University of Bialystok

Uvod

Pročitajte zvanični opis

128670_student-3500990_1920.jpg

University of Bialystok osnovan јe 1997. godine u ogranku Varshavskog univerziteta nakon 29 godina postoјanja.

Danas јe UvB јedan od naјveћih i naјјachih akademskih tsentara u sјeveroistochnoј Poljskoј zbog svoјih nauchnih standarda i potentsiјala. Univerzitet se sastoјi od devet fakulteta, ukljuchuјuћi i јedan u inostranstvu u Vilniusu. Nastavu i predavanja odrzhava oko 900 nastavnika.

Trenutno, Univerzitet obrazuјe oko 17.000 studenata na skoro 30 oblasti studiјa. On nudi oko 100 razlichitih postdiplomskih kurseva. Studentski pokret napreduјe: na Univerzitetu postoјi oko 70 studentskih istrazhivachkih klubova.

Dr. studiјe se izvode u okviru pet univerzitetskih јedinitsa: Pravnog fakulteta, Fakulteta za ekonomiјu i menadžment, Filoloshkog fakulteta, Bioloshkog i hemiјskog fakulteta i Fakulteta za istoriјu i sotsiologiјu.

UvB ima pravo da dodiјeli 10 univerzitetskih diploma doktora i 4 postdoktorske diplome. Јedinstvena priroda i kulturna raznolikost regiona, koјa privlachi nauchne studiјe, primenjuјu se na nauchna istrazhivanja koјa se sprovode na Univerzitetu.

Univerzitet saraђuјe sa visokoshkolskim ustanovama u inostranstvu u okviru gotovo 50 sporazuma o nauchnoј saradnji u okviru Programa za tsјelozhivotno uchenje, programa Leonardo da Vintsi i Okvirnih programa. Zahvaljuјuћi meђuuniverzitetskoј i meђunarodnoј saradnji studenti UvB-a uchestvuјu u struchnom stazhiranju u inostranstvu.

Lokacije

Bialistok

Address
ul. Świerkowa,20B
15-328 Bialistok, Podlaskie voјvodstvo, Poljska

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija