Keystone logo
Португалија

Studija Master u Португалија 2024

Studija u Португалија

Португалија је република у југозападној Европи поред Иберијског полуострва и граничи са Шпаније на истоку и северу и Атлантски океан на југу и западу. Португуал има суверенитет над Мадеира и Азорских архипелага, а назван је по Порту, у земљи 'с другом по величини граду. Чланица Европске уније, а високо на листи ХДИ, или Хуман Девелопмент Индек, Португал је миран, глобализовано народ који такође припада Уједињеним нацијама, Латинска унија, НАТО и Организација Иберо-америчких држава.

Након усвајања садашњег устава из 1976, Португалија послује као демократска република са Лисабону као свој главни и највећи град. Скупштина Републике, председник Републике, Влада и премијер су Португалија 'с четири основне владине институције. Слично као у САДи Европи, Португал има неколико политичких партија из којих грађани бирају кандидате и бира. Две доминантне странке Социјалдемократска партија и Социјалистичка партија, са еколог странке и португалске Комунистичке партије редовно освојивши око десет одсто гласова током сваких избора.

Основни Чињенице о Португалу

 • Португалија отвара највећу фабрику соларне енергије у свету у 2006, у граду Алентежу.
 • Поред Португала и Бразила, португалски је такође говори у Екваторијалној Гвинеји, Анголи, Мозамбику и Цапе Верде.
 • Ученици бирају да зарадите степена у Португалу ће желети да виде најдужи мост који постоји у Европи - Васцо де Гама мост - који обухвата скоро 11 миља, или 17,3 километара и прелази реку Тежо у близини Лисабона.
 • Борбе са биковима и даље легална у Португалу.
 • Португал је дом за скоро 11 милиона људи, а једна трећина њеног становништва које живи у Лисабону и Порту.
 • Цоимбра, Португал је дом једног од најстаријих универзитета у Европи 'с, Универзитета Коимбра, која је основана 1290 АД
 • Због великог утицаја католичанства, Португалија може бити један од најконзервативнијих земаља Европе 'с у вези са друштвеним нормама и идеја. Легализацију абортуса у 2007 је био веома контроверзан и само прошао на референдуму.
 • Португалски једу више рибе него било који други људи на свету <./ Ли>


Португалија 'с клима

Португалија нуди медитеранску, степа и полу-сушним климатским условима и представља неке од најтоплијих температурама у Европи. Посетиоци Гвадиана басена близу Шпанија 'с граници може презнојавање под летњим температурама које достижу и до 100 степени Целзијуса (38 степени Целзијуса). Међутим, снег пада редовно између октобра и маја у северним и централним деловима Португал 'с, уз зимске температуре од око 25 степени Целзијуса, односно -9 степени Целзијуса.

Португалија валута

Као чланица Европске уније, Португалија 'а главна валута евро и његова Банцо де Португал представља значајну компоненту ЕСЦБ (Европски систем централних банака). Већина Португалија 'с финансијских и пословних организација са седиштем у Лисабону и Порту ' с градским областима.

Од 1974 'с Каранфил револуција, Португалија је покушавао да се прилагоди брзо развија глобалну економију променом своју претходну економски модел јавне потрошње на једну која наглашава приватне инвестиције, извоз и технолошких иновација. Као резултат тога, традиционалне индустрије као што су ципеле, одећа, дрвета и плуте су се на задњем седишту пословним услугама. Тренутно, Португалија је патња кроз тешке рецесије која је финансијски потпомогнути од стране ЕУ програма помоћи у вредности од 78 милијарди евра. Економисти да је најтежа година Португалија 'с рецесије завршена и да је земља ' а стопа незапослености би требало да почне опада у 2014.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  429
 • Udeo komunalnih usluga

  35
 • Internet pretplata

  35
 • Lokalni prevoz

  40

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  7
 • Bioskopska karta

  7
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Португалија

Високо образовање у Португалу

Португал нуди и Политехнички универзитет-тип образовања који се обезбеди од приватних или јавних универзитета, института и универзитета Политехничка институти. Универзитети води Влада приме студенте путем конкурентног система зове нумерус цлаусус, или "упис ограничења ". Студенти морају да полажу испите да их тестирају у посебним предметима и примају минималне оцене пре него што је законом дозвољено да се пријаве на универзитете. Критеријуми за пријем за више основних и постдипломских студијских програма који се предају на јавним универзитетима су генерално захтевнији и селективном од критеријума очекују политехнике или приватних универзитета.

Португалски систем високог образовања је изузетно истраживачки оријентисан, али политехничке школе нуде студентима прилику да зараде степени у професионалним областима, попут психологије, права, економије, медицине и природних наука.Дипломе које обухватају образовне, технолошке, инжењеринг и лепих уметности каријере пружају како Политехничке институцијама и универзитетима. Све приватне и државне високошколске установе не могу да раде осим ако су признати од стране Португалија 'с Министерио да-фиктивних, Технологија Е Енсино Супериор (Министарство за науку, технологију и високо образовање).

Међународни студенти који желе да присуствују Португалски универзитет ће морати еквивалент диплома де енсино Сецундари, који је сличан америчком диплому средње школе, као и документацију који показују резултате теста пријемних испита. Јер Португал је део Европске уније и пријања уз Болоњског процеса, студенти примате Бацхелор 'с (Лиценциатура), Мастер ' с (местрадо) и докторат (Доутораменто) степени који се могу поредити са онима дате у САД и већина Европа.

