Keystone logo
Финска

Studija Master u Финска 2024

Studija u Финска

Оивичене Норвешкој, Русији и Шведској, Финска је највише ретко насељена земља у Европској унији, али је осми по величини у копнене масе у поређењу са другим земљама у Европи. Преко два милиона људи живи у Финској 'с капиталом од Хелсинкија, који је такође Финска ' с финансијски, политички, културни и образовни центар. Скоро 70 одсто свих страних компанија су основале своје основне операције у Хелсиншком подручју.

Финска је богат народ и доследно рангира као једна од првих пет земаља у свету у погледу животног стандарда, економска стабилност и образовни систем. Јер његов свеобухватни систем социјалне заштите обилно пружа одличне могућности образовања за све, као и здравствена заштита и друга давања пружена високо опорезована друштво, Финска 'економија остаје просперитетне због своје способности дати свима фер шансу да оствари свој потенцијал као одржив члан финског друштва.Поред тога, Финска је мирољубива земља која се не троше велике количине пореза на њеним војних производа, што омогућава да потроше више на добробит својих грађана.


Основни Чињенице о Финској

 • Финска има 19 маакунта, односно регионе, који су говернменталли надгледани од стране регионалних већа сарадња представљају форуме за сваки регион 'с општинама.
 • Сваки маакунта има државне економске и развојне центре запошљавања који управља администрацијом шумарства, пољопривреде, рада и рибље послови у том региону.
 • Финска има скоро 190.000 180.000 језера и острва за студенте и туристе да истражују. Она такође садржи и четврту по величини језеро у Европи - Сајма.
 • Шуме брезе, бора и смрче покривају 86 одсто Финске, што је фактор који доприноси земљи као највећи произвођач дрвета у Европи <./ Ли>
 • Људи који живе у северном делу Финске највише искуства 73 дана од дана непрекидног сунца током лета и 51 дана од 24-сата ноћу током зиме.
 • У парламентарној демократији, Финска има премијера који је њен најутицајнији политичар. Алтернативно, Финска 'а председник се сматра "Шеф државе ". Грађани Финске је дозвољено да гласају и води на председничким, парламентарним и локалним изборима, као и друге европске уније изборима.
 • Као чланица ЕУ, Финска користи евро као своју валуту, која је заменила маркка пре више од једне деценије.

Информације о језику

Званични језици су фински Финске и Шведске. Шведски првенствено говори у приобалним подручјима, као и на југу, западу и Оландских региону. Фински језик знакова и фински ромски су препознате од стране државе 'с Уставом. Деведесет одсто Финска популације говори фински. Студенти заинтересовани за студије у Финској треба да буду свесни да док је фински не-индо-европски језик, а то је веома разликује од других језика који се говоре у Европи, пре свега због синтаксе - има 15 различитих падежа, необичне изговора и нетрадиционалне граматика структура.

Финска 'с клима

Јер Финска лежи довољно близу Атлантског океана, она доживљава континуирани ток топлоте произведене од стране Голфске струје.Финска је топлија од суседних земаља, због свој утицај на Балтичком мору, заједно са хиљадама унутрашњих језера интеракцији са влагом Голфске струје. Међутим, Финска има веома хладно, веома снежне зиме да типично виде усправљен температуре до -20 степени Целзијуса (-30 Целзијуса), са снегом полагање на терену од новембра до априла. Финска 'с најтоплијих дана појавити у јулу, када су грађани уживају у топлом сунцу и 90 степени Целзијуса (35 степени Целзијуса) температуре.

Религија у Финској

Око 75 одсто Финаца припада Евангелистичка лутеранска црква Финске. Преосталих 25 одсто нема верску припадност, или сматрају да су протестанти, римокатолик или Јевреји.

Службени празници

Акти Скупштине оснивају 'званичних празника а који укључују новогодишње ' с Финска, Ускрс, Божић, Богојављење, Алл Саинтс 'Даи и Ивањдан.Први мај и Дан независности сматрају световни празници.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  441
 • Udeo komunalnih usluga

  38
 • Internet pretplata

  20
 • Lokalni prevoz

  60

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  15
 • Pinta lokalnog piva

  7

O Финска

Високо образовање у Финској

Политехнику (такође се помињу као УАС или уиверситиес примењених наука), а универзитети су два сектора чине Финска 'с високог образовања. Док универзитети експлицитно промовише базираних на истраживању академске студије, као што су биомедицинским и психолошки програми, Политехнику студентима пружи стручно образовање типа намењен да им вештине неопходне за добијање посла након дипломирања. Можете да зарадите пост-Мастер 'с или докторат са универзитета.

УАС 'с нуде студентима приступ различитим смерова који пружају основних и мастер дипломе по завршетку. То обично траје један студент Политехничког између три и пет година да заради Бацхелор 'с од А УАС и још две до три године да заради Мастер ' с степен. Поред тога, Финска 'с Политехничког универзитета има много програма који су доступни на енглеском језику, заједно са неколико Мастер ' с програмима који су доступни на енглеском језику.

Упис на финских високошколских установа се базира на студента 'с просек зарадио док је у средњој школи или од предузимања универзитет ' с сопственог пријемни испит. Ови прегледи се разликују од других по томе што се они нису дизајнирани да тестирају студенту 'с способност да памти информације или "Погоди " Одговор на питање мутипле избора. Уместо тога, питања о финској пријемни испит теста и аналитичке вештине критичког размишљања кроз спровођење више кратких текстуалних задатака.

Студенти који заврше са Политехничког универзитета може применити на универзитету да наставе Мастер 'с степен. Политехничка дипломирани морати да предузме додатне студије на универзитету, како би се одржао ниво образовања доживљавају дипломци универзитета.

Финска 'с Школарина систем

Финска 'с Министарство просвете фондова високог образовања тако да грађани Финске не морају да плаћају школарину приликом присуствовања Политехничком или факултет.То важи и за стране студенте у већини случајева. На пример, неки мајстор 'с степен програма се може односити на школарине за студенте који нису чланови ЕУ или ЕЕА. Међутим, студенти који похађају на Политехнички универзитет објекат или ће морати да купе књиге и друге материјале за курс, као и плате за своје животне трошкове. Финска 'а трошкови живота је сличан другим земљама Европске уније.

Визе и дозволе Ресидент Студент

Ако полагања пријемног испита у Финској, биће вам потребна виза, што вам омогућава да остане највише три месеца. Као студент степена студирају у Финској који није ЕУ или ЕЕП, онда ће морати да се пријаве за студентску боравишну дозволу. За више информација, обратите се свом земље Финске амбасаде да сазнате како да стекну дозволу студентски боравак . Такође можете да посетите сајт финске имиграционе службе да одреди шта треба да се пријаве за добијање ове дозволе.

Будите свесни да је у време подношења захтева за издавање дозволе студент становник, од вас ће се тражити да покаже доказ да можете да се издржавате док живе у Финској. Тренутно, међународни студенти морају да покажу да имају приступ 6000 € годишње или 500 € месечно за минимално покривање трошкова живота. У долара ово је једнако око $ 600 месечно, или $ 7000 годишње.

Зашто Студирање у Финској?

Поред чињенице да је Финска плаћа за већину, ако не и сви школарине, јединственост финске културе, блискост са неколико других фасцинантних земаља и земље 'с нагласком на стално побољшање квалитета свог система високог образовања чини Финска један од најбољих места да зарадите степена у свету.

Zahtevi za vizu

 1. Viza za kratki boravak - za maksimalno 90 dana poseta. Možda će vam trebati viza, na primer, ako ste pozvani da polažete prijemni ispit u Finskoj ili ako učestvujete na kursu ili razmeni koji traje manje od 90 dana.
 2. Boravišna dozvola za studije - dugoročna privremena boravišna dozvola koja se obično izdaje na godinu dana u isto vreme. Ako dođete u Finsku na period razmene studenata duži od tri meseca ili ako ste primljeni u program punog stepena, morate se prijaviti za ovaj.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Viza za kratki boravak; Boravišna dozvola za studije

Cena i valuta

EUR 330

Naknade za finsku boravišnu dozvolu za studije za prijavu na papiru trenutno iznose 330 EUR; i 300 EUR za elektronsku prijavu.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Ako ste nordijski državljanin ili državljanin EU/EEA, za Finsku vam nije potrebna viza ili boravišna dozvola. Međutim, od vas se zahteva da registrujete prebivalište kod Migrija ako vaš boravak u Finskoj prelazi 90 dana (6 meseci za nordijske građane). Pored toga, ako vaš boravak u Finskoj traje više od godinu dana, trebalo bi da se registrujete u finskom sistemu stanovništva.

Ako ste državljanin koji nije državljanin EU/EEA, obično će vam trebati viza ili studentska dozvola boravka. Za koju treba da se prijavite, zavisi od dužine vašeg boravka u Finskoj.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Online/Finska ambasada ili konzulat

Možete započeti prijavu za studentsku dozvolu boravka na mreži na Enterfinland.fi, ali u tom procesu je takođe neophodno da lično posetite finsku ambasadu ili konzulat. Zahtjev za dozvolu boravka u Finskoj ne može se obraditi dok podnosilac prijave ne poseti ambasadu, bez obzira da li je prijava podnesena elektronskim putem ili u samoj ambasadi.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste se prijavili za studentsku vizu ili dozvolu boravka u Finskoj, morate ispuniti sledeće uslove:

 • Morate dostaviti zvanično pismo o prihvatanju koje je izdao vaš finski univerzitet za hosting.
 • Vaš pasoš mora imati valjanost koja prelazi trajanje vize ili boravišne dozvole za koju se prijavljujete najmanje 3 meseca.
 • Vaš pasoš mora biti izdan u prethodnih 10 godina.
 • Morate imati kopiju popunjenog i potpisanog prijavnog obrasca.
 • Morate dostaviti dokaz o svojoj finansijskoj sposobnosti kako biste se finansijski podržali tokom čitavog perioda studija u Finskoj i za povratni prevoz. Trenutno student mora imati najmanje 560 EUR mesečno za boravak u Finskoj. To znači da student mora imati najmanje 6720 evra godišnje za svoje troškove u Finskoj.
 • Morate dostaviti nedavnu izjavu o svojoj finansijskoj situaciji od svoje banke koja pokazuje da imate najmanje 6720 EUR na svom bankovnom računu. Imajte na umu da studenti koji polažu kurseve u Finskoj moraju imati sredstva za jednu godinu u isto vreme. Studenti na razmjeni moraju imati sredstva za cijelo vrijeme boravka u Finskoj. U slučaju da nemate gore navedeni iznos na svom računu, morate dostaviti pismene dokaze o tome da ste dobili stipendiju ili stipendiju ili ste izabrani za beneficije koje pruža vaš obrazovni institut. Imajte na umu da bankovni izvodi roditelja podnosioca zahteva ili zajednički ili zajednički račun neće biti prihvaćeni za finsku studentsku vizu ili boravišnu dozvolu.
 • Morate dostaviti dokaz da ste stekli važeće zdravstveno i zdravstveno osiguranje koje pokriva čitavo trajanje vašeg boravka u Finskoj.
 • Morate biti dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja i oslobođeni bilo kakve zarazne bolesti.
 • Ne smete imati krivičnu evidenciju.
 • Mora da vam prethodno nije odbijen ulazak u Finsku.
 • Nameravate da napustite Finsku na kraju ovlašćenog boravka.

Kada treba da se prijavite?

Vremena obrade finske studentske vize variraju, možete ih proveriti ovde: http://migri.fi/en/processing-times

Studentska boravišna dozvola se obično izdaje na godinu dana u isto vreme. Nakon prve godine u Finskoj (na vreme pre isteka prethodne dozvole) trebalo bi da podnesete zahtev za produženje studentske boravišne dozvole od Migrija. U tu svrhu možete koristiti i e-uslugu Enter Finland. Takođe je vredno napomenuti da kada podnesete zahtev za produženu dozvolu kada vam početna dozvola istekne, morate biti u Finskoj prilikom podnošenja prijave.

Vreme obrade

Mogućnosti za rad

Ako radite zajedno sa studijama, vaše radno vreme je ograničeno. Tokom akademskog mandata možete raditi samo u proseku 25 sati nedeljno. Broj radnih sati nije ograničen na nedeljnom nivou. To znači da možete prilagoditi svoje nedeljno radno vreme tokom akademskog mandata, sve dok u proseku radite 25 sati nedeljno.

Možete raditi bez ograničenja u vreme kada vaša obrazovna ustanova ne nudi instrukcije, odnosno tokom letnjih i božićnih praznika.

Takođe možete završiti tezu u kompaniji ili učestvovati u praktičnoj obuci. U ovim kontekstima radno vreme nije ograničeno.

Sati nedeljno

25

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.