Keystone logo
Хонгконг

Studija Master u Хонгконг 2024

Studija u Хонгконг

Дељење титулу специјалног административног региона од народа 'Република Кина са Макао, Хонг Конг је град-држава налази на јужној обали Кине и граничи Јужног кинеског мора и делте Бисерне реке. Са становништвом приближава седам и по милиона становника и површином од само 430 км, Хонг Конг је један од најгушће становништва свету 'с регионима, пре свега састоје од етничке Хан Кинеза. Постојећи под аксиом "једна земља, два система ", Хонг Конг, ради под различитим политичким политика и закона од Кине, функционише више као западни, демократски стил власти у односу на Кина 'принициплес комунизма. Извршни шеф Хонг Конг је шеф владе, који је изабран од стране Изборне комисије одреди демократског процеса гласања.

Хонг Конг је сматра једним од водећих финансијских центара у свету, а успева на капиталистичке економије услуга одликује слободну трговину и ниске опорезивања. Због недостатка простора у граду, његова архитектура је јединствена и ултрамодеран појављивања. У ствари, Хонг Конг је славно је преименована у свету 'с само "вертикална град ", која има спектакуларну хоризонта понекад бива дебелим слојевима смога из стотине хиљада возила и превише предузећа компримовани у тако мали подручје. Међутим, због овог густе популације, Хонг Конг је развио изузетно напредне транспортне мреже која засењује све остале транспортне системе у развијеном свету.

Иако Хонг Конгу нуди прилику за појединце да добију сигурно запослење које плаћа одличне плате, трошкови живота је прилично висока и може узнемирити студенте који су изабрали да зарадите степена у овом граду-држави.Међутим, ученици не би требало да буде узнемирен када открију колико кошта да живе у Хонг Конгу. Са ниским порезима, премијум здравство, висок квалитет живота и изузетних могућности високог образовања, Хонг Конгу и даље популарно место за студенте да стекну диплому и искуство вреве фасцинантног Хонг Конгу.

Клима у Хонг Конгу

Флуктуирајуће између умерених и суб-тропске климе, Хонг Конг, 'с најпријатнијих доба године, временске мудар је од новембра до јануара, када су температуре су удобне и сунца има у изобиљу. Влажност ваздуха расте у марту и априлу, са магловитих услови често одлажу трајект и авион услуге. Маја до августа је топла, влажна и бурна, са просечном лебди дневне температуре око 86 степени Целзијуса, или 31 степени Целзијуса. Током августа и септембра, Хонг Конг је често погођен тропских циклона који се формирају у Кини мора или западној Северној Тихог океана.Ветрови су јаки из циклона, али генерално не изазивају велику штету у граду.

Религије у Хонг Конгу

Верска слобода у Хонг Конгу је загарантована у складу са својим уставом и Основним законом. Таоизам, будизам и конфучијанизам чине своје основне религије, са сматтерингс муслиманских и јеврејских практичара хришћанство, католицизам, наћи у целој области. Међутим, многи становници Хонг Конг немају верску припадност, а себе сматрају атеисти или агностик. Фалун Гонг се толерише у Хонг Конгу, али не у Кини, где је комунистичка партија виде ову религију као претња држави због своје марке духовних учења.

Језици у Хонг Конгу

Званични језици Хонг Конгу су кантонски (облик кинеском) и енглески.Скоро половина Хонгконг 'с становници имају адекватно знање енглеског језика и ученици ће наћи да је већина знаци приказују и енглески и кинески текст. Недавно, повећање броја имиграната Кини довела је до мандаринском кинеском језику све чешће чује у Хонг Конгу друштву.

Хонгконг Валута

ХКД, или Хонг Конг долар, је Хонг Конг валута и једна од најтргованијих валута у свету. Хонг Конг долар је подељен на 100 центи, са различитим апоенима кованог новца и новчаница циркулишу у граду-држави.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  1409
 • Udeo komunalnih usluga

  71
 • Internet pretplata

  22
 • Lokalni prevoz

  58

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  6

O Хонгконг

Високо образовање у Хонг Конгу

Универзитети се зове "статутарне универзитета " одобрила је Извршни-у-савета Хонг Конга, а финансирају се од стране Универзитета Одбора за Грантове. Изузетак је Отворени универзитет у Хонг Конгу, која је само-финансирање школа и не ослања се на УГЦ за финансирање. Законски универзитети су истраживања-интензивне и прихватити само најбоље студенте. У ствари, просечан ИК кинеских студената који похађају високошколске Хонг Конгу институтутионс је једна од највећих у свету.

Виша колеџи нуде основних и мастер 'с дипломе и регистровани под обред зове Пост школа за Уредбу о Хонг Конгу. Страни студенти ће се такође наћи стручно-типа колеџима попут Хонг Конгу Института за стручно образовање које су радиле савета одвојено од савета уређују законом прописане и вишу факултете.

Универзитет школарине варира између институција, али студенти могу да очекују да плати око 100.000 долара у америчким доларима, односно 73.000 евра да зарадите степена у Хонг Конгу. Студенти су снажно позивају да се пријаве за стипендије било на располагању да помогне офсет високе цене школарине. Будите свесни да је студент медицине премије осигурања су скупи, као и цена хране, одеће и смештаја у Хонг Конгу.

Подношење захтева за студентску визу

Очекујте да чекају најмање два месеца пре пријема студентску визу из Хонг Конга Имиграционом одељењу.Студенти ће морати да попуните визу / ентри формулар и пошаљите следећих докумената заједно са обрасцем: копија возача 'с лиценце или друга фото легитимација, доказ стручне спреме (средња стручна спрема, улазна резултат, сва досадашња степени зарадио); један пасош фотографију, писмо о пријему из Хонг Конга универзитета, потврду о бонитету (стипендија награде, банкарски изводи) и доказ да је студент место за боравак, док у Хонг Конгу, било да је у кампусу, са домаћин породице или у стану.

Зашто Студија у Хонг Конгу?

Поред тога нуди и структурно академски одличан степен програма који имају оно што многи сматрају да је један од најбољих образовних свету 'с министарствима, Хонг Конг дарује степени који су веома цењена и призната од стране послодаваца и истраживачких института у свим деловима света.Поред тога, интелектуално отворено друштво у Хонг Конгу олакшава могућности за студенте да истражују друге академске предмете и нивое мисао не наћи нигде другде.