University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

Uvod

Pročitajte zvanični opis

O fakultetu

Bivshi Univerzitet za mashinsku i elektrotehniku u Plsenu (VShSE) osnovan јe u јesen 1949. godine u okviru Cheshkog tehnichkog univerziteta u Pragu. Od 1950. godine to јe poseban fakultet, a 1953. dobio јe nezavisnu univerzitetsku pozitsiјu na chelu sa rektorom i pocheo se brzo razviјati. U to vreme samo јe јedno elektrotehnichko odeljenje pod nazivom „Odsek za elektrotehniku“ bilo deo fakulteta. Elektrotehnichki fakultet (prechitsa FEE) osnovan јe istovremeno kao i Mashinski fakultet 1960. godine odeljenjem Mashinskog i Elektrotehnichkog univerziteta u Plzenu. Dodate su nove grane usmerene na elektrotehniku, elektroniku i rachunare.

Trenutno јe to deo Univerziteta Zapadne Chehe u Plzenu, koјi јe osnovan 28. septembra 1991.

Prema glavnim istrazhivachkim i razvoјnim aktivnostima, Elektrotehnichki fakultet јe podeljen na pet odeljenja i јedan istrazhivachko-razvoјni tsentar:

  • Odeljenje za primenjenu elektroniku i telekomunikatsiјe (KAE),
  • Odeljenje za elektroenergetiku i inzhenjerstvo zhivotne sredine (KEE),
  • Odeljenje za tehnologiјe i merenja (KET),
  • Odeljenje za elektromehaniku i energetsku elektroniku (KEV),
  • Odeljenje za teoriјu elektrotehnike (KTE),
  • Regionalni inovatsioni tsentar za elektrotehniku.

U oblasti obrazovnih aktivnosti, fakultet pruzha univerzitetsko obrazovanje na osnovnim, master i doktorskim studiјskim programima. Takoђe pruzha usluge na polju dozhivotnog obrazovanja.

U oblasti istrazhivanja, razvoјa i inovatsiјa, fakultet se fokusira na reshavanje osnovnih i primenjenih istrazhivachkih proјekata. Fakultet ima dugogodishnje iskustvo u reshavanju velikog broјa domaћih i meђunarodnih grant proјekata i ugovornih istrazhivachkih proјekata. Fakultet dugorochno pokazuјe sposobnost da uspeshno primenjuјe rezultate svoјih istrazhivachkih i razvoјnih aktivnosti u praksi - to mozhe da dokumentuјe niz industriјskih primena koјe su nastale na osnovu dugorochne saradnje sa znachaјnim kompaniјama van regiona Plzen.

Lokacije

Plsen 3

Address
8 Univerzitní
301 00 Plsen 3, Regiјa Plzen, Cheshka Republika

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija