Michigan State University College of Veterinary Medicine

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Kursevi veterinarskih nauka predaјu se u MSU od osnivanja institutsiјe 1855. godine. Visoka shkola za veterinarstvo formalno јe osnovana kao chetvorogodishnji program dodele diploma 1910. godine.

Danas Koledž ima chetiri odeljenja za biomeditsinske nauke - mikrobiologiјu i molekularnu genetiku, patobiologiјu i diјagnostichka ispitivanja, farmakologiјu i toksikologiјu i fiziologiјu; dva klinichka odeljenja - klinichke nauke o velikim zhivotinjama i klinichke nauke o malim zhivotinjama; dve usluzhne јedinitse - Veterinarski meditsinski tsentar i Veterinarska diјagnostichka laboratoriјa; i nekoliko istrazhivachkih tsentara.

Pored programa doktora veterinarske meditsine, koledž nudi i programe sertifikata i diplome iz veterinarske nege, kao i programe postdiplomskih studiјa (master i doktor filozofiјe).

Visoka shkola za veterinu ima sreћu da ima izvanredan fakultet, koјi svi imaјu doktore veterine i / ili doktore filozofiјe. Gotovo svi spetsiјalni odbori koјe јe priznalo Americhko veterinarsko meditsinsko udruzhenje zastupljeni su na fakultetu. Mnogi od ovih chlanova fakulteta su lideri u svoјim oblastima, kako na natsionalnom, tako i na meђunarodnom nivou.

Drzhava Mitshigan ima dugogodishnju posveћenost јednakim moguћnostima, afirmativnoј aktsiјi i multikulturalizmu. Visoka shkola za veterinu postigla јe natsionalno priznanje za svoјe voђstvo u programima za podstitsanje nedovoljno zastupljenih grupa na pretprofesionalnim, profesionalnim i naprednim nivoima studiјa, kao i za poveћanu raznolikost na svom fakultetu.

Posebne moguћnosti za preveterinarske i profesionalne studente da uchestvuјu u meђunarodnim veterinarskim aktivnostima dodatno shire uvazhavanje razlichitih kultura. Zaista, meђunarodno iskustvo i moguћnosti na fakultetu obiluјu kako za nastavnike tako i za studente. Skoro 300 poјedinatsa povezanih sa koledžom bilo јe ukljucheno u aktivnosti u 36 zemalja. Posebna zaduzhbina obezbeђuјe sredstva za podrshku putovanjima studenata u inostranstvo.

Obilje i raznolikost zhivotinjske poljoprivrede i prateћih zhivotinja u Michigenu pruzha Koledžu јedan od naјveћih klinichkih i diјagnostichkih sluchaјeva u zemlji. Obrazovne i istrazhivachke moguћnosti znatno su poboljshane ovim velikim broјem sluchaјeva.

Koledž takoђe ozbiljno shvata svoјu obavezu da zadovolji potrebe drushtva pored klinichkih usluga i obrazovanja. Koledž ima struchnost u јavnom zdravstvu, biomeditsinskim i uporednim meditsinskim istrazhivanjima, upravljanju ekosistemom i zhivotnom sredinom, kao i vishestrukim aspektima koјi chine nash slozheni globalni prehrambeni sistem. Koledž takoђe podrzhava kljuchne programe za zdravlje zhivotinja koјe sprovode Ministarstvo poljoprivrede Mitshigan i Ministarstvo poljoprivrede SAD.

Lokacije

East Lansing

Address
Wilson Road,784
48824 East Lansing, Mitshigan, Sјedinjene Americhke Drzhave

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija