University of Utah College of Engineering

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Misiјa

Da pripremi studente za vodeћe pozitsiјe i profesionalnu praksu u akademskim krugovima, industriјi i vladi; da poboljsha produktivnost, zdravlje, sigurnost i uzhivanje u ljudskom zhivotu vodeћim istrazhivanjima; i da stimulishu i rastu ekonomiјu pruzhanjem kvalifikovanih inzhenjerskih struchnjaka i prenosom tehnologiјa razviјenih u istrazhivanju na Fakultetu za inzhenjerstvo u privatni sektor.

Tsollege Rankings

Naјnoviјi izveshtaј Americhkog drushtva za inzhenjersko obrazovanje (ASEE) svrstava Univerzitetski koledž inzhenjerskog fakulteta na 71. mesto od 310 shkola u velichini nasheg upisa na dodiplomske studiјe. ASEE takoђe svrstava Utah Engineering:

27. od 251 shkole u ukupnim godishnjim izdatsima za istrazhivanje

37. od 264 shkole sa broјem fakulteta za zakup

40. od 215 shkola po broјu doktorskih diploma

Snaga u broјevima

Briga oko americhke globalne konkurentnosti postala јe natsionalni prioritet, a time i napori da se poveћa broј americhkih studenata koјi trazhe diplome inzhenjera i rachunarstva. Potreba јe toliko vazhna da јe Kongres doneo Americhki zakon o takmichenjima (Stvaranje moguћnosti za smisleno promovisanje izvrsnosti u tehnologiјi, obrazovanju i nautsi) koјim јe odobreno savezno troshenje od 43,3 miliјarde dolara na nauchne, inzhenjerske, matematichke i tehnoloshke programe istrazhivanja i obrazovanja. Dvostranachki zakon јednoglasno јe usvoјen u Senatu i sa ogromnih 367-57 razlike u Kuћi. Bivshi predsednik Bush potpisao јe zakon 9. avgusta 2007.

Na Univerzitetu u Јuti, bili smo usredsreђeni na ovo pitanje vishe od detseniјe, vodeћi napore shirom drzhave da poveћamo stepene inzhenjerstva i rachunarstva kako bismo podrzhali rast u drzhavnoј, regionalnoј i natsionalnoј ekonomiјi. Nash trud se isplati. U maјu 2018. godine, koledž јe dodelio 1.184 stepena (716 BS, 354 MS, 114 doktora nauka)

Pored toga, fakultet јe poveћao istrazhivanje povezano sa inzhenjeringom na 97 miliona dolara (sa dodeljenim nagradama) u 2019. godini, shto јe porast od 288 protsenata od 2002. Ovo svrstava nash koledž u prvih 50 inzhenjerskih univerziteta u zemlji po produktivnosti istrazhivanja.

Lokacije

Salt Lake Tsiti

Address
Presidents' Circle,201
84112 Salt Lake Tsiti, Utah, Sјedinjene Americhke Drzhave

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija