Keystone logo
Шпанија

Studija Master u Шпанија 2024

Studija u Шпанија

Шпанија је европска земља налази на Иберијском полуострву у региону Медитерана, што је мост између Европе и Африке. Земља има дугу и богату културну историју и има широк спектар терена укључујући плажа, пашњацима, планине и пустиње, налик подручјима. Познат по уметности, музике, кухиње и друге културне активности, Шпанија је такође лидер у развоју обновљивих извора енергије, посебно у области соларне енергије и енергије ветра. Поред тога, Шпанија има за циљ да замени један милион возила са електричним возилима до 2014. Шпанија такође производи скоро половина маслина на свету.

Клима

Шпанија има једну од најтоплијих клима у Европи. Иако је земља доживљава сва четири годишња доба, укупна клима је врло блага, уз зимске температуре често расте на 15 степени Ц током дана. Температуре у Мадриду су обично 25-36 степени Ц у лето и 9-15 степени Ц у зимском периоду.

Култура

Шпански култура наглашава уметности и здраве кухиње инспирисане медитеранским намирнице као што је маслиново уље. Шпански кастиљански је званични језик, али неколико других шпански дијалекти су признати у целој земљи. Регионални идентитети су веома јаки у неким деловима земље.

Шпански је познат по ноћном животу и наставља у следећег јутра. Типичан вече може да почне са вечером и пићем или филм следи пут у бару или диско. Постоји много сви-ноћ дискотеке и дежурне клубови где се славље наставити у следећи дан.

Трошкови живота

Шпанија има једну од најнижих трошкова живота у Европи, уз издавање и храна кошта око 800 € месечно. Да помогне дефраиинг трошкове, студентима је дозвољено да раде и до 20 сати недељно.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  416
 • Udeo komunalnih usluga

  42
 • Internet pretplata

  33
 • Lokalni prevoz

  34

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  8
 • Bioskopska karta

  8
 • Pinta lokalnog piva

  3

O Шпанија

Високо образовање

Шпанија користи европски простор високог образовања (ЕХЕС) степене и дели у три фазе:

 • Оцена степена - основних студија
 • Универзитет магистара - дипломске студије
 • Докторске степени - последипломске студије


Шпански универзитети нуде "незванични магистара" зове Маестриас. Ове мере укључују обично 1-2 година студија и усредсредити на практичне студије за специјализоване професије.

Пре подношења захтева за постдипломске студије, уз диплому студентима степена се обично очекује да имају 2-3 година радног искуства у својој области.

Међународни студенти који желе да студирају у Шпанији мора да прође Селецтивидад, шпанске полагања пријемног испита. Ови испити су на располагању два пута сваке године у многим земљама. Када потенцијални студент положили испите, могу директно применити на било шпанског универзитета.


Зашто студирати у Шпанији?

Шпански институти високог образовања је нагло порастао у последње две деценије. Као резултат тога, многе школе су веома модерне објекте који поседују напредне технологије у окружењу учења.На нивоу мастер, МБА степени и друге односе на бизнис степени су посебно популарни и признати широм света због свог високог квалитета.

Шпански међународни студентски тело је мултикултурална, са 31 одсто пореклом из Латинске Америке и још 5 процента из Северне Америке. Студије се спроводе на шпанском, матерњи језик за више од 400 милиона људи. Студенти нису већ вешт у шпанском можда желети да размотрите похађају курс обуке за шпански пре почетка студија магистра. Шпански институције нуде широк спектар курсева за учење шпански, са једномесечном потапањем курсева на цео академских курсева.

Универзитети

Шпанија има 81 универзитета, око 50 су јавна, а остало су приватни. Универзитети се налазе широм земље и сви добродошли међународне студенте и за дипломске и основним студијама.Студенти могу да добију мастер диплому из свих научних дисциплина у Шпанији, укључујући уметности и хуманистичких наука, науке, здравље наука, друштвених наука, Право, инжењеринг и архитектура.

Шпански универзитети признају се по свом квалитету, са пет универзитета који се јављају у првих 400 школа рангираних по 2012-2013 пута већи ранг листи Светског универзитетског образовања . Ове школе укључују Аутономна Универзитета у Барселони, Универзитета у Барселони, Универзитет у Валенсији, на Политехничком универзитету у Валенсији, и Универзитета у Виго.

Школарина и Програм Трајање

Годишња школарина на приватном универзитету су око 6.000 €. Мастер програми захтевају 60-120 кредите, који обично траје 1-2 школске године. Теза од 6-30 кредита са јавне одбране је такође обавезна.

Академска година

Већина институције почињу школске године у октобру и биће завршена у јуну. Већина школа има два семестра, са испитима на крају сваког семестра.

Могућношћу постдипломских студија

Због тренутне економске ситуације у Шпанији, пост-дипломске запослености у Шпанији је мање вероватно него раније. Међутим, послодавци широм света имају диплому мастер-а добијених од шпанског универзитета у високом погледу.

Дипломирани студенти мастер програма може да размотрите на наставак рада на докторске студије или пријаве за истраживачке позиције на званично признатих истраживачких центара.

Виса Захтеви

Страни студенти из земаља чланица ЕУ, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Швајцарска или не морају да имају визе.Сви остали међународни студенти који ће бити бораве дуже од 90 дана морају поднети захтев за дугорочну студентску визу. Будући студенти морају поднети захтев за визу у шпанском конзулату или амбасади у својој земљи.

Да бисте добили визу студентску, студенти морају да доставе доказ о свом програму студија уз лекарско уверење, потврду о бонитету за период студија, као и извод из казнене евиденције земљи пребивалишта за последњих пет година.

