Keystone logo
Јапан

Studija Master u Јапан 2024

Studija u Јапан

Јапан се налази у источној Азији у Тихом океану. Јапанска комшије су Кина, Северна Кореја, Јужна Кореја и Русија. Јапан је заправо архипелаг састоји се од готово 7.000 одвојена острва, али су четири највећа острва чини скоро све копнене масе земље. Капитал, Токио, је један од највећих светских градова и околине градском подручју је по величини у свету, са 30 милиона становника. Јапан је високо индустријализована земља у којој се не нађе богату историју, различити културни фестивали, изузетну кухињу, прелепе баште, величанствених пејзажа и дах планине, укључујући планине Фуџи, један од најпрепознатљивијих светских врхова. Земља је такође познат по индустријама које чине неки од најквалитетнијих производа у свету, као што су аутомобили и електронике.


Клима

Захваљујући јапанском различите географије, клима варира широм локацијама, међутим, земља генерално доживљава четири годишња доба. Просечна температура у Токију је око 27 степени Ц у августу и око 5 степени Ц у јануару.

Култура

Јапанска култура је разноврсна мешавина древних источних традиција и модерног западног друштва. Јапан има широк спектар културних израза, од будистичких храмова који датирају још од 15. века до финог јапанског порцелана и дрвета лепе графика. Поред тога, квалитети јапанске анимације, поезију, плес и музика су призната у целом свету.

Трошкови живота

Просечна месечна цена за међународни студентски да живе у Јапану је око ¥ 87,000 (око 925 $ УС), осим школарине.Мањим градовима кошта око 60.000 ¥ месечно и већим градовима кошта око 100.000 ¥ јена месечно.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  344
 • Udeo komunalnih usluga

  45
 • Internet pretplata

  30
 • Lokalni prevoz

  33

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  11
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Јапан

Високо образовање у Јапану

Јапански високошколске установе обухватају универзитете, колеџе и млађи колега из технологије, међутим, само универзитети награда бацхелор, мастер, лекара и професионалних степени. Више од 70 одсто матураната средњих школа добију неки облик високог образовања.

Зашто студирати у Јапану?

Јапански школе имају изузетно високе стандарде у образовању и да су међу светским лидерима у државно-оф-тхе-арт технологију и истраживања. Поред техничке проницљивост, јапански универзитети су такође високо цењена у другим академским дисциплинама, као што су политичке науке. Тринаест универзитети тренутно нуде програме на енглеском језику.

Јапан је изузетно отворен за међународне студенте, више од 130.000 страних студената студирају у земљи сваке године.Јапан планира да више него удвостручи број страних студената до 2020 у оквиру нудећи више програма на енглеском језику.


Универзитетима у Јапану

Јапан има 618 универзитета са постдипломске програме. Ови универзитети спадају у три категорије:

 • 86 националних универзитети
 • 75 јавних универзитета успостави локални субјекти
 • 457 приватни универзитети


Јапански универзитети су међу најбољима у свету са 13 школа у топ 400 на свету, према 2012-2013 пута већи ранг листи Светског универзитетског образовања.

Школарина и Програм Трајање

Школарина за мастер програме траје од око 9.000 долара (УС) до 15.000 долара (УС) годишње. Јапанска влада и јапанских универзитета и пружају бројне могућности за стипендије и кредите. Мастер програми обично трају две године, међутим, студенти који нису искусни у јапанском морати да проведе 1-2 година учења језика пре пријема на мастер програма предавао на јапанском. Припремни часови језика доступни су на 66 приватних универзитета и колеџа млађи.

Постоји неколико типова међународних студената у Јапану:

 • Приватно финансиране страним студентима, који може директно применити на јапанском школу када су добили довољно језичке вештине.
 • Студенти који студирају по јапанске владе (Монбукагакусхо) стипендије програма, овај програм је веома строг услове и дугу процеса аплицирања.
 • Сопствени-влада финансирала студената. Јапан има уговоре са неколико земаља да помогну студентима са јапанском образовања, укључујући и Малезији, Тајланду, Сингапуру, Уједињеним Арапским Емиратима, Кувајту и Узбекистана.

Академска година

Јапанска школска година обично траје од априла до марта. Обично постоје два семестра, са првом семестру ради од априла до септембра и другог семестра ради од октобра до марта. Летња пауза је обично крајем јула до краја августа, зимска пауза је крајем децембра до почетка јануара и Спринг Бреак је крајем фебруара до почетка априла.

Могућношћу постдипломских студија

Постоје многе могућности за ученике са магистара да раде у индустрији или спроведе истраживање после дипломирања. У 2010, скоро 8.000 страних студената у Јапану наћи запослење у Јапану након што је дипломирао. Страни студенти морају имати конкретну понуду за посао пре него што они могу да се пријаве за промену у статусу боравка од студента до запослења.

Виса Захтеви

Страни студенти морају имати визу.Студенти уписани у постдипломских студија, а испуњавају услове за Цоллеге Студент Ресиденце статус. Студент може директно поднети захтев за визу преко јапанске амбасаде или конзулата у матичној земљи студента, односно образовне установе у којој је студент планира да студира може да поднесе захтев за добијање потврде о праву на суделовање. Када студент има потврду о подобности, они и даље ће морати да добије визу из своје земље јапанске амбасаде или конзулата.

Поред визе, страни студенти морају регистровати као странци у року од 90 дана по доласку у Јапан у општинским канцеларијама на подручју где живе. Ученици треба да носе своју ванземаљску регистрациону картицу са њима све време након што га добију.

Здравствено осигурање

Међународни студенти имају право да се претплатите на Националном здравственом осигурању, која покрива око 70 одсто трошкова лечења.Поред тога, неки универзитети имају посебне планове за здравствено осигурање за међународне студенте. Да бисте добили Национални здравствено осигурање, ученици ће прво морати њихови ванземаљски регистрациону картицу. Таксе за Национални здравствено осигурање зависе од локалитета, месечна накнада у Токију је око 3.500 ¥.

Савети

Поклонити се обично користи и као поздрав и индикацију поштовања. Клања у распону од повремене луковима од око 15 степени са дубоким луковима од око 45 степени користи да изрази дубоку захвалност или извињење. Пословни клања у средини, око 30 степени.

Јапански начин живота подразумева доста вежбања и здраве исхране са пуно свежег поврћа и морских плодова.

Zahtevi za vizu

Koja vam je viza potrebna zavisi od toga koliko dugo ćete studirati u Japanu:

 1. Kratkoročni kursevi do 90 dana: mnoge nacionalnosti mogu posjetiti Japan do 90 dana uz odricanje od vize. Kada stignete u Japan, dobićete nalepnicu u pasošu, što pokazuje da u Japanu možete ostati 90 dana. Ako putujete na odricanje od vize, morate imati povratnu kartu u roku od 90 dana.
 2. Dugoročni kursevi duži od 90 dana: Za kurseve koji su 20 nedelja (dve četvrtine) ili duže, trebalo bi da podnesete zahtev za studentsku vizu. Japanska studentska viza poznata je i kao Riugaku. "

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

JPY 3000

Naknada za prijavu za vizu iznosi oko 3.000 jena za jednokratni ulazak i 6.000 jena za dvostruki ili višestruki ulazak.

Imajte na umu da naknada za izdavanje vize nije fiksna i zavisi od nacionalnosti učenika i kursa koji se sprovodi. Najbolji način je da se obratite konzularnom odeljenju Ambasade ili Generalnog konzulata Japana koji vam je najbliži.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svi strani studenti koji dolaze da studiraju puno radno vreme u Japanu duže od 3 meseca moraju imati vizu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Japanska ambasada

Prvi deo procesa prijave vrši se preko vašeg univerziteta. Vizu ćete dobiti od japanske ambasade u svojoj zemlji.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Podnošenje zahteva za studentsku vizu za Japan je proces u više koraka.

1. Prvo popunjavate različite dokumente za izdavanje vize i predate ih svojoj školi. Jednom kada se prijavite u školu, poslat će vam sledeća dokumenta koja morate popuniti i dostaviti školi:

 • Obrazac za prijavu u kojem popunjavate podatke o sebi i kursu.
 • Obrazac lične istorije gde popunjavate svoju obrazovnu i profesionalnu istoriju.
 • Primena esej - motivišu zašto želite da studiraju u Japanu.
 • Diploma i transkript iz poslednje škole iz koje ste završili, prevedene na engleski ili japanski jezik.
 • Sertifikat o prethodnim japanskim studijama ako je primenljivo.
 • Kopija vašeg pasoša
 • Fotografije pasoša
 • Istorija bolesti - neke škole traže vašu medicinsku istoriju ili pregled tuberkuloze, ali mnoge škole to ne čine.
 • Takođe morate dokazati da možete platiti svoj kurs i podržati se u Japanu.

2. Škola proverava da li je vaša prijava završena pre nego što je prepišu i podnesu imigracionim vlastima u Japanu. Oko mesec dana pre početka kursa oni će izdati potvrdu o upisu (CoE). Škola će vam poslati CoE čim bude izdata i platite za svoja prva semestra.

3. Poslednji korak za dobijanje studentske vize za Japan je podnošenje zahteva za vizu u japanskoj ambasadi u vašoj zemlji. Da biste to uradili potrebno je da podnesete:

 • Vaš CoE
 • Vaš pasoš
 • Fotografija pasoša
 • Obrazac zahteva za vizu popunjen digitalno ili ručno pomoću velikih slova.

Kada treba da se prijavite?

Rok za podnošenje zahteva za vizu na univerzitetu je često oko pet meseci pre početka kursa, pa se obavezno prijavite ranije. Visoke jezičke škole i univerziteti ponekad mogu da preuzmu i kasnije aplikacije.

Potrebno je najmanje 5 radnih dana za obradu vize, uključujući datum podnošenja. Takođe ne bi trebalo da se prijavljujete pre 90 dana od predviđenog datuma putovanja.

Vreme obrade

5 Days

Mogućnosti za rad

Japanska studentska viza omogućava rad sa skraćenim radnim vremenom do 28 sati nedeljno.

Svako ko ima studentsku vizu koja boravi duže od 6 meseci i želi da radi mora da podnese zahtev za „Dozvolu za bavljenje aktivnostima koje nisu dozvoljene statusom prebivališta prethodno odobrenom“. To se može uraditi odmah po dolasku na aerodrom ili kasnije u lokalnom imigracionom birou. Nema naknade, pa se pobrinite da to učinite ako planirate da radite.

Sati nedeljno

28

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Ako podnesete kompletnu prijavu, vizu ćete gotovo uvek dobiti od japanske ambasade. Međutim, mogu vam odbiti ako su informacije nepotpune ili ako, na primer, imate ozbiljnu krivičnu evidenciju.

Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu da biste izbegli uskraćivanje japanske studentske vize:

 • Možda je najveći rizik od odbijanja zbog nedovoljnih zahteva za sponzorstvom.
 • Samo jedna škola može da se prijavi u vaše ime za studentsku vizu! Ako pokušate da zaštitite svoje opklade prijavom kroz više škola, verovatno ćete biti odbijeni.
 • Imajte na umu da ne spajate svoje dokumente.
 • Nepotpuna datoteka će biti odbijena, ne zaboravite da temeljno proverite svoju prijavu.