Keystone logo
Турска

Najbolji univerziteti za Master Programi u Турска 2024

Broj institucija: 43
  • Başakşehir, Турска

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Rotterdam, Холандија
  • Bilbao, Шпанија
  • + 5 više

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Istanbul, Турска

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Istanbul, Турска

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Bartın, Турска

  Иако је град Бартин пре 12 година добио свој универзитет, историја града почиње од 1990 -их. Шумарски факултет Бартıн, који је основан под Зонгулдак Караелмас универзитетом са законским бројем 3837 од 11.07.1992, постао је први факултет основан у Бартıну. Шумарски факултет у Бартıну, основан у кампусу Агдацı, започео је свој образовни живот полагањем првих студената у академској години 93-94. Са почетком школовања на Шумарском факултету у Бартıну, још 3 академске јединице су укључене у област високог образовања у Бартıну. То су занатска школа Бартıн, стручна школа здравствених услуга и школа физичког васпитања и спорта. 2008. године, када су градски универзитети почели да се оснивају широм земље, град Бартıн је добио свој универзитет. Универзитет Бартıн, који је основан законом број 5765 од 22. маја 2008. године, примио је своје прве студенте са 4 академске јединице одвојене од Универзитета Зонгулдак Караелмас, као и новоосновани Факултет економских и управних наука, Факултет инжењерских, друштвених наука Институт и Институт за науку. Универзитет Бартıн, који је почео да обучава студенте који желе да имају реч у будућности са 3 факултета, 2 института, 2 стручне школе и факултетом, наставља свој развој како би задовољио потребе наше земље.

  • Istanbul, Турска

  Примарни циљ Istanbul Medeniyet University у Истанбулу је обучавање стручњака који су потребни Турској и стручњака који ће се сматрати стручњацима у научном свету. А то би могло бити могуће само јасним идентификовањем и организованим спровођењем краткорочних и дугорочних циљева.

  • Istanbul, Турска

  İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ; Закон бр. 6761, објављен у Службеном гласнику од 24.11.2016. Под бројем 29898, основала је Платонова фондација са датумом прихватања 16.11.2016. Струковна школа Плато, коју је Вијеће министара основало као основну стручну школу 21. 4. 2009. године и започела је свој образовни живот са 4 одјељења, сада је повезана İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

  • Izmir, Турска

  Ege University , четврти основани универзитет у Турској, основан је законом бр. 6595 од 20. маја 1955. године, а образовни живот започео је 5. новембра 1955. Од свог оснивања, Ege University , као четврти у Турској и први у региону најстарији универзитет, усвојио је принципе доприноса научном свету на универзалној скали, производећи знање богато количином и квалитетом, образујући продуктивне појединце и културно добро опремљене истраживаче који су свесни локалних и глобалних чињеница, и стварајући већи додатак вредност са својом регионалном снагом дајући предност друштвеним користима.

  • Istanbul, Турска

  Посебна прошлост од више од 500 година у образовању и обуци: Galatasaray University . Galatasaray University први је основао 1481. године султан Беиазит ИИ као „Ендерун школа“ (Царска школа) и звао се „Галата Сараиı“ („Палата Галата“).

  • Konya, Турска

  Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi за храну и пољопривреду Кониа, који је први специјализовани универзитет у области хране и пољопривреде у нашој земљи, замишљен је као међународни истраживачки универзитет који пружа образовање на енглеском језику у складу са својом новом мисијом високог образовања, и у новом образовном моделу који се спроводе на програмској основи, студенти у прва три семестра свог образовања прате заједнички наставни план и програм. Од почетка семестра бирају област и одељења за која се желе специјализовати без икаквих ограничења.

  • Düzce, Турска

  Düzce Üniversitesi , који је имао 3 факултета и 5700 студената у првим годинама свог оснивања; Данас привлачи пажњу као угледна и жељена високошколска установа са више од 30 хиљада студената, 12 факултета, 4 института, 2 школе, 10 стручних школа, више од 30 истраживачких центара, Технопарка, Истраживачке и апликативне болнице.

  • Aydın, Турска

  Ибн Халдун је рекао: "Географија је судбина". Ова судбина даје младима одговорност да покрену Отворену цивилизацију у нашој покрајини, где смо видели ере које се отварају и затварају. Наш циљ је припремити нашу нову генерацију за ову мисију. За успешну и срећну будућност у нашем глобализујућем свету, морамо повећати знање, вештине и свест о цивилизацији и вођству која ће бити потребна нашим ученицима.

  • Турска

  Основан на Северном Кипру 2017. године, Arkin University of Creative Arts and Design (ARUCAD) је тематски уметнички универзитет који је у потпуности посвећен уметности, дизајну и комуникацији. Циљ АРУЦАД -а је да постане један од најугледнијих универзитета у образовању уметности.

  • Nevşehir, Турска

  Nevşehir Hacı Bektaş Veli University један је од 17 универзитета који су свечано отворени 17. маја 2007. Наш универзитет чине Невсехир Цоллеге за хотелијерство и туризам, Факултет за економију и административне науке, Здравствени факултет Сема-Вефа Куцук и Стручна школа Невсехир , који су сви раније припадали Универзитету Ерцииес, Стручна школа Хацı Бектас Вели, претходно део Универзитета Гази и Стручна школа Ургуп Себахат & Ерол Токсоз, претходно део Универзитета Хацеттепе, такође су компоненте Универзитета.

  • Iğdır, Турска

  Универзитет Идир је званично основан 22. маја 2008. године 100. законом о организацији високошколских установа. У почетку су постојала 3 факултета, 2 средње стручне школе и 3 института. Као резултат уложених напора, Пољопривредни факултет Игдıр заузео је своје место у Водичу за испит за одабир студената 2008. године, а са 30 студената Игдıр Пољопривредни факултет започео је школовање у академској 2008-2009.