Keystone logo
Русија

Studija Master u Русија 2024

Studija u Русија

Руска Федерација је полу-председнички, савезна република која садржи 83 различитих територија познат као "федералних субјеката ". Русија дели своје границе са бројним земљама које укључују Норвешка, Кина, Пољска, Финска и Северну Кореју. То је највећа земља на свету и покрива једна осмина усељивих подручја Земље 'с, која обухвата девет одвојене временске зоне и проширење у целом региону северне Азије.

Тренутно, Русија 'а економија је једна од најпросперитетнијих у свету, рангирана као шеста по величини развијене земље у куповној моћи. Ово се приписује свом обимном енергетику и минералне сировине које су направили један од највећих мануфацтерерс природног гаса и нафте. Алтернативно, Русија је такође познато да поседује велике залихе оружја за масовно уништење (оружје за масовно уништење) и једна од пет држава признају да нуклеарно оружје.Русија је чланица Г8, Савету безбедности Уједињених нација, Савета Европе и Светске трговинске организације.

Основни Чињенице о Русији

 • Русија има председника који се сматра "шефа државе ", и премијер, који се назива "шефа владе ".
 • Савезна влада се састоји од три огранка: законодавни, извршне и судске власти.
 • Око 165 различитих индигнеоус народа и етничких група живе у Русији. Осамдесет процената Русија популације су етнички Руси.
 • Руски је језик којим говори већина грађана, затим Татара и украјински. Руски је званични језик Уједињених нација, као и на арапском, кинеском, француском, енглеском и шпанском језику.
 • Примарни валута у Русији је рубља.

Русија 'с клима

Русија је огроман комад земље који садржи многе удаљене области, као што су огромне тундре Сибира. Северна Русија, која обухвата Сибир, има субарктичке климу која нуди озбиљно фригидна зиме и великих снежних падавина. Москва и многи други делови Русије нису садржани у северним крајевима имају влажних континенталне климе са топлим на топлим летима и хладним зимама, дугим. Типични јун, јул и август температуре кретати око 75 степени Целзијуса (24 степени Целзијуса), али може да иде и до 90 степени Целзијуса (32 степени Целзијуса) током топлотних таласа. Зими, температура очекују да остане испод нуле (32 степени Целзијуса / 0 Целзијуса) и често бораве испод нуле током дужег периода.

Религије у Русији

Православно хришћанство, јудаизам, будизам и ислам су најчешће држе религије у Русији.Све се сматрају законски део земље 'с историјског наслеђа. Најпопуларнији верски празник који се слави од стране скоро свих руских грађана је Ускрс, који се препознају тако што Кулицх Ускрс (хлеб) и Паскха, јело и сир у облику пирамиде.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  198
 • Udeo komunalnih usluga

  28
 • Internet pretplata

  6
 • Lokalni prevoz

  23

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  4
 • Bioskopska karta

  4
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Русија

Образовни систем у Русији

Иако Русија обезбеђује бесплатно образовање за све њене грађане, као зајамчених Уставом, њихов пријем у вишим институцијама високог образовања је изузетно конкурентно. Јер руски владин сектор одговоран за регулисање образовни систем ставља акценат на зараде дипломе из технолошких и научних области студија, а студенти који желе да главни у овим областима треба да поседују изузетан таленат за ову врсту студијског подручја, као и одличне оцене у како би били прихваћени у руском универзитету.

Поред доделе средстава за накнаде студентских школарина, Русија такође плаћа иностране студенте малу стипендију и нуди бесплатан смештај за њих. Земља је такође елиминисан доста бирократије која се користи да спречи или одложи страним студентима да похађају руски универзитет.Сада је систем апликација је више унапређени, студенти који су похађали амерички, немачки, дански, кинески, јапански и италијански универзитети ће доживети минималне да без питања у вези са преласком на руском универзитету.

Русија је тренутно у процесу преласка на традиционални модел високог образовања на онај који је много више компатибилан са западним типом академским звањима. У 2003, Русија је потписала Болоњску декларацију којим је отворен пут за владу да донесе закон који је уклонио своју стару, петогодишњи степени модел који подсећа на један степен систем САД - четири године додипломског студија следи мајстора 'с степен. Међутим, степен постдоцторате даље задржава традиционални, Совјетски Савез образац који је основан пре скоро 90 година. У суштини, доктора наука у Русији су дефинисани и зарадили по дубини студента 'с личних достигнућа у научном истраживању (доктор наук, или доктор наука) и академска истраживања.

Популарни руским универзитетима

Највећи и најстаријих универзитета у Русији су Санкт Петерсбург Стате Университи и на Московском државном универзитету. Током 2000-их, влада је покренула програм је установљен "" федералних универзитета спајањем високошколске установе које су већ постојале и алокације специјалних финансирања грантова за њих. Неки од ових новијих универзитета укључити Казан Волга Федералном Универзитету Сибериан Државном универзитету и североисточних Државном универзитету.

Похађање универзитета у Русији

Пошто је већина руских универзитета држим предавања на руском, студенти треба да имају бар елементарно знање језика пре наношења на универзитет. То је обавезно за све стране студенте да се курс руског језика, као део свог плана, осим ако могу да докажу да не треба.

Страни студенти могу да раде скраћено радно време, док уписаних у степен програма. Будите свесни да морају да послодавци међународних студената имају посебну дозволу која показује им је дозвољено да запосле страних студената пред студенти могу да легално раде за њих.

Примена на руском универзитету захтева достављање следећих докумената:

 • Пријавни формулар указује жељени област проучавања
 • Оверену копију дипломе или другог образовног потврда о студенту има право да се упише у високошколског образовног програма
 • Овлашћена здравствена потврда и копија ХИВ крви резултате теста од фирме за здравствено осигурање који је акредитован од стране руског конзулата
 • Овјерена копија из матичне књиге рођених
 • 4 к 6 фотографија величине за пасош (укључује најмање шест од ових фотографија)

Зашто студирати у Русији?

Русија 'с виши образовни систем је ригорозна, конкурентна и признат широм света по својим степени које константно имају висок рејтинг УНЕСКО и СЗО. Да посебно привући међународне студенте, руски универзитети пружају 100 одсто школарине уступке, као и великодушне стипендије. Осим тога, Русија је фасцинантан, разноврсна и историјски утицајна земља која нуди страним студентима богатство нових и обогаћивање искуства.

Zahtevi za vizu

 1. Ruska studentska viza - Važi za studiranje na bilo kom ruskom koledžu ili univerzitetu ili za bilo koje kratkoročne kurseve.
 2. Ruska humanitarna viza - Za one koji putuju u Rusiju da se uključe u postdoktorska istraživanja ili da pohađaju akademske seminare. Važi do godinu dana u svrhe uključujući i one koje se odnose na nauku ili kulturu. (NAPOMENA: Sve dodatne informacije su o ruskoj studentskoj vizi.)

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Ruska studentska viza; Ruska humanitarna viza

Cena i valuta

Naknade potrebne za rusku studentsku vizu variraju u zavisnosti od zemlje koja je studentu izdala pasoš i da li se odlučite za standardnu ili ekspresnu uslugu. Kao primer, troškovi ruske studentske vize za državljanina Velike Britanije počinju od 165 GBP. Međutim, imajte na umu da naknada za prijavu neće biti vraćena ako je vaš zahtev za studentsku vizu odbijen ili odbijen iz bilo kog razloga.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Građanima iz većine stranih zemalja biće potrebna viza za studiranje u Rusiji. Građanima iz zemalja Zajednice nezavisnih država (ZND) nije potrebna viza: Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Tadžikistan, Ukrajina, Uzbekistan plus autonomni regioni Abhazije i Južne Osetije. Ako ste državljanin Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana ili Ukrajine, ne treba vam viza, ali vam je potreban važeći pasoš. Ako ste državljanin Abhazije, Azerbejdžana, Moldavije, Južne Osetije, Tadžikistana ili Uzbekistana, možete doći u Rusiju da studirate bez pasoša ili vize.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Ruska ambasada ili konzulat/ovlašćeni vizni centri

Za građane zemalja kojima je potrebna viza za ulazak, ruska studentska viza moraće da se dobije pre putovanja u Rusiju. Morate se prijaviti preko ruske ambasade ili konzulata u vašoj zemlji. U nekim zemljama postoje i ovlašćeni vizni centri.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Pre nego što se prijavite, morate biti primljeni na kurs na univerzitetu, tako da možete dobiti zvanični poziv da dođete u Rusiju da studirate. Jednom kada dobijete pozivnicu, važi tri meseca. Zatim, da biste se prijavili za svoju rusku studentsku vizu, morate posetiti rusku ambasadu ili konzulat u vašoj zemlji i dostaviti svu potrebnu dokumentaciju. Imajte na umu: Morate dobiti vizu registrovanu u roku od sedam dana od ulaska u Rusiju. U slučaju studentskih viza, obično je pozivnica (Univerzitet ili koledž ili škola jezika ili Institut) koja organizuje registraciju viza učenika. Nakon završetka registracije, dobićete dokaz o registraciji vize, koji morate pažljivo zadržati dok ne izađete iz zemlje.

Da biste podneli zahtev za studentsku vizu na ruski jezik, morate dostaviti popunjeni obrazac za prijavu za vizu, originalni nacionalni pasoš (i kopiju naslovne strane), jednu standardnu sliku, novčanicu, originalno pozivno pismo vaše ruske organizacije domaćina, originalni negativni HIV test krvi (AIDS) sertifikat (ne stariji od 3 meseca). Nacionalni pasoš mora da važi najmanje godinu i po dana.

Kada treba da se prijavite?

Proces podnošenja zahteva za vizu možete započeti 45 dana pre planiranog datuma dolaska u Rusiju. Vreme obrade može biti dugo, traje od dve do pet nedelja. Studentska viza se u početku izdaje na 90 dana, ali se može produžiti na godinu dana, a zatim obnoviti nakon toga tokom trajanja studija.

Vreme obrade

5 Weeks

Mogućnosti za rad

Ako imate rusku studentsku vizu, biće vam potrebna radna dozvola Savezne službe za migracije (FMS), osim ako se ovaj posao ne preduzme tokom praznika ili u ustanovi ili organizaciji u kojoj studirate. Dozvola za rad će vam biti izdata samo ako ste redovni student na državnom akreditovanom univerzitetu i najmanje 18 godina. Dozvola će vam omogućiti da radite samo u oblasti ili profesiji navedenoj u dozvoli iu gradu ili regionu vašeg univerziteta. Troškovi radne dozvole za one koji su na ruskoj studijskoj vizi su 3.500 RUB (60 USD). Ako napustite univerzitetski kurs, radna dozvola će biti otkazana i više nećete moći da radite u Rusiji.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Ako predstavite lažne dokumente za studentsku vizu ili sakrijete ili pogrešno predstavljate činjenice u svojoj prijavi. Možda će vam biti odbijen ulazak u Rusiju na studentsku vizu ako ste HIV pozitivni.