Keystone logo
Италија

Studija Master u Италија 2024

Studija u Италија

Италија је земља у Европи, јужно од Аустрије и Француске на оно што је познато као италијанском полуострву. Окружен је са свих страна у Средоземном мору. Тачке од интереса за посетиоце укључују Криви торањ у Пизи, Амалфи Цоаст, језера Гарда, и многе уметничке музеје и места од интереса који укључује богату културу Италија је позната по.

Поред тога, Италија је позната по дегустацију вина, омиљено последње време од путника који воле да посете и обиђу многе винограде дуж аутопутева и путева Италије. Рим је главни град Италије, па је често обилазио град.

Ту је и историја и савремени комфор у Риму и тога да се види у било које доба године.

Клима у Италији

Клима у Италији је веома различит, у зависности од области коју бораве. Северу може имати хладне зиме и фригидна изузетно топлим летима.У јужном делу, јесен, пролеће и лето изгледа да мешају и разликују мало. Централна Италија је блажи и више просечна током целе године.

Друштво

Породица је центар друштва у Италији. Под јаким утицајем католичке цркве, италијански људи генерално религиозни (88% су од католичке вере на последњем попису). Поред тога, Италијани ставили велики нагласак на одећи, тако да је добра идеја да се облаче као лепо као могуће. То на страну, то је пријатно место за живот и рад, и иде у школу.

Трошкови живота

Трошкови живота варира, у зависности од тога где живите. Постоји мешавина различитих типова становања у Италији, од великих станова у станове, а неке породице живе са својим проширене породице у једној кући.

Здравствено осигурање

Италија пружа много здравствених планова и ако се преселити у Италију, ви и ваша породица може да се квалификује за бесплатне бенефиције. Постоје онлине цитати можете добити бесплатно да бисте видели да ли имате право.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  408
 • Udeo komunalnih usluga

  66
 • Internet pretplata

  28
 • Lokalni prevoz

  35

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  9
 • Pinta lokalnog piva

  5

O Италија

Високо образовање у Италији

Члан 34 Устава Италије гарантује индивидуалну 'с право да наставе даље школовање са универзитета или колеџа. Италијански универзитет систем је високо специјализована и веома конкурентне. Они имају 42 државних универзитета, шест приватних универзитета, три техничке школе и универзитете дванаест специјализованих.

Зашто студирати у Италији?

Студиј у Италији ће обогатити некога са јединственом атмосфером и приступ многим радостима живота, укључујући уметност, музика, производњу вина и многи други. Са својим високо специјализованих курсева области усмерене ка одређеној области, на путу сте да добијете позадину образовања морате да носите своје циљеве у каријери корак даље.

Факултети и универзитети

Факултети и универзитети у Италији су под великим утицајем уметности и хуманистичким културе.Ту је Академија ликовних уметности у Венецији, Цесаре Поллини конзерваторијуму, и Политехничком универзитету у Барију, а која је усмерена више на технике и техничких инжењерингу. Постоји много више да бирају са различитим понуде курсева у различитим областима.

Академска година

Први семестар почиње обично у септембру / октобру, а завршава се у Јан / Феб. Други термин обично почиње у фебруару или јануару и пролази кроз маја или почетком јуна.

Школарина и дужина студирања

Школарина и трошкови варирају у зависности од школе коју похађају. Али ћете наћи приступачно решење да задовољи своје потребе са толико школа које можете изабрати. У општем Већина курсева трошкова € 850 - 1.000 € годишње.

Бацхелор дипломе потребно око четири године да се заврши, укључујући основне захтевима и додатних програмских обавеза да заврше студије.Степени су високо специјализовани и курсеви га припреми за њихово добро одабраној области.

Страни студенти

Постоје многе могућности за међународне студенте који студирају у Италији. Студенти из иностранства су добродошли да се истраже могућности и видети шта ће бити по њиховој вољи. Ту су и програми размене студената, при чему међународни студенти могу да студирају под споразуму о размени, по овлашћењу Европске заједнице Соцратес Ерасмус програма. Остали ученици могу да присуствују по овлашћењу билатералног споразума између италијанског универзитета и школа домаћин.

Једна од кључних разлика између студирају у Италији и другим земљама јесте да већина испити су усмени.

Постоје многе каријере и истраживање могућности на располагању, по завршетку диплому са италијанског универзитета. Студенти права, лако може да настави каријеру у правна институција или пракса као адвокат.Људи у хуманистичке науке и уметности могу да користе своје таленте у многим областима, укључујући многе уметничке продукције толико раширено у Италији. У зависности од одређене области истраживања и потребе, студенти који заврше од италијанске школе ће бити спремна да испуни захтеве друштву које се мења.

Студентска виза

Студенти из иностранства су добродошли да дођу у Италију да студира, али они су у обавези да носе студентска виза или пасош и све потребне документације. Поред тога, документација се може захтевати да се региструју у локалној полицијској станици. Најважнија ствар у вези виза је да проверите да ли имате прави тип. Пре уласка у изабрану школу, проверите школа 'сајту за више информација о томе који тип вам је потребно. Регистрација може да се врши на најближе италијанској амбасади или конзулату.

Корисни савети

Италија је лепа земља која има много дивних и јединствена уметничка налазиштима. Образовање у Италији је јединствен и веома фокусиран. Визе су потребне, али су прилично лако добити. Људи у Италији су веома породично оријентисани и уметнички настројен. Добијање образовање у Италији иде изван зидова учионице и у уметничком свету уметности и култури. Студирање у Италији је искуство које никада неће заборавити.

Zahtevi za vizu

 1. Visa tip C: Viza za kratkotrajni boravak ili putna viza važi za jedan ili više unosa i za period koji ne prelazi 90 dana.
 2. Visa tip D: Viza za duži boravak važi duže od 90 dana.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Visa tip C; Visa tip D

Cena i valuta

USD 70

Naknada za studentsku vizu za Italiju obično iznosi oko 50-70 USD. Naknada može biti podložna promeni.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Studenti EU/EEA mogu ući u Italiju sa važećim pasošem ili ličnom kartom i imaju pravo da završe diplomu u Italiji bez vize onoliko dugo koliko žele. Ovi studenti se, međutim, moraju registrovati u Kuesturi (policijskoj stanici) u roku od 8 dana od njihovog dolaska, kako bi dobili dozvolu boravka.

Studenti koji nisu iz EU moraju dobiti studentsku vizu pre ulaska u Italiju. Za studiranje više od 90 dana moraćete da se prijavite za rezidencijalnu karticu (permesso di soggiorno) u lokalnoj pošti u prvih 8 dana od dolaska u Italiju. Ovo zajedno sa vašom vizom omogućiće vam da ostanete u Italiji tokom trajanja studija. Postoji naknada povezana sa rezidencijskom karticom.

Građani nekih zemalja koje nisu članice EU ne zahtevaju vizu za boravak i studiranje u Italiji do 90 dana.

Pregled ovih zemalja možete pronaći ovde: <a href=“ https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/ "target="_blank“ rel="noopener"> https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Gde možete napraviti aplikaciju?

Italijanska ambasada ili konzulat

Morate se prijaviti za studentsku vizu u italijanskoj ambasadi ili konzulatu u vašoj zemlji. Takođe ćete morati da imate intervju u ambasadi ili konzulatu.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Nakon što primite pismo o prihvatanju ili pismo o prijemu za predviđeni kurs studija, možete proveriti pravo na dobijanje italijanske studentske vize, a zatim nastaviti sa procedurom podnošenja zahteva za vizu. Moraćete da predstavite sledeću dokumentaciju:

 • Obrazac za prijavu za ulaznu vizu; možete ga pronaći na
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Nedavna fotografija veličine pasoša;
 • Putna isprava važi najmanje tri meseca nakon vize;
 • Upis ili predupis na univerzitetski kurs;
 • Dokaz da imate smeštaj u Italiji;
 • Dokaz da imate finansijsku podršku (najmanje 448,07€ mesečno za akademsku godinu, ukupno 5824,91€ godišnje);
 • Adekvatno osiguranje za lečenje i hospitalizaciju;
 • Dokaz o dostupnosti finansijskih sredstava potrebnih za repatrijaciju;
 • Dokaz o adekvatnom poznavanju italijanskog ili engleskog jezika prema jeziku programa;
 • Ako je student maloletnik, mora imati saglasnost za iseljenje koju potpisuje svaki roditeljski organ, ili u njihovom odsustvu, zakonski staratelj.

Kada treba da se prijavite?

Trebalo bi da podnesete zahtev za italijansku studentsku vizu najmanje tri meseca pre planiranog dolaska u Italiju. Obrada vašeg zahteva za vizu može trajati između 1-3 nedelje. Razgovor za vizu trebalo bi da zakažete oko četiri do šest nedelja unapred.

Dužina studentske vize zavisi od dužine vašeg kursa.

Vreme obrade

3 Weeks

Mogućnosti za rad

Ako ste iz EU, dozvoljeno vam je da radite u Italiji bez potrebe za radnom dozvolom. Radno vreme ne bi trebalo da prelazi 20 sati nedeljno tokom semestra. Tokom praznika između semestra možete raditi samo puno radno vreme.

Međunarodni studenti izvan EU moraće da podnesu zahtev za radnu dozvolu u lokalnoj imigracionoj kancelariji u Italiji. Prvo, morate imati potpisan ugovor o radu i pokazati kopiju u imigracionoj kancelariji.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.