Студентска виза Захтеви

Европска унија ученици не треба виза да студирају у Португалу, иако ЕУ студенти морати да покажу да могу да се издржавају пре него што је дозвољено да почне курсу на португалском универзитету. Алтернативно, изван ЕУ, студенти ће морати да добије студентску визу уколико планирају да остану у Португалу за више од три месеца. Папирологија је неопходно за покретање визе процес укључује важећи пасош, попуњену пријаву, један пасош фотографији универзитет прихватање писмо, копију итинерер путовања и авионску карту, потврду о здравственом осигурању и банковни рачуни или други доказ о студенту 'финансијском статуса.

Високо образовање није слободан у Португалу, али стипендије и другу финансијску помоћ може бити на располагању сви студенти. Просечна цена годишње школарине за Бацхелор 'с и Мастер ' с степен програма је око $ 1300 до $ 1800 УСдолара, односно 950 до 1300 евра. Доктората кошта знатно више.

Зашто студирати у Португалу?

Са Португалија 'с високог образовања све више фокусира на технологију и истраживање у области простор, биотехнологије и обновљивих извора, студенте који су заинтересовани за наставак каријере у овим индустријама ћете да Португуесе универзитети морају више да понуди од многих других институција. Поред тога, Португалија 'с села је географски и климатски разнолик, нудећи сликовитим планинама, дивне пашњака и километри обале за студенте да искусе и истраже.

Zahtevi za vizu

 1. Tranzitna i kratkoročna šengenska viza za boravak (tip C) - za studente koji se prijavljuju na kratki studij ili kurs jezika koji traje najviše 3 meseca.
 2. Šengenska nacionalna viza za dugotrajni boravak (tip D) - za studente koji se prijavljuju za akademsku studijsku diplomu.
 3. Portugalska boravišna dozvola za istraživače - za državljane koji nisu iz EU koji dolaze u Portugal da se bave postdoktorskim istraživačkim aktivnostima duže od 3 meseca.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Viza tipa C; Viza tipa D; Portugalska boravišna dozvola za istraživače

Cena i valuta

EUR 170

Portugalska naknada za obradu studentskih viza iznosi oko 170 EUR. Naknada može biti podložna promeni.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Studentima iz zemalja EU/EEA nije potrebna viza za studiranje u Portugalu, ali bi trebalo da podnesu zahtev za boravišnu kartu po dolasku (Autorizacao de Residencia). To se mora dogoditi u prva tri meseca od dolaska i može se obaviti u zgradi lokalnog saveta.

Studenti koji nisu iz EU/EEA koji žele da studiraju u Portugalu biće potrebna studentska viza i boravišna dozvola. Vize se moraju dobiti pre putovanja. Boravišne dozvole se primenjuju po dolasku iz portugalske službe za imigraciju i granice (SEF).

Stanovnici nekih zemalja koje nisu članice EU neće zahtevati vizu za kraći boravak kraći od tri meseca i mogu slobodno ući u Portugal samo sa važećim pasošem. Postoji više od 30 zemalja za koje se ovo odnosi, uključujući SAD, Kanadu, Australiju i Novi Zeland.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Portugalska ambasada ili konzulat

Moraćete da se prijavite za portugalsku studijsku vizu kod portugalske ambasade ili konzulata u vašoj zemlji.

Sajt:https://www.portaldascomunidades.mne.pt/pt/

Kako napraviti aplikaciju?

Proces podnošenja zahteva za vizu možete započeti nakon što primite pismo o prihvatanju univerziteta. Proces se odvija u portugalskoj ambasadi ili konzulatu u vašoj zemlji - moraćete da zakažete intervju za vizu na njihovoj veb stranici, gde takođe možete proveriti potrebnu dokumentaciju.

Dokumentacija koja vam je potrebna za zahtev za vizu može da podrazumeva sledeće:

 • Vaš popunjeni obrazac za prijavu (preuzet sa sajta vašeg lokalnog portugalskog konzulata)
 • Dve fotografije veličine pasoša
 • Pasoš koji ističe najranije tri meseca nakon povratka kući
 • Pismo o prihvatanju obrazovne ustanove koju planirate da prisustvujete u Portugalu
 • Dokaz da imate finansijska sredstva da se izdržavate tokom boravka
 • Dokaz da ste kupili zdravstveno osiguranje
 • Kupljena karta za putovanje u Portugal
 • Dokaz da ste napravili aranžmane za smeštaj kada stignete u Portugalu

Neke ambasade/konzulati takođe mogu zatražiti potvrdu o krivičnoj evidenciji.

Kada treba da se prijavite?

Nakon podnošenja zahteva za portugalsku studentsku vizu, postupak odobravanja može trajati između jednog i tri meseca, u zavisnosti od zemlje iz koje se prijavljujete.

Dužina studentske vize zavisi od dužine vašeg studijskog programa. Svi međunarodni studenti moraće da podnesu zahtev za dozvolu boravka u roku od tri meseca od dolaska u Portugal, koja će tada važiti godinu dana. Nakon godinu dana, boravišne dozvole mogu se obnoviti do pet godina.

Vreme obrade

3 Months

Mogućnosti za rad

EU/EEA studentima je dozvoljeno da rade u Portugalu bez ikakvih ograničenja ili vremenskih ograničenja.

Studenti izvan EU/EEA mogu raditi do 20 sati/nedeljno ili puno radno vreme tokom odmora.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.