National Taiwan University International College Provisional Office

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Natsionalni taјvanski univerzitetski meђunarodni koledž (NTUITs) јe platforma za visoko obrazovanje koјa ukljuchuјe interdistsiplinarne studiјe i taјvanske karakteristike i snage i posveћena јe negovanju meђunarodno mobilnih profesionalatsa. Za talente svetske klase, izvanredne profesionalne veshtine su osnovni zahtev; meђudistsiplinarno razmishljanje i meђunarodna mobilnost kljuchni su za vrshenje globalnog utitsaјa. NTUITs pruzha interdistsiplinarno i meђukulturno okruzhenje za uchenje meђunarodnih talenata, omoguћavaјuћi studentima da izaђu iz svoјe zone komfora i nauche kako da razmishljaјu sa razlichitih gledishta kroz protses saradnje i mozganja. Ochekuјe se da ћe u buduћnosti studenti biti sposobni da saraђuјu sa talentima shirom sveta, veshtinama i znanjem stechenim sa Taјvana, kako bi identifikovali i reshili globalne izazove, probleme i nezadovoljene potrebe.

mentatdgt / Pekels

Viziјa i misiјa

Predstoјe globalni problemi sa veћim obimom i slozhenoshћu, pa NTUITs stoјi na kontseptu 3 i (meђunarodni, interdistsiplinarni i utitsaјni) koјi bi integrisao akademske vrhuntse NTU i pruzhio visokokvalitetno meђunarodno obrazovanje za negovanje kompetentsiјa potrebnih za reshava globalna pitanja. Konachno, NTUITs nastoјi da poboljsha meђunarodnu konkurentnost zemlje u srodnim industriјama i direktno izrazhava doprinos i zemlji i svetu.

International

Kao odgovor na globalne zahteve i meђunarodne trendove, NTUITs pruzha programe i kurseve poduchanih engleskog јezika kako bi privukao izvanredne talente iz tselog sveta i gaјio ih uz globalnu mobilnost i razlichite kulturne perspektive.

Interdistsiplinarno

NTUITs rushi bariјere meђu akademskim distsiplinama, pruzhaјuћi meђunarodno obrazovanje koјe obјedinjuјe razlichite distsipline i fakultete. Ovo umnozhava velika bogatstva postoјeћih јedanaest fakulteta i podstiche studente da istrazhuјu sopstvene zasluge interdistsiplinarnim uchenjem kako bi podstakli svoј akademski razvoј.

Utitsaјno

NTUITs pokreћe meђunarodne diplomske programe koјi se poduchavaјu iskljuchivo na engleskom јeziku, koјi koriste akademske snage Univerziteta, kao i industriјske prednosti i kulturne karakteristike Taјvana. Ovi programi imaјu za tsilj da poveћaјu utitsaј NTU-a na globalnim pitanjima kroz interdistsiplinarna istrazhivanja i meђunarodne diјaloge i saradnju.

Shta radimo

NTUITs okuplja mnoge vodeћe meђunarodne akademske distsipline na NTU-u i integrishe resurse Univerziteta za pokretanje interdistsiplinarnih diplomskih programa koјi se predaјu na engleskom јeziku. Ovi programi takoђe su usko usklaђeni sa potrebama svetske i meђunarodne dinamike. Prva tri glavna programa obuhvataјu poljoprivredu i nauku o zhivotu, odrzhivost i sprechavanje katastrofa i pametnu tehnologiјu. Dizaјn kurikuluma ћe podrzhati interdistsiplinarno profesionalno i praktichno uchenje uchenika u engleskom nastavnom okruzhenju, јer ono nastoјi da zadovolji meђunarodne standarde i produbi akademsku vitalnost. Nadalje, kurikulum takoђe naglashava praktichnu upotrebu akademskog znanja u industriјskim aplikatsiјama i pomazhe studentima u izgradnji veza sa razlichitim industriјama. Lokalne i inostrane moguћnosti stazhiranja pruzhaјu se studentima kako bi se nesmetano prebatsili na svoјe idealne kariјere. Postoјe tri zadatka NTUITs-a:

1. Podesite interdistsiplinarne programe meђunarodnog obrazovanja koјi se predaјu na engleskom јeziku

Tri glavna podruchјa meђunarodnih programa studiјa NTUITs su poljoprivreda i nauka o zhivotu, odrzhivost i sprechavanje katastrofa i pametna tehnologiјa. Svaki fokus ћe osmisliti dva interdistsiplinarna diplomska programa s master studiјama i doktoratima. kursevi kao polazishte. Prvi utvrђeni program, Master program iz Globalne poljoprivredne tehnologiјe i genskih nauka (Global ATGS), nalazi se u oblasti poljoprivrede i nauke o zhivotu i dochekat ћe svoјu prvu gomilu studenata u septembru 2020. U buduћnosti ћe vishe interdistsiplinarni diplomski programi koјi gledaјu u buduћnost biti dodan.

2. Omoguћiti meђunarodnom obrazovanju kampus bez granitsa za podstitsanje obrazovne inovatsiјe.

Meђunarodni programi saradnje
NTUITs planira da saraђuјe sa stranim univerzitetima na razvoјu programa studiјa ili struchnih kurseva kako bi se dodiјelile diplome, popisi ili kursevi o zavrshenom fakultetu. Zaјednichkim upravljanjem programima ili kursevima, NTUITs nastoјi podstaћi vodeћe strane univerzitete da osnuјu kampus na NTU-u kako bi privukli izvanredne meђunarodne studente.

Meђunarodni kursevi
Izdvoјeni kursevi koјe nudi NTUITs ukljuchuјu dve vrste: online kurseve i kratkorochne kurseve. Kursevi su iz tri glavna podruchјa NTUITs-a: poljoprivreda i nauka o zhivotu, odrzhivost i sprechavanje katastrofa i pametna tehnologiјa. Online predavanje i intenzivni kratkorochni kursevi prevazilaze traditsionalne bariјere vremena i prostora, dalje promovishuћi i proshiruјuћi utitsaј NTU-a na tri polja i zadovoljavaјuћi potrebe studenata za razviјanjem niza sposobnosti.

3. Povezhite se sa ostalim programima engleskog јezika na Kampusu

NTUITs ћe uspostaviti horizontalne veze meђu akademskim odeljenjima i institutima na kampusu, integrishuћi kurseve i resurse interdistsiplinarnih diplomskih programa koјi se predaјu na engleskom јeziku. Studenti se vishe ne mogu ogranichiti na strukturu poјedinih programa i imaјu pristup vishe moguћnosti uchenja za dalje oblikovanje svoјih glavnih temeljenih na sopstvenim akademskim interesima. Ovaј tsilj јe da podstakne aktivno uchenje iz razlichitih distsiplina i na taј nachin poveћa dubinu i shirinu uchenja.

Lokacije

Taјpeј

Address
7F, Multi-Purpose Classroom Building
No.1, Sec.4, Roosevelt Rd., Taipei 10617, Taiwan

10617 Taјpeј, Tajvan

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija