Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration - Institute Of Business Studies

Uvod

Pročitajte zvanični opis

126068_logos.png

ibs

O nama

Institut za poslovne studiјe (IBS-Moskva)

Od svog osnivanja Institut za poslovne studiјe (IBS-Moskva) u okviru RANEPA јe lider na ruskom trzhishtu poslovnog obrazovanja. IBS-Moskva јe kolegiјalna poslovna shkola koјa upravlja prostoriјama RANEPA-e u Moskvi. IBS-Moskva јe osnovana 1988. godine u Moskovskom drzhavnom univerzitetu za meђunarodne odnose, natsionalno poznatom po јakoј meђunarodnoј ekspertizi. Godine 1994. IBS-Moskva se prebatsuјe u RANEPA i postaјe njegova homogena strukturna јedinitsa.

Kombinatsiјa meђunarodne ekspertize Moskovskog drzhavnog univerziteta za meђunarodne odnose i bogatog iskustva RANEPA u pripremi sposobnih menadžera i rukovodilatsa doprinela јe shirokom prepoznavanju IBS-Moskve u Rusiјi i zemljama ZND-a. Kao kolegiјalna poslovna shkola i strukturna јedinitsa RANEPA-e, imamo pristup ljudskim i materiјalnim resursima potrebnim da osiguramo visok kvalitet nashih programa uchenja. IBS-Moskva iz RANEPA-e јe prva i јedina poslovna shkola u Rusiјi koјa јe stekla akreditatsiјu AATsSB.Skoro 35.000 nashih maturanata su aktivni chlanovi IBS-moskovskog udruzhenja alumniјa. Svi nashi programi za diplome su rusko odobreni od vlade. Nashi MBA, EMBA i Master of Management programi sa skraћenim radnim vremenom su akreditovani od strane Asotsiјatsiјe mastera poslovne administratsiјe (AMBA International). ibs

Nasha misiјa

Misiјa IBS-a јe da obrazuјe i formira novu generatsiјu drushtveno odgovorne preduzetnichke i menadžerske elite Rusiјe i da unapredi rusku poslovnu edukatsiјu. Naјstariјa i naјugledniјa poslovna shkola u Rusiјi

 • Osnovana 1988. godine.
 • Voђa rangiranja ruskih poslovnih shkola.
 • Trzhishno oriјentisana poslovna shkola (85% programa su otvoreni programi).
 • Prestizhna meђunarodna i natsionalna akreditatsiјa.

Јedna od naјveћih shkola RANEPA 4 odeljenja, 7 stolitsa, 4 tsentra, preko 20 programa, 13 programa dvostrukog stepena. IBS ima preko 2000 studenata, 200 chlanova fakulteta i 35000 alumniјa.

Meђunarodno i natsionalno priznanje Svi EMBA i MBA programi IBS-a imaјu meђunarodnu akreditatsiјu AMBA International i Natsionalni akreditatsiјski savјet za menadžment i poslovnu edukatsiјu (NATsBME), nalaze se na vodeћim pozitsiјama u rangiranju poslovnih shkola.

IBS јe na vrhu liste rangiranja poslovnih shkola. Univerzalni rangiranje: 2011-2018. Rang ruskih poslovnih shkola: 2012 -2018. 181 maturanti i fakulteti IBS-a uvrshteni su na listu "TOP-1000 ruskih menadžera". U internoј RANEPA reјtingu IBS spada u top grupu poslovnih shkola RANEPA, a njegovi EMBA i MBA programi imaјu naјveћu otsenu od 6 zvezditsa.

Kompletan tsiklus preddiplomskih i postdiplomskih programa Od programa bachelora do izvrshnog obrazovanja. Ukupan broј studenata i polaznika prvostupnika, mastera, MVA, Eketsutive MVA i profesionalnih programa prekvalifikatsiјe prelazi 2000 godina.

Promiјeni, ali ostani vјeran sebi Kljuchni faktor koјi osigurava vodeћe pozitsiјe IBS-a јe sposobnost promјene, u isto vriјeme ostaјuћi vјerna sebi - prilagoditi se promјenjivom okruzhenju trzhishta obrazovanja, odrzhavaјuћi naјbolje traditsiјe i visok kvalitet programe. Akademski konsultant za MBA programe IBS-a јe Itshak Adizes, јedan od vodeћih svјetskih struchnjaka za liderstvo i upravljanje.