Здравствено осигурање

Страни студенти испод 28 година старости имају право на студентски план здравственог осигурања. Студенти старији од 28 могу да користе национални здравствени систем, који гарантује услуге за сва правна становника у Шпанији.

Савети

Шпанија користи евро за валуту и ​​све значајније међународне кредитне картице прихватају се у већини продавница.

Бакшиш је уобичајена пракса у баровима, ресторанима, хотелима и такси.Савети су обично око 5-10 одсто од укупне цене.

Студенти који желе да вози кола у Шпанији мора да има лиценцу међународни возача уколико нису из земаља чланица ЕУ, Швајцарска, Норвешка, Исланд и Лихтенштајн.

Zahtevi za vizu

Za studente van EU/EEA ili Švajcarske koji žele da učestvuju u razmeni studenata, sprovode istraživanje ili obuku ili rade kao neplaćeni pripravnik ili volonter u Španiji duže od tri meseca.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza (tip D)

Cena i valuta

EUR 160

Cene studentske vize za Španiju su oko 160 evra. Naknada za prijavu za vizu podleže promenama u bilo kom trenutku.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Građani EU/EEA ili Švajcarske ne zahtevaju studentsku vizu bez obzira na dužinu boravka u Španiji. Studentima EU/EEA/Švajcarske nije potrebna viza za život u Španiji, ali će morati da se registruju kod lokalnih vlasti i dobiju potvrdu o prebivalištu.

Građani svih drugih zemalja zahtevaju studentsku vizu ako planiraju da ostanu i studiraju više od 90 dana u Španiji. Ova viza se odobrava onim studentima koji su već primljeni na prijem od strane priznatog obrazovnog instituta u Španiji.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Španski konzulat ili ambasada

Možete se prijaviti za studijsku vizu u španskom konzulatu ili ambasadi u vašoj zemlji.

Sajt:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Kako napraviti aplikaciju?

Pre nego što se možete prijaviti za studijsku vizu, morate pronaći kurs ili program sa zvanično priznatom institucijom u Španiji. Tada ćete morati da dobijete zvaničnu potvrdu od organizacije koja navodi da ste prihvaćeni na kursu ili programu, u obliku potvrde ili pisma o prihvatanju. Kada to dobijete, možete kontaktirati špansku ambasadu ili konzulat u svojoj zemlji i podneti zahtev za studentsku vizu.

Tačno ono što je potrebno može varirati od konzulata do konzulata, ali generalno, moraćete da pokažete pasoš, kao i sledeće:

 • detalje studije, obuke ili istraživanja koje ćete raditi u Španiji, uključujući sate studija nedeljno (najmanje 20);
 • dokaz da imate zdravstveno osiguranje;
 • lekarsko uverenje koje potvrđuje da nemate bolesti koje bi zahtevale da budete u karantinu;
 • dokaz da imate sredstva za podršku tokom boravka u Španiji (npr. podaci o stipendiji, španska banka koja pokazuje dovoljno sredstava ili pismo roditelja/staratelja koje preuzima punu finansijsku odgovornost);
 • informacije o tome gde ćete živeti;
 • potvrdu o krivičnoj evidenciji koju su u poslednjih pet godina izdali nadležni organi u vašoj zemlji.

Ako boravite u Španiji duže od šest meseci da biste studirali, morate da podnesete zahtev za studentsku dozvolu boravka u roku od 30 dana od ulaska u Španiju. Za to se prijavljujete u lokalnoj kancelariji za strance (Oficina de Ektranjeros) ili u policijskoj stanici. Kartica važi godinu dana i možete je obnavljati svake godine pet godina sve dok nastavljate sa studijama.

Kada treba da se prijavite?

Za vizu ćete morati da podnesete zahtev između dva i tri meseca pre nego što nameravate da putujete u Španiju kako biste omogućili vreme za obradu vaše prijave.

Generalno, studentska viza u Španiji odobrava se tokom celog trajanja kursa studija. Možete obnoviti studentsku vizu da biste dodatno produžili studije ili započeli novi kurs studija u Španiji. Ne pokušavajte da podnesete zahtev za studentsku vizu više od četiri meseca unapred ili manje od 7 nedelja pre datuma odlaska, inače prijava neće biti prihvaćena.

Ako vaše studije u Španiji traju duže od šest meseci, morate da podnesete zahtev za studentsku dozvolu boravka koja traje godinu dana. Studentska boravišna dozvola mora se obnavljati svake godine.

Vreme obrade

Mogućnosti za rad

Španska boravišna dozvola vam daje pravo da radite ili sa skraćenim radnim vremenom ili na privremenom položaju, sve dok novac koji zarađujete ne koristite da biste se izdržavali dok ste u Španiji. Dozvoljeno vam je da radite do 20 sati nedeljno dok studirate, sve dok to ne ometa vaše studije. Kompanija koja vas zapošljava moraće da dobije radnu dozvolu za vas od Kancelarije za strance. Vaš ugovor o radu ne može preći trajanje studijske vize.

Ako ćete preduzeti stažiranje kao deo kursa za koji vam je odobrena boravišna dozvola, ne treba vam radna dozvola.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Evo nekih od razloga zbog kojih studentska viza za Španiju može biti odbijena:

 • Prošle ili trenutne krivične radnje
 • Nedovoljno objašnjenje za svrhu i okolnosti planiranog boravka
 • Nedovoljno sredstvo za život
 • Nevažeće putno osiguranje
 • Nedostaje da predstavi dokaz o smeštaju
 • Nepovoljna situacija sa šengenskom vizom - Nepoštovanje ograničenja šengenske vize (tj. Prekoračenje u šengenskom području, nepoštivanje predstavljenog plana putovanja - preskakanjem boravka uglavnom u glavnoj zemlji odredišta u šengenskom području i tako dalje).