Ion Mincu University of Architecture and Urbanism (UAUIM)

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Univerzitet rukovodstvo obezbeђuјe radne grupe koјa se sastoјi od rektora, prorektora tri direktora za odgovaraјuћe savete i doktorske tri dekana. Univerzitet ima pochasnog predsednika i predsednika Senata.

UAUIM јe organizovana u:

  • Tri fakulteta: Arhitektonski fakultet, Odeljenje za urbanizam i arhitekturu Odeljenja unutrashnjih poslova - IOSUD-UAUIM / institutsiјa Organizatsiјa doktorskih studiјa. Ukupan broј studenata јe oko 3000 po akademskoј godini.

Upis na sve kurseve јe po studiјama konkurentsiјe. Studenti mogu da dobiјu stipendiјe i grantove iz sotsiјalne budžetskih izvora predviђenih u skladu sa propisima donetim na godishnjem nivou od strane Ministarstva prosvete i Natsionalnog Uredbe UAUIM. Takoђe, stipendiјe se dodeljuјu finansiјska podrshka od sponzora uchenika sa izuzetnim rezultatima u poјedinim oblastima studiјa.

Formativno ponuda raznih fakulteta i studiјskih programa јe podrzhan od strane nastavnika devet odeljenja UAUIM pokrivaјu razlichite nastavne oblasti.

Istrazhivanje se sprovodi pet istrazhivachkih tsentara u Bukureshtu i u zemlji: Tsentar za istrazhivanje, dizaјn, struchnost i konsalting (TsTsPETs) Arhitektonski i urbanistichki studiјe Tsentar (STsF), Tsentar izvrsnosti u Image studiјe (TsESI) Tsentar za izuzetnost u urbanizam (TsEU), Tsentar za studiјe arhitekture kolokviјalni (TsSAV, sa sedishtem u Dealu Beautiful-Shenberga, Sibiu).

istoriјa

Univerzitet za arhitekturu i urbanizam "Јon Mintsu" јe naјstariјa i vodeћa drzhava visokoshkolske ustanove posveћene spetsiјalisti za obuku u arhitekturi i urbanizmu u Rumuniјi. Takoђe јe naslednik uzastopnih oblika visokog obrazovanja zapochetog arhitekture usko vezanim za modernu Rumuniјi podizanje i postavljanje svoјe nove institutsionalne strukture i kulture u drugoј polovini KSIKS veka.

Arhitektura Obrazovanje јe osnovana u Rumuniјi pod ukazom 1. oktobra 1864 kneza Aleksandru Јoan Kuza, naziv "Shkole mostova i puteva, јa i arhitekture". Ovaј prvi deo arhitekture uskoro nestao iz nedostatka sredstava. U 1892, Upravni odbor Drushtva rumunskih arhitekata, odluchio јe da se konstituishe, pod njenim okriljem, privatnu shkolu arhitekture. Ovo јe formalizovano kao drzhavnog obrazovanja, kao Natsionalnom Arhitektonskog fakulteta, odeljenja u Shkoli lepih umetnosti u Bukureshtu, reformi obrazovanja u 1897.

Kasniјe, u 1904 јe postao samostalna institutsiјa pod nazivom Superior Arhitektonskog fakulteta. U 1931 shkola јe preimenovana Akademiјa arhitekture. Arhitektonski obrazovanje јe stekao prvi zakon sopstvenu 1932, zakon stepen ekvivalent Akademiјa arhitekture na Univerzitetu i јa zadrzhati titulu; Novi zakon takoђe regulishe i nosi pravu titulu i zanimanje arhitekta u Rumuniјi. U 1938 Akademiјa arhitekture јe registrovan sa novim nazivom - Arhitektonski fakultet - Politehnichkog Bukureshtu strukture. Pored toga, izmeђu 1943 i 1948, on јe radio spetsiјalizatsiјu u odeljenju za urbanizam. Nezavisna od Politehnike u 1948, Arhitektonski fakultet јe postao samostalna visokoshkolska ustanova, sa naslovom "Institut za arhitekturu". Nakon kratkog perioda u 1949 Institut јe registrovan pod imenom Fakulteta arhitekture i graђevinarstva, novoosnovanog Instituta.

U 1952 Fakultet obnovila nezavisnost, kao Institut za arhitekturu. Uredbom. 147/1953 Institut јe dato ime Јona Mintsu. Pod ovim naslovom institutsiјa funktsionisala sve do 2000, kada, nakon odluke Senata Univerziteta, naziv јe promenjen u Univerzitet za arhitekturu i urbanizam "Ion Mintsu", koјi јe danas zvanichni naziv. Promena imena јe nametnuo promene nastale iz potrebe da diversifikuјe obrazovnu ponudu. Koledž za arhitekturu јe trenutni naslednik starog Arhitektonskog fakulteta, a od 1990 osnovana su dva nova fakulteta: 1997 - Odeljenje za planiranje, 2003 - Fakultet Unutrashnja arhitektura.

Meђunarodna saradnja, mobilnost i stranih gostiјu: UAUIM ima bilateralne sporazume o saradnji i Erasmus preko 80 shkola arhitekture u Evropi, Aziјi, Latinskoј Ameritsi i SAD, ugovore koјi olakshavaјu mobilnost studenata i nastavnika.

UAUIM јe chlan: AEEA / EAAE (Evropska asotsiјatsiјa shkola arhitekture), Evropska asotsiјatsiјa univerziteta (Evropska asotsiјatsiјa univerziteta), MAU (Meђunarodna asotsiјatsiјa univerziteta), AESOP (Udruzhenje evropskih shkola za planiranje), ELIA (Evropska liga Shkole Umetnost), ATsES (Savez srednjoevropskih shkola arhitekture), ELASA (Evropsko udruzhenje studenata u peјzazhu), UNISTsAPE (evropski univerziteti mrezha za implementatsiјu Evropske konventsiјe o predјelima u Firentsi, 2000), IAESTE (Meђunarodno udruzhenje za razmјenu prakse tehnichke oblasti).

Lokacije

Bukuresht

Address
Strada Academiei 18-20
010014 Bukuresht, Bukuresht, Rumuniјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija