Keystone logo
Јужноафричка Република

Studija Master u Јужноафричка Република 2024

Studija u Јужноафричка Република

Јужна Африка се налази на најјужнијем рту афричког континента где Атлантика и Индијског океана сусрет. Она граничи са Намибији, Боцвани, Зимбабвеу, Свазиленд и Мозамбика. Поред тога, мала држава Лесото је у потпуности садржан у Јужној Африци. Јужна Африка је дом за више од 50 милиона становника који долазе из разних култура и религија, а који говоре мноштво језика. Јужна Африка је највише индустријализована земља у Африци. Јединица валуте је јужноафрички ранд (Р), која има курс од око 0,1 долара.

Клима

Јужна Африка је у јужној хемисфери, тако да годишња доба су супротна онима на северној хемисфери - лето је у јануару, а зима је у јулу.Јужноафрички обала је више од 2.500 км у дужину, али много земљишта у близини обале је планинска, који потом претвара у висоравни у унутрашњости. Северни део земље постане пустиња.

Генерално, Јужна Африка има релативно суве климе, температуре и имају тенденцију да буду нешто ниже него у земљама сличним географским ширинама због планинског терена и велике унутрашње висоравни. Унутрашњу температуру ретко порасте изнад 30 степени Ц у летњим месецима. У Кејптауну, максималне летње температуре су око 26 степени Ц, а минималне зимске температуре око 7 степени Ц.

Култура

Јужна Африка има широк спектар начина живота и пејзажа са нешто за свакога, од космополитских урбаних средина и тихим историјских градова на планинама за пењање и планинарење у пустиње за сафари и плаже за сурфовање и роњење.Поред установама културе, као што су музејима и уметничким галеријама и догађајима, као што су позориште, плес и фестивалима, важна станица за посетиоце је Апартхејда музеј налази се у Јоханесбургу. Музеј пружа моћан увид у некада-насилне прошлости земље и пут ка опоравку и помирењу.

Јужноафричка кухиња је у великој мери заснован на месо и роштиљ је омиљени начин припреме. Јужна Африка је такође све више познат као произвођач вина.

Трошкови живота

Трошкови живота у Јужној Африци је релативно низак у поређењу са другим високо развијеним земљама. А један двособан стан кошта око $ 350 - $ 450 УС месечно, и комуналне покренути још $ 100 УС или тако. Јефтин оброк кошта око $ 7 УС и умереној цени три-курс оброк за две особе се може наћи за око $ 30 УС.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  229
 • Udeo komunalnih usluga

  30
 • Internet pretplata

  39
 • Lokalni prevoz

  36

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  4
 • Bioskopska karta

  5
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Јужноафричка Република

Високо образовање у Јужној Африци

Високо образовање и обука обухвата и основне и постдипломске степени, укључујући и диплому, магистарских и докторских диплома. И државне и приватне високошколске институције постоје, укључујући и универзитетима, факултетима технологије, и свеобухватне институције. Универзитети нуде традиционалне теоријски и истраживачки оријентисани степени, остале институције фокусирају на професионалном и стручном образовању и обуци.

Зашто студирати у Јужној Африци?

Уз могућност да студирају на енглеском језику у мултикултуралној средини, Јужна Африка има много светске класе вишој школи које укључују државно-оф-тхе-арт истраживања, заједно са степеном високог квалитета мастер програма. Јужна Африка има три универзитета у првих 400 универзитета широм света, као рангирани по 2012-2013ук / светски универзитет-љествици / "> Број Високо образовање Ворлд Университи Ранкингс.

Универзитети у Јужној Африци

Јужна Африка је 23. држава финансира високо образовање института који нуде дипломе мастера, укључујући 11 универзитета, универзитета 6 технологије, и 6 свеобухватне институције. Приватне институције постоје, као и, у укупном износу од 115. Програми се нуде у већини академских дисциплина, и мастер дипломе из пословне администрације, економије и финансија су посебно популарни. Страни студенти су добродошли и користе исте процедуре апликације као и држављани Јужне Африке.

Школарина и Програм Трајање

Годишња школарина за мастер студије варира од програма и школе, али је генерално ниска у државним школама, од око $ 1.500 до $ 5.000 (САД), приватне школе су нешто виши. Мастер програми такође варира у трајању, али су обично 1-2 године.

Академска година

Школска година траје од фебруара до децембра и обухвата два семестра. Сваки семестар се обично састоји од шест недеља наставе, једне недеље паузе, од седам недеља наставе, а на крају једне седмице за студирање (зове СВОТ недеља), а затим испита.

Могућношћу постдипломских студија

Многе мултинационалне компаније послују у Јужној Африци, а дипломци са магистара ће наћи бројне могућности за запошљавање, било да су Јужна афричке држављани или странце. Привредне гране које су тренутно расте укључују аутомобилске индустрије, информационих технологија, комуникације, рударске, банковне и услуге. Већина радних места су концентрисана у Кејптауну, Порт Елизабет, Дурбан, Преторије и Јоханесбурга,. Да бисте добили радну дозволу, међународни студентски обично мора прво имати понуду за посао за позицију да не може да се локално испуњен.Међутим, студенти са вештинама у специјализованим областима и високо квалификованих стручњака у појединим областима може бити у стању да добију радне дозволе и без одређеног понуду за посао.

Виса Захтеви

Страни студенти који студирају у Јужној Африци морају да имају дозволу студијску пре него што уђу у земљу да иду у школу. Посетиоца дозвола се не може заменити за студијско дозволу по доласку. Када студент је прихваћена на универзитету, могу поднети захтев за дозволу студије у Јужној Африци канцеларији у својој земљи.

Здравствено осигурање

Међународни студенти морају да добију Јужноафрички здравствено осигурање, чак и ако су они покривени здравственим осигурањем у својој земљи. Доказ за то је потребна покривеност приликом подношења захтева за визу студије. Студенти морају да плате за целу школску годину унапред, месечно или друге исплате нису дозвољени.

Савети

Иако је на енглески преовлађујући језик за јавне размене и бизнис у Јужној Африци, земља има 11 званична језика, укључујући и Африканс (дериват холандском), Ндебеле, Северни сото, сото, Свази, цвана, Цонга, Венда, коса, и зулу . Студенти могу наићи домородачке језике широм земље, међутим, већина Јужноафриканаца може да говори више од једног језика, а енглески је широко схваћена.

Спорт је веома популаран у Јужној Африци, са великим спорта РС фудбал, рагби и крикет. Остали спортови са значајним и следеће и међународног присуства укључивати пливање, голф, бокс и тенис.

Zahtevi za vizu

 1. Južnoafrička studentska viza (ranije nazvana južnoafrička studijska dozvola)
 2. Južnoafrička viza za razmenu - Ako ste stariji od 25 godina i želite da dođete u Južnu Afriku na kulturnom, ekonomskom ili socijalnom programu razmene, organizovanom između obrazovne institucije ili vladinog tela u Južnoj Africi i jednog u stranoj zemlji.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Južnoafrička studentska viza; Južnoafrička viza

Cena i valuta

USD 47

Naknade za prijavu za studentsku vizu za Južnoafričku Afriku zavise od vaše zemlje porekla, ali iznose oko 47 američkih dolara.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Međunarodni student koji želi da ostane i studira u Južnoj Africi na kursu koji traje 3 meseca (90 dana) moraće da podnese zahtev za studentsku vizu. Ova viza se odobrava onim studentima koji su već primljeni na prijem od strane priznatog obrazovnog instituta u Južnoj Africi.

Da bi se kvalifikovali za studijsku vizu za Južnu Afriku, sama škola ili koledž prvo se moraju kvalifikovati kao „institucija za učenje“. To znači da mora biti registrovan ili u Odeljenju za osnovno obrazovanje ili u Odeljenju za visoko obrazovanje. Dakle, ako želite da pohađate privatnu školu jezika ili školu koja nudi samo kratkoročne tehničke kurseve, možda se nećete kvalifikovati za južnoafričku studijsku vizu.

Imajte na umu: Ne možete doći u Južnu Afriku po vizi za posetioce, a zatim nastaviti da se prijavljujete za južnoafričku studentsku vizu. Ne možete doći u Južnu Afriku po vizi za posetioce, a zatim nastaviti da se prijavljujete za južnoafričku studentsku vizu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Južnoafrička visoka komisija, konzulat ili ambasada

Da bi dobili vizu za Južnu Afriku, studenti moraju kontaktirati Južnoafričku Visoku komisiju, konzulat ili ambasadu u svojoj zemlji prebivališta.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Prvo, morate biti prihvaćeni kao student od strane registrovane južnoafričke škole, koledža ili univerziteta i dobiti pismo o prihvatanju na memorandumu institucije i potpisano od strane direktora ili sekretara ili u ime direktora ili matičara.

Zatim morate popuniti obrazac prijave za privremeni boravak B1-1738 i lično ga odneti u južnoafričku ambasadu, konzulat ili visoku komisiju u vašoj zemlji.

Sledeći dokumenti moraju biti dostavljeni uz obrazac prijave BI-1738:

 • Pasoš koji važi najmanje 30 dana nakon isteka planirane posete
 • Plaćanje propisane naknade
 • Potvrda o vakcinaciji, ako to zahteva Zakon
 • Dokaz o finansijskim sredstvima za pokrivanje predviđenih troškova života tokom boravka u Republici i plaćanje školarine. Ovo bi trebalo da bude u obliku bankovnih izvoda /gotovina na raspolaganju/ putnički čekovi
 • Dokaz o medicinskom pokrivaču
 • Gotovinski depozit ekvivalentan vrednosti povratne karte.
 • U slučaju afričkih studenata, preduzeće nadležne vlade da preuzme punu odgovornost učenika i da plati sve troškove, ako postane neophodno deportovati studenta
 • Medicinski i radiološki izveštaji
 • Nepremošteni izvod iz matične knjige rođenih u slučaju maloletnika.
 • U slučaju maloletnika, podaci o licu u Republici Južnoj Africi koja će delovati kao staratelj učenika i pismo takve osobe kojom se potvrđuje starateljstvo
 • Saglasnost oba roditelja za vaš boravak u Južnoj Africi ili od roditelja koji ima isključivo starateljstvo, zajedno sa dokazom o isključivom pritvoru
 • Zvanično pismo obrazovne ustanove, gde nameravate da studirate, potvrđujući privremeno prihvatanje i trajanje kursa.
 • Dokaz o medicinskom pokriću obnavlja se godišnje za period studija sa medicinskom šemom registrovanom u smislu Zakona o medicinskim šemama.
 • Ako imate 18 godina i više, potrebna je policijska potvrda o odobrenju iz svake zemlje u kojoj ste boravili 12 meseci ili duže od navršenih 18 godina.

Podnosite zahtev za dozvolu za razmenu (južnoafrička viza za razmenu) koristeći isti obrazac prijave B1-1738.

Kada treba da se prijavite?

Vremena procesa prijave variraju od zemlje do zemlje, ali omogućavaju oko šest nedelja.

Studentska viza važi tokom celog trajanja studentskog kursa, alternativno 36 meseci za škole i 24 meseca za ostale institucije.

Južnoafrička viza za razmjenu - ova viza se odobrava za vrijeme trajanja razmjene, obično ne više od 12 mjeseci. Južnoafrička viza za razmenu ne može se obnoviti ili produžiti. Jednom kada dobijete ovu vrstu dozvole, možete se prijaviti za dozvolu za privremeni ili stalni boravak tek nakon što ste živeli najmanje godinu dana izvan Južne Afrike.

Vreme obrade

6 Weeks

Mogućnosti za rad

Ako imate južnoafričku studentsku vizu i studirate na tercijarnom nivou, dozvoljeno vam je da radite honorarno ne više od 20 sati nedeljno tokom tercijalnog radnog vremena i puno radno vreme tokom odmora.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Brojni su razlozi zbog kojih vaš zahtev za studentsku vizu za Južnu Afriku može biti odbijen, kao što su:

 • Ostavljajući praznine na obrascima
 • Laganje o bilo čemu u vašoj prijavi
 • Imati zastareli pasoš bez praznih stranica
 • Pogrešno pisanje vašeg imena na dokumentima
 • Ne pružajući dokaze o dovoljno sredstava