Read the Official Description

VSTU је водећи регионални универзитет, који спада међу најбоље институције по броју квалификованих стручњака из Волгоградске регије, југа Русије и неких страних земаља. Универзитет добија добро развијену инфраструктуру, осигурава висок професионални ниво и утиче на формирање социјалних квалитета ученика за њихову успјешну интеграцију у међународну економију. Према стратегији Универзитета, основан је истраживачко-образовни индустријски комплекс (кластер) који је фокусиран на обуку добро квалификованих стручњака за високо-технолошке секторе привреде.107253_pexels-photo-1432942.jpeg

Велику пажњу посвећујемо фундаменталним и примењеним истраживањима и развоју приоритетних области науке, технологије и технолошког напретка, као и производима научних производа. VSTU има динамично развијајућу школу металурга, хемичара, машинских инжењера, инжењера материјала, заваривача, инжењера инструментације, као и врхунску развојну науку, висококвалификовану обуку стручњака. Фокус на истраживање одређује даљи иновативни развој VSTU .

Трансформације у области високог образовања Руске Федерације су захваћене и реализоване у VSTU као VSTU систем образовних програма, модерних облика организовања академских активности, контроле квалитета, адекватне материјалне и техничке подршке.

У великом тиму запослених и студената створена је повољна социјална средина. Већина њих дијели културне и етичке вриједности, чува и развија традицију политехничке школе.

Развој међународне сарадње и интернационализације Универзитета један је од најважнијих инструмената имплементације стратегије VSTU . Универзитет већ 50 година обучава стручњаке за стране земље. Од 1962. године одржава се обука високо квалификованих стручњака за земље Европе, Азије, Африке, Блиског истока и Латинске Америке. За то време преко 5000 страних студената из 72 земље широм света предавали су руски језик за даље студирање на другим руским универзитетима. Диплому је стекло 1650 студената, а 64 доктора наука. Број страних студената се повећао у последњих 5 година и данас има 500 страних студената који студирају на универзитету сваке године. VSTU такође нуди широк спектар магистарских програма и докторских програма за стране студенте, који су одбранили своје докторске дисертације.107254_pexels-photo-1305360.jpeg

Обука на руском језику страних студената захтијева од њих посебно пред-универзитетско образовање. У ту сврху, на Универзитету је 1973. године основан Факултет за обуку страних студената који пружа међународне студенте за наставак студија на универзитетима у Русији на следећим специјалитетима: економија, инжењерство и хуманистичке науке. Студенти овог факултета добијају следеће дисциплине зависно од њихових специјализација:

  • Инжењеринг - руски језик, физика, математика, хемија, информатика, регионална географија, технички цртеж;
  • Економски - руски језик, математика, информатика, студије земље, економија, географија;
  • Хуманистичке науке - руски језик, књижевност, студије културе, студије земље, географија.

Период студија - 1 година.

Током студија на Факултету за обуку страних студената, студенти уче руску културу, учествују у животу Универзитета и града, посећују музеје и имају прилику да покажу своју креативност.

Страни студенти који су похађали језичку обуку могу наставити студије на додипломским студијама које се реализују на нашем Универзитету. Обуку одржавају висококвалификовани наставници, специјалисти и научници током 8 семестара. Курс студија је подељен на циклусе:

  • Математика и наука
  • Професија (у оквиру ње организује се специфична обука у складу са будућим активностима)
  • Хуманистика, социологија и економија

Студенти, који су стекли диплому и који су похађали језичку обуку, могу похађати мастер програме који трају 4 семестра.

Позивамо све заинтересоване кандидате и њихове родитеље да сазнају више о најперспективнијим студијским програмима нашег Универзитета.

Programs taught in:
енглески језик
руски

Ova škola takođe nudi:

MSc

Volgograd State Technical University

“Хемијско инжењерство” је комплекс метода прераде хемијских и нафтних сировина у производе домаћинства и техничке намене. Такви производи су: нафта, дизел, машинска уља, ... [+]

“Хемијско инжењерство” је комплекс метода прераде хемијских и нафтних сировина у производе домаћинства и техничке намене. Такви производи су: нафта, дизел, машинска уља, средства за прање, средства за заштиту биља и животиња од штеточина и болести, полупроизводи за производњу пластике, аутомобилске гуме, грађевински и завршни материјали.

Обуку инжењера-првоступника изводе висококвалификовани професори и обавља се стручно усмерена специјалистичка обука. хемијска производња или индустрија прераде нафте.... [-]

Русија Volgograd
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Volgogradskiy gosudarstvennyy tekhnicheskiy universitet (VolgGTU)
Address
Volgograd State Technical University Lenin avenue, 28
400005 Volgograd, Volgograd Oblast, Русија
Vebsajt
Telefon
+7 844 223-00-76