Keystone logo
Индија

Studija Master u Индија 2024

Studija u Индија

Индија је земља Јужне Азије који је дом за скоро милијарду и по људи, други по величини популације у свету, после Кине. Индија 'с поморских граница састоје од Индијског океана, Арапског мора и Бенгалског залива и границе земљишта акција са Кином, Пакистаном, Бутан, Непалу, Бангладешу и Бурми. Након бурне промене у својим тржишним операцијама у раним 1990-их, Индија брзо развио у озбиљну светску економију, где се сада сматра иновативан, индустријализоване нације држи наслов буде трећа највећа земља у односу на ППП, или пуцхасинг власт паритет. Међутим, овај убрзани раст није обратио Индија 'с дубоке и сталне проблеме са сиромаштвом, недовољне здравствене заштите, неписмености, неухрањености и корупције у полицији и невладиног сектора.

Савезна влада Индије је састављен од извршне, законодавне и судске власти, са председником Индије у својству шефа државе.Председник се бира помоћу изборни колеџ систем и даље је на снази пет година. Премијер, који је именован од стране Председника, сматра шеф владе и одржава највиши ниво извршне власти. Индијски законодавна грана придржава британског парламентарног система владавине стилу због великог утицаја прошлости британског колонијализма.

Иако је модернизација Индије је у току, традиционално друштво остаје схарпели дефинисано индијског кастинског система, врста социјалне стратификације аранжмана који инхибира еманципованих социјалне интеракције и мобилност уживају најразвијенијих цоунтриес.Социал класе у Индији су означени као "касте " , уз одређене касте елита сматра више од других. Иако Индија има анти-дискриминационе законе да спречи прогон и предрасуде против такозваних нижих касти, Индијанци који живе у руралним подручјима и даље изложени дискриминацији и сегрегацији у урбаним срединама.Породичне вредности и даље представљају значајно утицајно аспект индијској традицији, са унапред аранжираних бракова између две породице и даље норма за већину индијском друштву. Поред тога, развод је практично нечувено у индијском друштву и дозвољено само у екстремним случајевима злостављања.

Индија 'с клима

Индија се сматра "мегадиверсе " земља и садржи три региона под називом "вруће тачке биодиверзитета ". То је дом за девет одсто свих сисара који живе у свету и шест одсто свих цветница. Станишта се крећу од четинарских шума у ​​Хималајима до тропских прашума у ​​североисточној Индији и Андаман острва. Просечне високе и ниске температуре у Индији крећу се од 75 до 55 степени Целзијуса степени Целзијуса (25 степени Целзијуса до 12 Целзијуса).Међутим, већи градови као што су Бангалору, Њу Делхију и Мумбаију често пече под температурама које су остале и до 95 степени Целзијуса (35 степени Целзијуса) за неколико дана или недеља. Киша може бити тешка у тропским климатским подручјима, са нивоом влажности лебде око 80 одсто.

Језици у Индији

Индија нема службени језик, али Хинду говори скоро половина Индија популације. Бенгалски, телугу, марати, тамилски, урду и Гуџарати су други језици које студенти могу сусрести током студија у Индији. Енглески се говори многи Индијци и сматра се Индија 'с "други " језик избора. Индија такође има много различитих језика који су ставили на "угрожених језика " листе, јер је број преживелих говорника су смањила на изолованим џеповима села постоје у руралној Индији.

Религије у Индији

Осамдесет процената Индијаца праксе хиндуизам, религија која научници сматрају да је свет 'с најстарија религија. Хиндуси верују у различитим законима, свакодневно моралитета, Дарма, карме и реинкарнације. Друге религије налазе у индијском друштву су првенствено хришћанство и ислам.

Индија валута

Званична валута Индије је рупија, који контролише и издаје Резервна банка Индије. Индијска рупија је подељен на 100 паисе. Од 2011, само кованице вреди 50 паисе сматрају законско средство плаћања. Новчанице су тренутно у оптицају укључују 5, 10, 20, 50, 100, 500.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  123
 • Udeo komunalnih usluga

  12
 • Internet pretplata

  8
 • Lokalni prevoz

  10

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  4
 • Bioskopska karta

  3
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Индија

Система високог образовања у Индији

Иза Кине и САД, Индија 'с високог образовања је трећи по величини, са Универзитета Комисије за Грантове представља главни регулисање телесне над високошколских институција. Између 2000 и 2010, Индија гради 20.000 универзитета и колеџа који је прихватио више од осам милиона студената у то време. Области науке и технологије је у великој мери промовишу од стране индијске владе на колеџ нивоу, што је довело до неколико технолошког института, као што Индијског института за технологију и Индијског института за менаџмент да добије признање од глобалних образовних организација. Поред тога, сви Индија Институт за медицинска наука у Њу Делхију се сматра једним од водећих истраживачких центара за напретком медицинске технологије и методе лечења.

Академску диплому у Индији у складу са британском колонијалном систему, са бацхелор и мастер диплома које су дате као "Артс " или "" науке степени. Доктората су такође доступни за студенте који су завршили у одређеном Мастер 'с програма који се односи на њиховом пољу рада. Упис на универзитетима се заснива на резултату остварене од ученика који је Виши сертификат и средњу школу је веома конкурентна у односу на више престижних универзитета које послују у Индији. У ствари, све Индија пре-тест Мед се годишње доноси 200.000 ђака, од којих се прихватају само 2000.

Међународни студенти који желе да зараде диплому у Индији ће морати да покаже доказ о успешно завршеног најмање 12 година средњег образовања у својој земљи порекла. Студенти ће такође морати да се пријемни испит и достави резултате у Министарству спољних послова у Њу Делхију.Директан пријем у медицинске, стоматолошке и инжењеринг студијских програма није Дозвољена, без обзира на претходно образовање ученика 'с акредитивима. Међутим, други степен програми не може да захтева страних студената да се пријемни испит. Уместо тога, ученик 'с високошколске резултати пријемног испита (као што је АЦТ или САТ дат у САД) може да се користи да би се квалификовали за студент на одређеним техничким факултетима. Студенти заинтересовани за зараде диплому у Индији треба да буду свесни чињенице да јавни универзитети не прихвата ученике који нису држављани Индије.

Школарина Трошкови у Индији варирају драматично, уз јавни универзитети су знатно јефтинији од приватних универзитета, јер се финансирају од стране владе. Индијски грађани обично плаћају мање од $ 100 годишње да присуствују јавни вишу школу или факултет. Приватни универзитет накнаде се крећу од $ 400 до $ 25.000 годишње, у зависности од типа установе и студијског програма.Не-индијски студенти који похађају приватном факултету су обично даје предност у односу индијским студентима, углавном због чињенице да су више финансијски опремљени да плати трошкове школарине.

Зашто студирати у Индији?

Студенти који желе да студирају не западну музику, религију, архитектуру и уметност Индија ће наћи савршено место за учење у дубину о овим темама. Његова разноврсна и фасцинантно култура је неодољива мешавина старих и модерних стилова које привлаче лепих уметности мајори из целог света. Поред тога, Индија нуди најсавременије информационе технологије студијске програме за студенте заинтересоване за зараде високо вредноване Бацхелор 'с или Мастер ' с степен односи на области рачунара и ИТ.