Keystone logo
Малезија

Studija Master u Малезија 2024

Studija u Малезија

Малезија је федерална уставна монархија у југоисточној Азији која се састоји од три федералне територије и 13 држава. Дељење земљишне границе са Индонезији и Тајланду, Брунеја и поморских граница са Филипинима, Сингапуру и Вијетнам, Малезија се разликује за оснивање Удружења земаља југоисточне Азије нација, Организације исламске сарадње и Самита источне Азије.

Мултикултурна и мултиетничка земља, Малезија има устав који афирмише ислам као државну религију, али и штити слободу свог држављанина да практикују религију по свом избору. Због прошлости утицајем колонијализма, влада систем личи на Вестминстер Парламентарне комбинацији са законским процедурама наведеним по енглеском општем праву. Краљ, или шеф државе, назива се Јанг-ди-Пертуан Агонг, који је изабран са листе од наследних владара који надгледају Малезија 'с 13 држава.Премијер Малезије сматра "шеф владе ".

Већина политичких странака Малезија 'с се заснива на националности чланова. Акције као што су националне политике за развој донети су да промовишу статус домородачких племена и Малезијаца колективно зове бумипутера. Бумипутера се сматрају Малезија 'с првобитни становници, а не Малезије Индијанаца или Малезије Кинеза. Слично афирмативне акције спроводе политике у САД-у 1970, као што је политика националне политике за развој даје преференцијални третман на бумипутера у погледу запошљавања, социјалне заштите, образовања погодности и стипендија.

Основни Чињенице о Малезији

 • Главни град Малезије је Куала Лумпур, тренутно шести најпосећенији град на свету.
 • Спољна политика је центриран на принципима неутралности и способност да одржава мирољубиве односе са свим другим земљама, без обзира на политичке или верске системе.
 • Туризам је Малезија 'трећи по величини извор прихода од девиза.
 • Једна од најразвијенијих инфраструктуре Азија 'с је у Малезији, са телекомуникационом мрежом друге у Сингапур.
 • Бити рођен у Малезији аутоматски не даје држављанство некога. Међутим, свако дете рођено у две малезијске родитеља ван земље одобрава аутоматско држављанство. Малезија не дозвољава двојних држављанстава.
 • Главне етничке групе у Малезији су Малајци и бумипутера. Малезијски Устав дефинише као Малајци муслимани који практикују традиционалну културу и обичаје <./ Ли>
 • Хари кебангсаан, или Национални дан, је најславнији одмор у Малезији и пада на 31. августа. Она обележава независност од Малезије британске колонијалне владавине 1957 <./ Ли>

Клима Малезије

Малезија доживљава Тропско време као да није вруће, јер је влажна због буде окружен Јужном кинеском мору. Просечна температура је између 70 и 80 степени Целзијуса (20 и 30 степени Целзијуса). Октобра до фебруара је кишна сезона на западној обали и источној обали Малезије види обилне кише у периоду између новембра и фебруара. Ученици који похађају школу у Малезији ће чути ове крајеве из југозападне Монсоон као и на североистоку монсуна. Монсоон је дериват "маусим ", арапска реч за "сезона ".

Религије у Малезији

Ислам је државна религија, са око 60 одсто Малезија популације практиковање муслиманске вере. Друге вере укључују будизам, хиндуизам, хришћанство и конфучијанизма. Сви муслимани се очекује да се повинују одлукама шеријатске судове о верским питањима.Шеријат судска надлежност је додатно ограничени на питања развода, брак, отпадништва и наслеђа,

Језици у Малезији

Малезија 'а званични језик је Малезијски, уз енглески као свој други највећи говорни језик. Врста енглеског повезан са британском енглеском зове Малезијски Стандардни енглески се користи да упути ученике у државним школама. Манглисх се чује, што је колоквијални енглески утицајем тамилском и Малајског Кинеза. Међутим, Малезија не садржи скоро 140 других језика који се говоре од стране народа који живе близу полуострво Малезији, приобаља и Источне Малезије где племенске разлике у језицима постоје. Поред тога, Малезијски није као остале југоисточне азијске језике као што су вијетнамски и Тајландски у да није тонски.

Малезијски валута

Валута Малезија је рингит, раније се звао Малезијски долар.Подељен на 100 центи, рингит тренутно износи око три долара у америчкој валути и нешто више од четири милиона евра.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  189
 • Udeo komunalnih usluga

  14
 • Internet pretplata

  23
 • Lokalni prevoz

  12

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  4
 • Bioskopska karta

  4
 • Pinta lokalnog piva

  3

O Малезија

Високо образовање у Малезији

Расте углед пружа приватним универзитетима у Малезији је привукао хиљаде студената у протеклој деценији. Неке од ових приватних школа нуди програме који омогућавају студентима да зараде део степена на том универзитету и део степена у другој институцији. Под називом "твининг ", овај метод олакшава преношење транскрипата и кредита, а такође чини пријем у програмима нуди ванредни степени аутоматски ако је програм обезбеђује локална институција. Познатији универзитета у Малезији укључују Монасх Университи Цампус, Малезија Свинбурне Технолошког универзитета Саравак кампуса и Малезија 'с најстарији универзитет, Универзитет у Малаји налази у главном граду Куала Лумпуру.

Студенти могу да добију диплому 'с и Мастер ' с степен у малезијских универзитета у износу од времена попут европских и америчких студијских програма.Већина приватних и сви јавни универзитети нуде магистар наука степени попуњавањем потребне истраживања и курс. Доктората су зарадили када ученици могу да показују резултате истраживања у облику објављеном раду. Малезија има Политехничког факултета који личе традиционалне стручне школе нудећи сарадник 'с степени, Диплома степени или уверења о посебним вештинама.

Прихватање користиће малезијска универзитет није тешко, али захтева студената достави доказе о разреда зарадили од претходних школама које похађају. Малезија је постао познат по својим изузетним високошколским програме који се тичу технологија, бизниса и науке и поздравља светле међународним студентима да студирају на неком од својих универзитета.

Студентска виза Захтеви

Студенти ће морати да добије туристичку визу за путовање у Малезији.Када стигну на своје универзитету, студенти су издале међународну студентску картицу и пасош оверен од стране универзитетских власти. Студенти ће требати две фотографије пасош, важећи пасош који је важи најмање шест месеци, две Пријаве за учешће и плаћање таксе, доказ да они издржавају док је у Малезији, писмо увод и потврдом да им је дато жуте грознице вакцинација пре уласка у земљу.

Зашто студирати у Малезији?

Студенти ће добити квалитетно образовање по приступачној цени, када зараде њихов степен у Малезији. Типичне курса укључују таксе за регистрацију, школарину, депозит, лабораторијске таксе (по потреби), Материјали и здравствено осигурање које, за Бацхелор 'с степен, је приближно РМ (Малезијски Рингитт) 80.000, односно 10.000 долара у америчким доларима.Поред тога, трошкови живота је ниска у поређењу са другим земљама и студентима је дозвољено да раде максимално 20 часова недељно, док је студирао у Малезији, док добију дозволу студентски или прође.