Keystone logo
Бугарска

Najbolji univerziteti za Master Programi u Бугарска 2024

Broj institucija: 21
  • Barcelona, Шпанија
  • Esch-sur-Alzette, Луксембург
  • + 6 više

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Sofia, Бугарска

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Sofia, Бугарска

  University of National and World Economy / УНВЕ / највећа је и најстарија виша економска школа у Бугарској и југоисточној Европи. Има историју дугу 100 година. Универзитет потиче са Слободног универзитета политичких и економских наука основаног Наредбом министра националног просветитељства бр. 2155 од 5. јула 1920. године. 1940. /Државни гласник, бр. 126 од 7. јуна 1940. године/ трансформисан је у Државни виши институт за финансије и управне науке, а 1947. године реорганизован је као Факултет економских и друштвених студија на Универзитету у Софији.

  • Sofia, Бугарска

  Sofia University St. Kliment Ohridski је прва бугарска средња академска школа. Његова историја је отелотворење и наставак вековне културне и образовне традиције бугарске нације.

  • Sofia, Бугарска

  Одлуком Народне скупштине од 26. маја 2015. године Висока школа за телекомуникације и поште претворена је у Висше училище по телекомуникации и пощи , са предметом делатности: обука специјалиста са високом стручном спремом из специјалности струковних области „Комуникација и рачунарско инжењерство “и„ Администрација и управљање “.

  • Varna, Бугарска

  Varna Free University "Chernorizets Hrabar" највећи је приватни универзитет у Бугарској. То је успостављени академски центар који комбинује обуку бугарских и страних студената у приоритетним областима за земљу и ствара међународно конвертибилан и конкурентан научни и академски производ. Предаје преко 10.000 студената на више од 67 основних и магистарских програма и 29 доктора наука. програми.

  • Plovdiv, Бугарска

  Пољопривредни универзитет - Пловдив основан је 1945. године. Ојачао је своје позиције националног центра пољопривредне науке и образовања у Бугарској. 2006. Национална агенција за вредновање и акредитацију је Пољопривредном универзитету у Пловдиву доделила институционалну акредитацију и највећу оцену „Врло добро“.

  • Veliko Tarnovo, Бугарска

  У јесен 1963. године, на историјском и живописном брду "Света Гора" у Великом Трнову, отворио је своја врата први универзитет ван престонице, који има покровитеље свете патроне Ћирила и Методија. Наслеђујући просветну и културну традицију чувене Тарновске књижевне школе из 14. века, етаблирала се као ауторитативна виша школа за хуманистичке науке и уметности, као престижни образовни и научни центар.

  • Burgas, Бугарска

  Burgas Free University / БФУ / основан је актом Велике народне скупштине 18. септембра 1991. године и један је од првих недржавних универзитета у земљи. Универзитет је акредитован од Националне агенције за вредновање и акредитацију и сертификован је по међународном стандарду квалитета ИСО 9001: 2008: БФУ је модеран и иновативан универзитет који брине о својим студентима и њиховој професионалној реализацији и који има значајна академска достигнућа и међународно признање. признат статус.

  • Sofia, Бугарска

  Химикотехнологичен и металургичен университет је академска установа фокусирана на потребе нашег времена и нације. Наша заједница надилази универзитет и земљу и укључује академске партнере са различитих континената.

  • Sofia, Бугарска

  University of Library Studies and Information Technologies (УЛСИТ) је државни универзитет, преименован Уредбом парламента 29. новембра 2010. након што је 2004. године изгласала Специјализована виша школа за библиотекарство и информационе технологије. Током година било је: Основано - 18. Септембра 1950. уредбом Владе као Државни библиотечки институт, а касније је Уредбом парламента преименован у Факултет за библиотекарство;

  • Sofia, Бугарска

  Специјализовано оснивање Ла Францопхоние за администрацију и управљање (ЕСФАМ) је институт Универзитетске агенције Ла Францопхоние са седиштем у Софији, Бугарска. Наша мисија је да обучимо стручњаке на високом нивоу за администрацију и управљање пословањем на француском језику који ће допринети развоју земаља у зони Централне и Источне Европе.

  • Gabrovo, Бугарска

  На основу достигнућа и традиције универзитета, активне међународне сарадње, блиског партнерства са бизнисом и интензивног истраживања, како би се припремили за потребе привреде и друштва, висококвалификовани стручњаци оријентисани ка тржишту да генеришу напредак и буду спремни у складу са својим образовним квалификацијама за изазове света који се мења.

  • Sofia, Бугарска

  Универзитет за рударство и геологију „Св. Иван Рилски “је независна образовна институција од 1953. Током шездесет година постојања, етаблирао се као академски и истраживачки центар који пружа обуку у сферама геологије, рударства, електротехнике и машинства. То је институција у којој се изводе основна и примењена научна истраживања и читав низ понуђених курсева постдипломских квалификација. Правилна комбинација општег инжењерског образовања заједно са стицањем профилисаних знања и способности пружа огромне могућности дипломцима Универзитета да пронађу своју професионалну реализацију у овој земљи и иностранству. Од свог оснивања, више од 21 000 инжењера, међу којима су грађани око 40 земаља из Европе, Азије, Африке и Јужне Америке, прошло је обуку и пронашло професионално запослење у областима геологије и рударства, у енергетици, у грађевинарство и индустријска градња, у заштити животне средине и друге гране.

  • Burgas, Бугарска

  Универзитет "Проф. Др. Ассен Златаров" једини је државни универзитет у југоисточној Бугарској. Школарина се изводи на три факултета - Факултету техничких наука, Факултету природних наука и Друштвеним наукама.