Keystone logo
Аустралија

Studija Master u Аустралија 2024

Studija u Аустралија

Аустралија је континент и острво земља налази у јужној хемисфери између Пацифика и Индијског океана. Иако је шести по величини земља у свету по површини, Аустралија има популацију од само око 20 милиона евра. Већина становништва живи дуж јужне и источне обале. Аустралија је веома развијена земља са петом највећом на свету по глави становника. Главне индустрије фокусирају на обилним природним ресурсима Аустралије, укључујући и пољопривреде, хортикултуре, рибарство, шумарство, и минерала.

Клима

Због Аустралије велике масе земљишта, клима варира широм земље. Северна трећина земље је у тропима, док остатак има умерену климу, са најхладнијим областима на југоистоку и Тасманије. Сезоне су супротно од северне хемисфере.Лето се јавља од децембра до фебруара, јесен од марта до маја, зима од јуна до августа и пролеће од септембра до новембра.

Култура

Аустралија је веома безбедан, пријатан и мултикултурално друштво које је један од најразноврснијих на свету. Скоро једна четвртина становништва је рођен у некој другој земљи. Поред више имиграната култура, много аустралијске културе потиче из абориџинског свог наслеђа.

Иако аустралијско друштво је генерално веома неформално, многи ресторани имају радна места и облачења. Аустралијанци воле оба спорта и уметности, укључујући филм, књижевност, музика, плес и позориште. Музеји и галерије обилују у свим већим аустралијским градовима.

Трошкови живота

Трошкови живота је слична Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији.Страни студенти морају да покажу да миграционим властима да имају довољно новца да би покрили трошкове, школарине и накнаде за време боравка. Студенти могу да раде скраћено радно време да зараде новац према животне трошкове. Годишњи трошак услов од 2012 је $ 18,610 за студента, 6.515 $ за студента супружника или партнера, $ 3,720 за прво дете студента, и $ 2,790 за свако додатно дете.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  769
 • Udeo komunalnih usluga

  67
 • Internet pretplata

  53
 • Lokalni prevoz

  103

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  9
 • Bioskopska karta

  13
 • Pinta lokalnog piva

  6

O Аустралија

Високо образовање

Универзитетски студијски програми обухватају диплому степени на основним студијама. На постдипломском нивоу, дипломирани сертификата и диплома се нуде поред магистарских и докторских диплома. Мастер програми су доступни у многим дисциплинама, укључујући друштвене науке, техничке науке, медицинске науке, бизниса и економије. Магистарске студије обично укључују истраживање или курс, или комбинацију оба.

Зашто студирати у Аустралији?

Осим што Аустралија одлично место за живот, аустралијске магистарске програми су међу најквалитетнијима у свету. Аустралијски академска средина подстиче иновације, креативност, и независне мисли.

Аустралија се обавезала да обезбеди међународни студенти имају добро искуство у Аустралији.Институције које признају Страни студенти морају да се придржавају строгог скуп услова у погледу маркетиншких активности, ток испоруке, објекти, и студентске службе, као што су правни и здравствених услуга.

Универзитети

Четири од 39 аустралијских универзитета су рангиране у првих 100 од 2012-2013 пута већи ранг листи Светског универзитетског образовања . Ове школе укључују Универзитету у Мелбурну (28.), Аустралијском националном универзитету (37.), са Универзитета у Сиднеју (62. место), и Универзитета у Квинсленду (65.). Око 230.000 страних студената похађају програме високог образовања у Аустралији, са око 90.000 дипломираних студената сваке године.

Школарина и Програм Трајање

Међународни студенти морају да плате школарину и накнаде пре почетка Мастер програм студија.Типичан школарина за мастер дипломе је $ 15,000 до $ 36,000 годишње у зависности од универзитета.

Мастер студије полазе 1-2 године да се заврши. Студиј је обично две године после Дипломирао, међутим, мастер диплома може да се добије за годину дана ако Бацхелор Дегрее ученика је добијена са почастима.

Академска година

Школска година у Аустралији почиње почетком марта и траје до краја новембра. Већина школа нуди два семестра сваке године, али неке школе користе триместру система и других школа летње курсеве понуду од децембра до фебруара.

Могућношћу постдипломских студија

Магистрирао у било које дисциплине од аустралијске установе чини дипломирани вредније послодавцима широм света.Поред тога, недавно је усвојен закон који дозвољава међународна матуранти аустралијског института за добијање пост-студијске радне визе који им омогућава да раде у Аустралији до четири године након дипломирања.

Међутим, иако су међународне студенти могу имати право да раде у Аустралији, након дипломирања, студенти не би требало да предузме студије у Аустралији за искључиву сврху миграција. Аустралија даје преференцијални третман за миграцију за појединце на листи занимања вешт, али вешт миграција процес одвојен од процеса студентску визу. Не постоји гаранција да ће студент студира за мастер у Аустралији моћи да емигрирају у Аустралију.

По завршетку мастер диплому, студенти могу наставити студије ако су примљени на докторске студије и добије додатни студентска виза.

Виса Захтеви

Да бисте добили визу студентску, студенти морају бити уписани у редовном студију која је регистрована у аустралијском Министарство за имиграцију и држављанство (ДИАЦ). Студенти уписани у кратком току мање од 3 месеца могу да студирају на туристичком визом. Међутим, само студенти са студентске визе ће имати приступ здравственој заштити Аустралије и са скраћеним радним временом. Студенти могу поднети захтев за студентску визу када добију писмо понуде или електронску потврду о упису.

Здравствено осигурање

Аустралија има посебан програм здравственог осигурања за студенте под називом Оверсеас Студент Хеалтх Цовер (ОСХЦ). Студенти би требало да купују ОСХЦ пре доласка у Аустралију, а покривеност мора да се одржава за време боравка студента на студентској визи. ОСХЦ обухвата медицинску негу и болница или делимично покрива лекове и возила хитне помоћи.

Савети

Већи део Аустралије је немир и посетиоци треба да буду свесни опасности у вези са путовања у унутрашњости. Чак и када нису у унутрашњости, заштиту од сунца треба користити у сваком тренутку, а путници би требало да пију доста воде.

Буш пожари су уобичајена опасност, посебно од краја пролећа до лета. Путници би требало да одржавају свест о локацији пожара у сваком тренутку.

Друге опасности укључују отровне змије, пауци и морске стингерс. Ове опасности могу се избећи уз познавање ситуације и одговарајуће одеће и обуће.

Zahtevi za vizu

Za sve studijske programe moraćete da se prijavite za studentsku vizu podklase 500.

Visa posebne kategorije (podklasa 444) namenjena je državljanima Novog Zelanda koji žele da studiraju u Australiji.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

AUD 560

Trenutne naknade za podnošenje zahteva za studentsku vizu podešene su na 560 AUD (~ 400€). Cena je uvek ista bez obzira na dužinu studija. Imajte na umu da ova cena može da varira u zavisnosti od lokacije na kojoj se prijavljujete za studentsku vizu (Australija ili na kopnu).

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svako ko se upisuje kao međunarodni student na kurs koji traje četiri meseca ili više u Australiji trebaće studentska viza. Da biste se prijavili za australijsku studentsku vizu, morate imati bezuslovnu ponudu mesta na univerzitetu, prihvatiti to mesto u pisanoj formi i platiti potreban depozit za školarinu. Program koji odaberete mora biti između 12 i 52 nedelje da biste ispunili uslove za studentsku vizu.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Online sistem

Ova viza podklase 500 mora se primeniti za korišćenje mrežnog sistema.

Sajt:https://www.homeaffairs.gov.au/

Kako napraviti aplikaciju?

Pre nego što podnesete zahtev za vizu, moraćete da dobijete potvrdu o upisu (COE) ili pismo ponude koje potvrđuje da ste primljeni na kurs registrovan u Registru institucija kurseva Commonvealtha (CRICOS).

Kada popunjavate obrazac za prijavu za vizu na mreži, moraćete da dostavite dokaze da se sretnete:

 1. Finansijski zahtevi - iznos koji treba da dokaže da imate za troškove života (odvojeno od školarine i putovanja) je postavljen na AU $19,830 (~ US $15,170) za godinu dana. Alternativno, možete pokazati dokaze da su vaš supružnik ili roditelji spremni da vas podrže i da zarađuju najmanje 60,000 USD (~ 45,850 USD) godišnje.
 2. Zahtev za poznavanje engleskog jezika - Ako niste iz zemlje koja govori engleski jezik (a niste završili najmanje pet godina studija u zemlji koja govori engleski jezik), moraćete da dokažete da možete govoriti engleski na potrebnom nivou sa IELTS, TOEFL iBT, Pearson test engleskog jezika (PTE) Academic ili Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Zdravstveni zahtevi - Od nekih studenata se može tražiti da obave medicinski i/ili radiološki pregled kako bi pokazali da su dobrog zdravlja (ovo se odnosi, na primer, na one koji nameravaju da treniraju kao lekar, stomatolog ili medicinska sestra). Osim onih iz Belgije ili Norveške, svi studenti su dužni da kupe Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Zahtevi za karaktere - Zahtevi za australijske studentske vize propisuju da za ulazak u Australiju morate biti dobrog karaktera. Ovo uključuje proveru krivične evidencije.

Tipično, studenti moraju da podnesu sledeće:

 • Popunjen australijski obrazac za prijavu za studentsku vizu (157A)
 • Plaćena naknada za prijavu za vizu - trenutno 550 USD (~ 420 USD u većini slučajeva
 • Kopija pasoša biodata stranice (neki studenti mogu biti zatraženo da fizički daju svoj pasoš)
 • Potvrda o upisu ili pismo ponude
 • Dokazi o dovoljnim sredstvima
 • Dokazi o pokriću zdravstvenog osiguranja
 • Rezultati ispitivanja znanja engleskog jezika
 • Rezultati provere krivične evidencije
 • Četiri nedavne fotografije veličine pasoša

Nakon što ste sastavili i skenirali prateću dokumentaciju, moraćete da otvorite nalog i prijavite se sa mrežnim sistemom aplikacija „ImmiAccount“: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Kada treba da se prijavite?

Zahtev za australijsku studentsku vizu možete podneti tek nakon što dobijete potvrdu o upisu (CoE) od izabranog univerziteta.

Većina zahteva za vizu traje četiri nedelje. Trajanje studentske vize zavisi od programa koji odaberete. Ako studirate u Australiji na kursu duži od 10 meseci i završite na kraju australijske akademske godine (obično sredinom decembra), vaša viza će obično važiti do 15. marta sledeće godine. Ako je vaš kurs duži od 10 meseci i završi u januaru do oktobru, viza će obično važiti dva meseca nakon završetka kursa.

Studentsku vizu možete obnoviti onoliko puta koliko želite, sve dok ste upisani na kurs koji je odobrio CRICOS.

Možete ući u Australiju na studentsku vizu do 90 dana pre početka kursa. U roku od sedam dana od dolaska, morate da obavestite svog provajdera o vašoj adresi stanovnika, a takođe ih obavestite u roku od sedam dana ako promenite adresu.

Vreme obrade

4 Weeks

Mogućnosti za rad

Dok ste na studentskoj vizi, tokom termina možete raditi do 40 sati po dve nedelje i puno radno vreme tokom praznika. Rad koji je formalni, registrovani deo vašeg kursa nije uključen u limit. Ako studirate magistra istraživanjem ili doktoratom. nemate ograničenja rada.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za studentsku vizu može biti odbijen, između ostalog, ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente ili ako ne ispunjavate potrebne finansijske, karakterne ili zdravstvene zahteve.