Keystone logo
Народна република Кина

Studija Master u Народна република Кина 2024

Studija u Народна република Кина

НР Кине налази се у источним и централним деловима Азије, са границама на Тихи океан и још 14 земаља, укључујући Индију, Вијетнам и Северну Кореју. Кина је најмногољуднија земља на свету, са преко 1,3 милијарде становника. То је четврта по величини земља на свету у погледу копнене масе и разноврсне географија обухвата шуме, плаже, планине, пустиње и 7.600 острва. Модерна Кина уклапа 5.000 година историје са високом технологијом и дахом градовима. Поред велике индустрије као што су електроника, Кина је један од највећих светских извозника пољопривредних.

Клима у Кини

Пошто Кина је веома велика земља, клима значајно варира у различитим локацијама, од сунчаних плажа на леденим планинама. Међутим, земља у целини је умерено током целе године климу.Зиме имају тенденцију да буде хладно и суво, са температурама на југу бића и до 40 степени Ц топлија него на северу. Лета су обично кишовито, са мањим температурним разликама. Југоисточном делу земље добија највише кише и сјеверозападу најмање.

Култура

Иако постоје 56 различите етничке групе у Кини, више од 90 одсто становништва је Хан Кинези. Друштвене вредности се базирају на конфучијанске и Тао верским принципима и вредностима културе пословних односа, а не оперативним крутих правила.

Кинези имају дугу и различите историје књижевности, музике, уметности, архитектуре, борилачких вештина и моде. Главне културне дестинације су Забрањени град и 798 Арт Дистрицт у Пекингу, Тиан Тан Буда у Хонг Конгу, и 2000-годишње Греат Валл.

Кинеска кухиња долази у безброј варијанти широм различитих региона и сматра се једним од најбољих у свету.

Трошкови живота

Укупни трошкови живота је веома низак, од око $ 200 - $ 400 (УС) месечно у зависности од локације, већи градови су обично скупљи, али и даље веома разумно. Од неколико кинеских грађана сопствених аутомобила, као што су јавни превоз аутобусима и железничког су добро развијени и јефтин за коришћење.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  325
 • Udeo komunalnih usluga

  17
 • Internet pretplata

  11
 • Lokalni prevoz

  26

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  6
 • Pinta lokalnog piva

  0.9

O Народна република Кина

Високо образовање у Кини

Кина има више од 2.000 универзитета и колеџа који нуде нежења, мајстора, а докторат. Институти високог образовања су концентрисани у источној половини земље. Кина тренутно живи око 300.000 страних студената, већина страних студената су из азијских земаља, Русије, САД, и Француска.

Иако некада веома регулисана од стране владе, кинески високошколске институције сада имају значајну аутономију у избору академске програме и организациону структуру, што многе школе атрактивнијим за стране студенте.

Зашто студирати у Кини?

Многи људи добију Мастер 'с степен у Кини за културне и језичке искустава. Поред тога, трошкови за магистратуру је много мањи него у Европи, САД, или чак већини азијских земаља.Кина је добро посматрати мастер програме у дисциплинама као што су инжењерство, науке, економије и пословне администрације, као и јединствене програме у областима као што су кинески језик и борилачке вештине. Иако већина магистарске програми захтевају познавање кинеског, многи програми се сада нуде на енглеском језику, нарочито за дисциплине у инжењерству и пословања.

Универзитети

Скорашњи влада реформе и инвестиције су се преселили три кинеска школа у првих 200, као рангирани по Академски Рангирање светских универзитета (АРВУ) - Пекинг Универзитета, Шангај Јиао Тонг универзитет, и Зхејианг Университи. Кина успоставила АРВУ да користи као репер за оцену квалитета кинеског института високог образовања.

Магистарске студије су доступни у широком спектру дисциплина, као што су медицина, економија, менаџмент, инжењеринг, филозофије, права, образовања, историје, природних наука и чак војне науке. За оне који су заинтересовани за студирање пре свега кинески језик и културне студије, неке институције нуде посебне програме за студенте, као што су Пекинг језик и културу Универзитета.

Школарина и Програм Трајање

Школарина и таксе уопште покренути око $ 1.000 - $ 2000 по семестру у америчким доларима у зависности од школе и програма студија. Магистрирао програми потрајати 2-3 година (4-6 семестра) да се заврши. Инжењеринга и техничког степени обично захтевају 3 године студија.

Академска година

Школска година се заснива на два семестра, од јесени и пролећа.Јесен семестар почиње у септембру и завршава се крајем јануара или почетком фебруара, а летњи семестар траје од фебруара до јуна.

Могућношћу постдипломских студија

Многи кинески универзитети још увек боре са последицама Културне револуције, а само око 30 одсто професора колеџа имају напредне степени. Као резултат тога, постоје многе могућности за запошљавање особа са напредним степенима да предаје у Кини. Не-кинеске магистарске дипломци ће такође бити веома тражен од стране компанија широм света које послују са Кином.

Виса Захтеви

Свим међународним студентима потребна виза. Постоје две врсте виза за студенте, студија виза (Кс-виза), што је за програме који трају дуже од шест месеци, и пословне визе (Ф-виза) за програме мање од шест месеци. Визу траје 2-4 седмице.У неким случајевима, студенти могу да стигну у Кини са туристичком визом, а затим га претворити се у студији визе.

Здравствено осигурање

Универзитети обезбеди здравствено осигурање за око $ 100 (УС) годишње. Студенти морају да имају текући лекарски преглед пре него што почну студирају, које могу да добију у својој земљи или по доласку у Кини. Испит у Кини кошта око $ 100 (УС).

Савети

Кинеска валута се зове уан, скраћено јуана. РМБ јединице у јуана, такође понекад назива и Јиао Фен. Коришћење стране валуте у Кини је забрањено, али банке и многи хотели пружају услуге мјењачнице.

МастерЦард, Виса, Америцан Екпресс, Динерс Цлуб, ЈЦБ и картица су само кредитне картице тренутно примамо у Кини.

Званични језик у Кини је стандардни мандарински, који се заснива на мандаринском дијалекту који се говори у Пекингу.Међутим, само 70 одсто популације говори мандарински као матерњи језик и многе различите регионалне дијалекте постоје широм земље.

Будући интернационални студенти би требало да раде са кинеске амбасаде у својој земљи, да обезбеде све имиграције и други улаз захтеви буду испуњени пре одласка у Кину.

Zahtevi za vizu

 • Ks1 Visa - izdaje se onima koji idu u Kinu da studiraju više od 6 meseci.
 • Ks2 Visa - izdaje se onima koji idu u Kinu da studiraju na period kraći od 6 meseci.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza (Ks1 Visa; Ks2 Visa)

Cena i valuta

Naknada za prijavu studentske vize varira u zavisnosti od vaše nacionalnosti, broja potrebnih unosa, zemlje u kojoj se prijavljujete i želite li ekspresnu uslugu. Naknade mogu biti oko 30 do 150 dolara.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svaki strani student koji namerava da studira u Kini moraće da dobije kinesku studentsku vizu (Ks viza). Ova viza se odobrava onim studentima koji su već primljeni na prijem od strane priznatog obrazovnog instituta u Kini.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Kineska ambasada ili konzulat ili u kineskoj diplomatskoj misiji

Obrazac zahteva za vizu možete da podnesete u kineskoj ambasadi ili konzulatu ili u kineskoj diplomatskoj misiji u vašoj zemlji. U slučaju da ne možete lično doći na podnošenje, možete ga poslati preko turističke agencije ili vizne agencije za podnošenje u vaše ime. Imajte na umu da prijave poslate poštom ne prihvata većina kineskih ambasada ili konzulata.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Obrazac za vizu možete preuzeti ovde: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Pažljivo i tačno popunite obrazac za prijavu za vizu na računaru. Uzmite ispis popunjenog prijavnog obrasca i potpišite ga. Imajte na umu da je štampanje iz obrasca za prijavu od suštinskog značaja jer ručno pisani obrasci nisu prihvatljivi. Imajte na umu da promena ili korekcija nije dozvoljena na štampanom obrascu.

U kineskoj ambasadi ili konzulatu treba dostaviti sledeću dokumentaciju:

 1. Originalni pasoš sa najmanje šest meseci preostale važenja i praznim stranicama za vizu, kao i fotokopiju stranice sa podacima pasoša i stranice sa fotografijom ako je odvojena.
 2. Jedan popunjeni obrazac za prijavu za vizu sa nedavno snimljenom fotografijom pasoša u boji (gole glave, puno lice) na svetlijoj pozadini.
 3. Dokaz o zakonskom boravku ili statusu boravka (primenljivo na one koji ne podnose zahtev za vizu u svojoj zemlji državljanstva)
 4. Original i fotokopija prihvatnog pisma koje izdaje škola ili drugi subjekti u Kini.
 5. Original i fotokopija zahteva za" vizu za studiranje u Kini" (obrazac JV201 ili obrazac JV202).

Nakon dolaska: Vlasnici viza Ks1 moraju se registrovati u lokalnom Birou za javnu bezbednost (PSB) u roku od 30 dana od dolaska u Kinu i podneti zahtev za privremenu dozvolu boravka u Kini od lokalnog PSB-a. Vlasnici Ks2 ostaju u Kini u roku trajanja kako je naznačeno na vizi i nije neophodno da podnose zahtev za dozvolu privremenog boravka.

Kada treba da se prijavite?

Prijavite se za studentsku vizu najmanje nekoliko nedelja pre planiranog datuma putovanja kako biste omogućili dovoljno vremena da se postupak prijave završi na vreme da biste se pridružili kursu. Redovno vreme obrade je 4 radna dana. Ako želite da prikupite vizu ranije, ekspresna usluga i usluga žurbe dostupni su uz doplatu.

Ks1 viza se obično izdaje za višestruke prijave sa valjanošću do 5 godina. Ks2 viza se obično izdaje za jedan unos sa valjanošću do 6 meseci.

Vreme obrade

4 Days

Mogućnosti za rad

Stranim studentima je dozvoljeno da rade honorarni rad u Kini. Univerzitet treba da izda pismo o saglasnosti; jedinica/kompanija za zapošljavanje treba da izda sertifikat; policijska stanica će tada označiti na vašoj vizi sa" skraćenim radnim vremenom; Studija sa skraćenim radnim vremenom".

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Evo nekoliko važnih stvari koje ne biste trebali raditi kada se prijavljujete za studentsku vizu u Kinu:

 • Ne pokušavajte da podnesete obrazac za prijavu za studentsku vizu slanjem putem posta jer neće biti prihvaćen.
 • Ne predstavljajte lažne dokumente za studentsku vizu.
 • Nemojte skrivati ili lažno predstavljati činjenice u svom zahtevu za vizu.