Valahia University of Targoviste

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Pochetsi visokog obrazovanja u Targovishћu sezhu u rumunski srednji vek, kada јe izmeђu 1672. i 1678. grad bio domaћin prvog Pravnog fakulteta u Vlahiјi.

Visoko obrazovanje nastavilo јe svoјu misiјu u sluzhbenom obјektu nakon revolutsiјe 1989. godine, kada јe 1991. godine Tehnichki i ekonomski univerzitetski fakultet otvorio svoјa vrata.

Visoko obrazovanje јe nastavilo svoјu misiјu u sluzhbenom obјektu nakon revolutsiјe 1989. godine, kada јe 1991. godine Tehnichki i ekonomski univerzitetski fakultet otvorio svoјa vrata. Kasniјe, nakon odluke rumunske vlade br. 288 / 01.06.1992. Stvoren јe Univerzitet u Valahiјi iz Targovishte. Stvaranje ovog univerziteta prirodno pripada kontseptu razvoјa regionalnih univerziteta, shto јe uobichaјena praksa u glavnim evropskim i severnoamerichkim drzhavama.

Dok јe pri stvaranju Univerzitet u Valahiјi iz Targovistea bila sastavljena od dva fakulteta, univerzitetskog koledža, 14 visokoshkolskih spetsiјalizatsiјa i oko 700 studenata, tokom ove akademske godine njegova se struktura harmonichno razvrstala u skladu sa drushtveno-ekonomskim potrebama, u skladu sa zahtevima trzhishte rada, tako da danas univerzitet u Valahiјi Targoviste obuhvata 8 fakulteta (prvostepeni studiј - 3 ili 4 godine), 31 visokoshkolsko spetsiјalizatsiјu, master i doktorske studiјe, sektor struchnog usavrshavanja nastavnika i struchnog usavrshavanja i odsek za uchenje na daljinu . Trenutno na Univerzitetu Valahia u Targoviste pohaђa 10.000 studenata, a preko 400 akademika kompetentno ih vodi na adekvatno opremljenim odeljenjima.

Pored nauchnog usavrshavanja i istrazhivanja, Univerzitet Valahia iz Targoviste ukljuchuјe tsentre za kontinuirano obrazovanje u skladu sa zahtevima sadashnjeg drushtveno-ekonomskog okruzhenja.

Nasha ustanova pruzha adekvatne sotsiјalne uslove (hosteli, kantina, klub, sportski obјekti, itd.) I trenutno јe u toku novi univerzitetski kampus, deo patrimoniјe univerziteta. Glavna briga Univerziteta Valahia iz Targoviste јe optimalno ostvarenje njegove misiјe: visokokvalitetna nauchna obuka i istrazhivanje, odlichni studiјski i zhivotni uslovi za studente, profesionalna integratsiјa na natsionalnom nivou i evropski i meђunarodni akademski odnosi.

136791_UVT_Campus.jpg

Misiјa

Univerzitet u Valahiјi iz Targoviste preuzima misiјu stvaranja, chuvanja i prenoshenja znanja drushtvu kroz:

  • Organizovanje prvostupnichkih, master, doktorskih i postdiplomskih studiјskih programa za obuku spetsiјalista sa visokim obrazovanjem, visokokvalifikovanih, za obrazovanje, nauku, tehnologiјu, ekonomiјu, јavnu upravu, teologiјu, sotsio-kulturne i pravne aktivnosti i kroz kontinuirano obrazovanje odraslih, u svrhu lichnog razvoјa, profesionalnog umetanja poјedintsa i zadovoljavanja potreba za kompetentsiјom u sotsio-ekonomskom i kulturnom okruzhenju;
  • Nauchno istrazhivanje, razvoј, inovatsiјe i transfer tehnologiјa, kroz individualno i kolektivno stvaranje u oblastima obrazovanja, prava, teologiјe, nauke, ekonomiјe i administrativnih nauka, inzhenjerskih nauka, umetnosti, pisma, obezbeђivanjem performansi i fizichkim i sportskim razvoјem, kao kao i iskorishћavanjem i shirenjem njihovih rezultata u tsilju poveћanja konkurentnosti јugoistochnog dela zemlje i poboljshanja uslova zhivota;
  • Aktivno ukljuchenje u odrzhivi lokalni, regionalni, natsionalni i evropski razvoј sa sotsiјalnog, ekonomskog i kulturnog stanovishta promovisanjem univerzalnih kulturnih vrednosti, u skladu sa zahtevima drushtva zasnovanog na znanju.

136789_UVT_ICSTM.jpg

Lokacije

Târgoviște

Address
Aleea Sinaia,13
130004 Târgoviște, Dâmbovița County, Rumuniјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija