Keystone logo
Аустрија

Studija Master u Аустрија 2024

Studija u Аустрија

Аустрија се званично назива Републике Аустрије, земље која се сматра политички Савезној Републици и има популацију од преко осам милиона људи становника. Аустрија се граничи на њеној северној страни Немачке и Чешке; Словачке и Мађарске на својој источној страни, Италија и Словенија на југу и Швајцарске и Лихтенштајна на западу. Девет савезних држава подељена на округе чине Аустрија 'с 84.000 квадратних километара земљишта (33,000 квадратних миља), у Бечу чији је главни и највећи град. Чланица Уједињених нација и Европске уније, Аустрија је усвојила евро као своју валуту у 1999.

Аустрија 'с клима

Већина Аустрија лежи у умереној зони утицало да се охлади у лето топлим ветровима са запада.Пошто већина Аустрије је у сенци Алпа, клима је претежно "алпске " клима - прилично хладно током зимских месеци (0 до -10 Целзијуса, или 32 до 15 степени Целзијуса) и релативно топло лето ( 25 до 40 степени Целзијуса или 77 до 100 степени Целзијуса). У просеку, Аустрија прима око 660 мм (26 инча) од кише, снега или леда сваке године, са просечном месечном износу падавина од 55 мм, или око два инча.

Основни Чињенице о Аустрији

 • Готово 90 одсто Аустрија 'с грађана говори немачки, затим српском / хрватском / босанском (четири одсто), турски (два одсто), Мађарска (једна половина одсто) и пољски (једна половина процента)
 • Већина Аустријанаца који су религиозни су римокатоличка
 • Деветнаест Аустријанци су добили Нобелову награду за медицину, физиологије, хемије или физике. То тренутно стоји као један од највиших награда бројева по глави становника у било којој земљи на свету.
 • Обновљиви извори снабдевања Аустрију са преко 60 прецент своје моћи, пре свега соларне и енергије ветра.
 • На скоро 650 година, Универзитет у Бечу је Аустрија 'највећи и најстарији универзитет.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  496
 • Udeo komunalnih usluga

  106
 • Internet pretplata

  33
 • Lokalni prevoz

  50

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  4

O Аустрија

Високо образовање у Аустрији

Аустрија нуди Постсекундарна образовање надгледа и финансиран од стране Савезног министарства за науку и истраживање. Аустрија 'с 11 приватних универзитета и 23 јавних универзитета студентима пружи свеобухватан списак студијских програма и виши образовни систем који сада служи масе, а не елита, као што је био пре 1960. Сви студенти у једном тренутку били слободни да се пријаве на јавном универзитету и главни у било којој области студирања су хтели, поступак који је недавно доживео неколико промена. Иако је Аустрија још увек дозвољава сви студенти мајору у неколико предмета истовремено, државни сектор одговоран за образовни систем је сада ставити ограничења на месту неколико области студија. Тренутно, ови предмети су: психологија, биологија, стоматологија, хуманој медицини, економских наука, новинарства и ветеринарској медицини.

Почев од 2001, ученици који похађају аустријских универзитета више не уживају бесплатно образовање. Међутим, студенти из Европске уније или Европске економске зоне (ЕЕА) који су завршили свој прогам степен у минималном износу од времена (три године) не треба да се плати за њихово образовање. Остали студенти морају да плате школарину од € 370 ($ 500) за период ако су аустријски држављани и € 700 ($ 950), ако нису аустријски држављани.

Добијање Бацхелор 'с степен у Аустрији обично траје три године. Зарада магистрирао или докторирао обично траје још две до три године, у зависности од врсте објекта и спецификације у којима ученик уписује.

Факултета који (Фацххоцхсцхулен)

Факултета који се разликују од традиционалних аустријских универзитета у томе што су прилагођени за смештај студената који траже да уче практичне вештине током академског знања.Као студент похађају Фацххоцхсцхуле, нећете моћи да изаберете своје курсеве тако слободно као што би могло бити на академском оријентисаног универзитета. Ово је да се осигура да сви ученици улазе у Универзитет примењених наука дипломирани у границама препоручених три године.

Аустријски Приватни универзитети

Од 2001, сви приватни универзитети морају бити акредитована пре него што је законом дозвољено да дају академских звања. Савезно министарство за образовање, науку и културу има овлашћење да обезбеди акредитацију. Тренутно, 13 приватних универзитета у Аустрији су у потпуности акредитован. Неки од њих су европски мир Универзитет, Универзитет Сигмунд Фројд (Беч) и Парацелзус МЕДИЗИНИСЦХЕ Приватуниверситат (Салцбург).

Академским звањима

Магистер степен је први степен дат студентима који заврше курс од четири до шест година у друштвеним наукама, природне науке, хуманистичке науке, права или економије. Студенти смер у пољопривреди или инжењерства ће добити диплом-ИНГЕНИЕУР по завршетку степен програма. Недавно, неки аустријски универзитети су почели да издају Бацхелор 'с степени пре Магистер, или Мастер ' с Дегрее.

Медицина је једина област студија у којима студент може зарадити диплому доктора након најмање шест година похађају универзитет. Многе области науке, укључујући и медицину, студенти траже да напише и достави истраживачки рад зове Дипломарбеит, који обично у просеку бар 100 страна.

Истакнути аустријским универзитетима

Основан 1365, Универзитет у Бечу је најпознатији од Аустрије 'с универзитета и нуди три центра и 15 факултета који укључују факултетима информатике, психологије, пословања и економије, физике, хемије и математике. Такође постоје центри за молекуларну биологију, превод студије и спортске науке. Двојице водећих аустријских универзитета су Универзитет у Инсбруку и Карл-Франзенс-Университат Граз.


Примена на једном аустријском факултету

Да бисте се пријавили као студент (под називом "Први циклус "), ученик треба да имају важећу потврду од њиховог претходног школе у ​​којем се наводи да они поседују квалификације за улазак високошколска установа. Студенти који су чланови ЕЕА морају имати завршену средњу школу пре квалификација да присуствују једном аустријском факултету.Ће такође бити затражено да докаже да може да говори немачки и енглески, као и да предузму додатне квалификационе часове ако је потребно.

Пре него што студенти могу да се пријаве на Мастер 'с програма у Аустрији, мора да су зарадили Бацхелор ' с степен или други степен еквивалентно Бацхелор 'с дипломе у складу са аустријским образовним захтевима.

Неки од конкурентских студијских програма у Аустрији прихвате студенте према просеку разреда тачке ископану из претходне школске посла. ЕУ студенти могу претворити своју просечну оцену у аустријском систему помоћу ЕГЦ (европски Оцена конвертор). Не-европски студенти могу да приступе стандардну разреди графикон поређења користе европске студенте за израчунавање своју аустријску ГПА.

Немачки је језик наставе у Аустрији. Студенти су обавезни да доставе доказ о познавању немачког језика пружајући резултате добијене из претходних испитивања или диплома стечених на основу узимања немачког језика.

Здравствено осигурање

Европска унија и ЕЕА студенти ће морати да имају своју европску картицу здравственог осигурања са њима, док је присуствовао једном аустријском факултету. Оверсеас студенти могу да добију аустријску јавну помоћ здравствено осигурање или да купите здравствено осигурање од приватног превозника.

Зашто студирати у Аустрији?

Пружајући изузетно развијену социјалну тржишну привреду, разноврсне могућности за запошљавање и један од највиших стандарда живота у свету, Аустрија је међу првих 15 најбогатијих земаља на свету. Са напредан туристичке индустрије, фасцинантне историјске знаменитости и лепа планинска пејзажа, Аустрија и даље популаран у европским и прекоморским туриста, као и студенти који желе да наставе више степене образовања са престижном аустријском универзитету.

Zahtevi za vizu

 1. Travel Visa C (""Schengenvisa""): daje vam pravo da ostanete u Austriji i svim drugim zemljama Šengenskog područja najviše 90 dana.
 2. Visa D (austrijska nacionalna viza, Aufenthaltsvisum D) - za boravak od najmanje 91 dana do najviše 6 meseci; nije potrebno ako ste japanski državljanin.
 3. Aufenthaltsbevilligung Studierende (dozvola za privremeni boravak za studente) - za boravak duži od 6 meseci.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Travel Visa C; Visa D; Aufenthaltsbevilligung Studierende

Cena i valuta

EUR 71

 • Za vizu C: 71 EUR
 • Za vizu D: 176 EUR
 • Za boravišnu dozvolu: 141 EUR

Cene mogu biti podložne promenama.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Državljanima zemalja članica EU i EEA, kao i švajcarskim državljanima, ne trebaju vize za Austriju. Kada borave u Austriji duže od 3 meseca, oni, međutim, moraju da podnesu zahtev za"" Lichtbildausveis fur EVR-Bürger/Innen"" što je potvrda registracije u imigracionoj kancelariji u roku od 3 meseca od ulaska u Austriju.

Ostali stranci moraju da podnesu zahtev za dozvolu boravka u studijske svrhe (Aufenthaltsbevilligung Studierende) kod austrijskog predstavničkog organa pre ulaska u Austriju nakon prijema obaveštenja o prijemu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Austrijski predstavnički organ (ambasada, generalni konzulat)

Morate da podnesete zahtev za studentsku vizu lično u austrijskom predstavničkom organu (ambasada, generalni konzulat) pre putovanja u Austriju.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Svi podnosioci zahteva za vizu moraju se lično pojaviti u austrijskoj ambasadi/konzulatu. Dokumenti koji se podnose za registraciju uključuju:

 1. Potpuno popunjen i potpisan obrazac za prijavu (dostupan od predstavničkog organa; može se preuzeti i sa Interneta)
 2. Važeći pasoš (treba da važi tokom celog trajanja boravka u Austriji)
 3. Fotografija u boji veličine pasoša (između 3,5 k 4,5 cm i 4,0 k 5,0 cm)
 4. Izvod iz matične knjige rođenih
 5. Potvrda o dobrom ponašanju (gde je dostupno)
 6. Zdravstveno osiguranje
 7. Obaveštenje o prijemu austrijske obrazovne ustanove
 8. Dokaz o dovoljnim finansijskim sredstvima za pokrivanje životnih troškova 12 meseci unapred (za studente do 24 godine: 426,57 EUR/mesec; za studente starije od 24 godine: 772,40 EUR/mesec (ovi iznosi uključuju stanarinu za smeštaj do 239,15 EUR u 2009. godini), npr.: štedionica knjiga/račun u Austriji/garancija osobe koja živi u Austriji/Putnički čekovi
 9. Dokaz o smještaju (ugovor o zakupu, ugovor o smještaju sa studentskom dvoranom boravka).

U Austriji je obavezno da se registrujete kod opštinskih vlasti (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) u roku od tri radna dana od ulaska u zemlju.

Kada treba da se prijavite?

Za kratkoročne vize (viza D): Dozvolite 15 dana za obradu. Zahtevi za vizu u idealnom slučaju treba podneti najmanje 3-4 nedelje pre polaska, ali ne više od 3 meseca pre polaska.

Za dugoročne vize: Vaš zahtev za vizu biće poslat u Austriju i odluku treba čekati u matičnoj zemlji - stoga zahtev treba podneti najmanje 3 meseca pre nameravanog dolaska u Austriju. Opšti period obrade boravišne dozvole je tri do šest meseci dok ne dobijete odluku austrijskog organa.

U

Austriji se mogu obnoviti samo prebivališta (dozvole boravka (Aufenthaltsbevilligung) i dozvole za naseljavanje (Niederlassungsbevilligung) . Morate da podnesete zahtev za obnovu pre isteka originalne dozvole. Dok ne donese odluka o obnovi, možete - čak i nakon isteka originalne dozvole - ostati u Austriji.

Vreme obrade

3 Months

Mogućnosti za rad

Državljanima država EU, kao i Lihtenštajna, Islanda, Norveške i Švajcarske, nije potrebna radna dozvola za rad u Austriji. Ako se odobri radna dozvola, ovi studenti nisu ograničeni u pogledu obima njihovog rada, tj. njihov dozvoljeni rad nije ograničen na sezonski rad ili rad sa minimalnim prihodima (geringfugige Beschaftigung). Jedan od uslova za radnu dozvolu je da konkurs ne mogu popuniti nezaposleni ljudi registrovani u službi za zapošljavanje.

Studenti iz zemalja koje nisu članice EU i Hrvatske podležu Zakonu o zapošljavanju stranih državljana i zahtevaju dozvolu za zapošljavanje (Beschaftigungsbevilligung). Studenti koji su državljani trećih zemalja dobijaju radnu dozvolu do 10 sati nedeljno ako studiraju u diplomskim programima, studentima master studija je dozvoljeno da rade sa radnom dozvolom do 20 sati nedeljno. Puno radno vrijeme moguće je za periode tokom kojih se ne održavaju predavanja. Za radnu dozvolu poslodavac mora da podnese zahtev u službi za zapošljavanje (Arbeitsmarktservice, AMS) najmanje 6 nedelja pre početka zaposlenja i važi samo za određeni posao kod određenog poslodavca.

Sati nedeljno

10

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.