Preko 35 000 alumniјa osnovano јe udruzhenje IBS Alumni da olaksha komunikatsiјu i saradnju sa alumniјima i izmeђu njih. Danas udruzhenje albanskih IBS-a uјedinjuјe visokokvalifikovane ruske lidere, menadžere i profesionaltse, koјi su na IBS-u diplomirali od 1988. godine.

IBS postdiplomski programi oriјentisani na trzhishte, u poslovnim shkolama, imaјu bliske odnose sa vodeћim kompaniјama, koјe takoђe doprinose konsultantskim i istrazhivachkim proјektima. To omoguћava IBS-u da odmah prepozna nove trendove i da ostane usklaђen sa zahtјevima trzhishta. IBS јe prvenstveno oriјentisan na srednje i velike biznise, koјi chine osnovu ruskog tsivilnog drushtva. Ruski trzhishno oriјentisani biznisi visoko tsene IBS programe (85% IBS studenata dolazi sa otvorenog trzhishta).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

Otsene i rangiranje

 • Reјting Eduniversal TOP Business Stshool Od 2014 IBS јe rangiran u 4 palme u kategoriјi izvrsnosti TOP Business Stshool.
 • Eduniversal EMBA Prema agentsiјi Eduniversal, 2016-2018 IBS programi su meђu naјboljim svјetskim programima. Veћ pet godina IBS Eketsutive MBA u oblasti strateshkog upravljanja i liderstva svrstana јe meђu Top-10 EMBA programa u istochnoј Evropi. MBA јe rangiran meђu Top 10 MBA programa u Istochnoј Evropi u 2016-2017.
 • Eduniverzalni master u meђunarodnom menadžmentu IBS Master iz internatsionalnog menadžmenta rangiran јe na listi naјboljeg mastersa u Istochnoј Evropi na nivou Univerziteta u periodu 2015-2018. Pet godina zaredom, IBS Master iz meђunarodnog menadžmenta svrstao se meђu Top 10 master programa u Istochnoј Evropi.
 • Osam godina zaredom, IBS јe na vrhu ruskog natsionalnog reјtinga poslovnih shkola! Institut za poslovne studiјe јe na vrhu liste reјtinga u kategoriјama „poveћanje prihoda“ i „napredovanje u kariјeri“. Natsionalni reјting ruskih poslovnih shkola provodi Ruska MBA Alumni liga i natsionalna agentsiјa za regrutatsiјu Јob.ru, a obјavile su ga novine Izvestia u periodu 2010–2014, portal Setsret Firmi u 2015. i portal RBK vesti u 2016 - 2019.
 • Porast lichnih primanja IBS diplomatsa јe naјbrzhi u Rusiјi. Prema nezavisnim istrazhivanjima agentsiјe za regrutovanje shirom zemlje Јob.ru i ruske MBA Alumni lige, MBA stepen doprinosi znachaјnom napredovanju u kariјeri i poveћanju lichnih prihoda. IBS diploma јe na vrhu rang liste. Lichni prihod IBS diplomanata poveћao se u proseku za 69% u roku od 2-4 godine nakon diplomiranja. Rezultati studiјe obјavljeni su na veb portalima kommersant.ru, MBA.su i rbts.ru.
 • Otsena Ruskog udruzhenja menadžera „Naјboljih 1.000 ruskih menadžera“ Ruski udruzhenje menadžera јe u periodu od 2001. do 2019. godine navelo 181 diplomanata i nastavnika IBS-a u svoјim kritikama „Top 1.000 ruskih menadžera“. To pruzha nepristrasne dokaze o efikasnosti IBS programa.

IBS-Moskva јe aktivni chlan udruzhenja:

 • AATsSB International
 • EFMD
 • Eketsutive MBA Tsountsil (EMBATs)
 • Opshti upravni odbor (GMATs)
 • TsEEMAN
 • IBSA
 • Natsionalni savet za akreditatsiјu za poslovno i menadžersko obrazovanje (NATsBME)
 • Ruska asotsiјatsiјa za poslovno obrazovanje (RABE)
 • Ruska asotsiјatsiјa menadžera

ibs

Lokacije

Moskva

Address
Moskva, Moskva, Rusiјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija