студије <./ Ли>

Савети

Како се припремате да студирате у Великој Британији, имајте на уму да неколико универзитета и специфични програми су веома конкурентне. Преузмите апликацију за рано да се обезбеди можете добити место, а примењују се на више од једне школе да побољшају своје шансе да буде усвојен. Пронађи приступачног становања у близини факултета или у кампусу, и размислите дељење голубарник или стана са другом закупцу да увећате финансијска улагања. Уз ове савете, моћи ћете да студирају у Великој Британији са минималним муке, искористивши земљу са богатом наслеђу и образовним међународну репутацију за производњу квалитетних дипломаца.

Zahtevi za vizu

Studentska viza nivoa 4 (opšta) zamenjena je takozvanom „Studentskom rutom“. Studentska ruta je nova studentska viza u Velikoj Britaniji, koja će biti dostupna i državljanima EEA, kojima pre Brekita nije bila potrebna viza za studiranje u Velikoj Britaniji.

Studentska ruta (starost 18+)

Dečja studentska ruta (uzrasta 4 - 17 godina, koja je zamenila dečju studentsku vizu nivoa 4)

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska ruta

Cena i valuta

GBP 348

Trenutne naknade za studentske vize u Velikoj Britaniji su:

 • £348 ako se prijavljujete izvan Velike Britanije.
 • £475 ako se prijavite za produženje ili prelazak na studentsku vizu iz Velike Britanije.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svako ko uđe u zemlju na studije mora da podnese zahtev za studentsku vizu ako uđe posle 1. januara 2021. Ovo uključuje državljane EU/EEA kojima ranije nije bila potrebna viza za ulazak u Veliku Britaniju za studije. Moraćete da dostignete 70 bodova na sistemu zasnovanom na bodovima, koji meri da li ispunjavate uslove za studiranje u Velikoj Britaniji. Ovo uključuje:

 • Da li ste primljeni u odobrenu instituciju?
 • Da li imate finansijska sredstva za finansiranje boravka u Velikoj Britaniji?
 • Da li ste vešt na engleskom?
 • Da li vaš kurs ispunjava uslove kursa?

Oni koji završe britansku obrazovnu ustanovu do i posle leta 2021. moći će da se prijave za postdiplomsku vizu, omogućavajući im da rad/traže posao u Velikoj Britaniji do 2 godine.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Centar za podnošenje zahtjeva za vizu u Velikoj Britanija/Online

Možete se prijaviti za studentsku vizu u Velikoj Britaniji u centru za podnošenje zahteva za vizu u Velikoj Britaniji u vašoj zemlji. Spisak centara za podnošenje zahteva za vize u Velikoj Britaniji širom sveta možete pronaći ovde: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Takođe se možete prijaviti za britansku studentsku vizu putem interneta putem veb stranice Vize za vize i imigracione službe u Velikoj Britaniji. Možete početi ovde: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Sajt:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste dobili studentsku vizu u Velikoj Britaniji, prvo ćete morati da budete prihvaćeni na kurs. Za većinu kurseva, takođe ćete morati da dokažete da razumete engleski na traženom nivou.

Proces podnošenja zahteva za studentsku vizu u Velikoj Britaniji malo se razlikuje u zavisnosti od vrste studentske vize za koju se prijavljujete.

Za vašu molbu za studentsku vizu u Velikoj Britaniji moraćete da navedete sledeće:

 • pasoš ili putna karta
 • dokaz da možete pokriti troškove kursa i života
 • dokaz o saglasnosti roditelja ili staratelja ako ste mlađi od 18 godina
 • dokaz o prihvatanju na vašem kursu
 • dokaz o plaćanju zdravstvene doplate

U zavisnosti od zemlje porekla, možda ćete morati da napravite i test tuberkuloze.

Kada stignete u Veliku Britaniju, možda ćete morati da registrujete studentsku vizu u Velikoj Britaniji kod policije. Trebalo bi da dobijete informacije o tome da li treba da se registrujete na nalepnici ili u pismu britanske studentske vize ili u pismu od UK Home Office. Takođe ćete morati da podnesete zahtev za biometrijsku dozvolu boravka ako boravite u Velikoj Britaniji duže od 6 meseci.

Kada treba da se prijavite?

Možete se prijaviti za studentsku vizu do 6 meseci pre početka kurseva. Vremena obrade studentskih viza u Velikoj Britaniji variraju u zavisnosti od mesta gde se prijavljujete, ali generalno ćete dobiti odluku u roku od 3 nedelje ako se prijavljujete izvan Velike Britanije i u roku od 8 nedelja ako se prijavljujete u Velikoj Britaniji.

Dužina opšte studentske vize zavisi od trajanja vašeg kursa i možete se prijaviti za produženje ako želite da ostanete u Velikoj Britaniji da biste radili ili nastavili dalje studije. Dečija studentska viza važi za dužinu kursa, do najviše 6 godina, i može se produžiti. Dužina kratkoročne studentske vize ne može preći dužinu vašeg kursa i ne može se produžiti.

Vreme obrade

3 Weeks

Mogućnosti za rad

Međunarodnim studentima je dozvoljeno da rade sa studiranjem u Velikoj Britaniji, pod određenim uslovima. Vrsta posla koji možete da uradite zavisiće od toga šta studirate i da li ćete raditi tokom školskog mandata ili tokom pauze.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Glavni razlozi odbijanja studentskih viza su:

 1. Nedostaju ili netačni dokumenti;
 2. Neispunjavanje finansijskih zahteva;
 3. Pogrešan format dokumenta.