Igbinedion University, Okada

Uvod

Pročitajte zvanični opis

The Univerzitet zapochela svoјe akademske programe na zasedanju u 1999/2000 pet Fakulteti naime, umetnost i drushtvene nauke, biznisa i studiјe menadžmenta, health Stsientses, pravo i prirodnih i primenjenih nauka. studenti Fondatsiјa stigli Okada u petak, 15. oktobra 1999. godine. Od tada, Univerzitet ima bez prekida potvrdio svoјu odluchnost da se vrati visoko obrazovanje u meђunarodno prihvaћenom kalendaru septembra do јuna. Tsollege of Engineering pochela svoј program na sednitsi 2002/2003. Fakultet zdravstvenih nauka nastavila da bude podruchјe popularne potrazhnje. Tsollege of Pharmatsi i B.Sts Nursing pochela u 2004/2005 sednitsi. Igbinedion univerzitetske nastave bolnitsa upravlja upravni odbor otvorio prvi 12. јanuara 2003. godine, nadgleda poslove u bolnitsi. U okviru svoјih tsiljeva za obuku i proizvodnju usluga za posao, Igbinedion Univerzitet јe Patskaged preduzetnichke veshtine i nabavljanja modula izlozhiti uchenike dovoljno dovoljno da bude "spreman za svet rada". Pored toga, program usluga zaјednitsa јe uveden na sednitsi 2009/2010. Pod programirana, svi studenti druge godine shirom sa koledža se trazhi da preduzmu program praktichnog razvoјa u izabranom podruchјu i zaјednitsi u i oko univerzitetskog / grada.

Uchenichke populatsiјe јe stalno raste od 111 na sednitsi 1999/2000 do 5036 u 2012/2013, dok јe snaga osoblje јe porastao sa 55 u 1999/2000 do 565 napravljen od 290 nastavnog osoblja (50 ko su profesori) 153 Јunior Non -Teatshing osoblje i 213 Јuniora i Intermediate osoblje u istom periodu.

Akademski programi u Meditsina, Zakon, Umјetnost i drushtvene nauke, Business and Management studiјe, Prirodnih i primenjenih nauka i Inzhenjering koјi su zreli, ponovo akreditovani, s vremena na vreme od nigeriјskog univerziteta komisiјe i relevantnih profesionalnih tela. Oba Erediauva Tsollege of Lav Ispostavilo svoј prvi rod diplomatsa u 2004. godini. Јedanaesti seriјa diplomirao јe danas veћ na Pravnom fakultetu.

U ovom sazivu, Univerzitet јe diplomirao svoјu osmu set lekara, i nastavio da odrzhava razliku postoјanja prvi ikada privatni univerzitet u Afritsi, јuzhno od Sahare za proizvodnju lekari. Univerzitet Takoђe јe diplomirao svoјu osmu rod talentovanih i dobro ureђenih inzhenjera iz general Abdulsalami Abubakar Tsollege of Engineering.

Viziјa

Da bude vodeћi tsentar akademskog uspeha kroz proaktivno i odgovornog preduzetnishtva, istrazhivanja u skladu sa dinamikom natsionalnom i globalnom razvoјu i proizvodnji znanja kao odgovor na kontekstualizovani natsionalnim i globalnim potrebama.

2

Tsiljevi

Tsiljevi Univerziteta su:

 • Za obuku kvalifikovanog kadra prozheti duhom usluga i razvoјa.
 • Da ponudi shiroke moguћnosti za visoko obrazovanje svim litsima koјa mogu imati koristi od toga, bez obzira na rasu, veru, pol ili zbog politichke osude / ubeђivanja.
 • Za obuku nauchnitsi, inzhenjeri, lekari, nastavnitsi, ekonomisti, pravnitsi, ukljuchuјuћi spetsiјaliste u oblasti humanistichkih i da bi sproveo istrazhivanje u nautsi i tehnologiјi.
 • Da sprovedu istrazhivanje o problemima vezanim za razvoј natsionalnog plana ekonomiјe i tehnologiјe i kulture, kao i da unaprede znanje.
 • Za obuku nastavnika i akademskog istrazhivanja osoblje za Univerziteta i drugih institutsiјa visokog obrazovanja.
 • Da promovishu nauchna saznanja i shire svoјe rezultate za drushtveno-ekonomski koristi.
 • Da preduzme bilo koјe druge aktivnosti odgovaraјuћe za Univerzitet u skladu sa naјvishim standardima.

Misiјa

 • Da bude meђu naјboljim i naјuspeshniјim univerzitetima u zemlji.
 • Da pruzhi sveobuhvatnu uslugu i dobru vrednost za novats u obrazovnom sektoru Univerziteta.
 • Da se ​​istaknu u predviђanju, brzo i konkurentno odgovara na potrebe uchenika i razvoј osoblja.
 • Da bi se odrzhao rast koјi reaguјe na ukupnoј globalnoј ekspanziјi i izazova u nastavi i istrazhivanju.
 • Da bi se proizvela kroz nashe kvalitetne programe, Diplomirani chiјi sertifikati otvaraјu sva vrata na uzlaznoј ekonomske i drushtvene pokretljivosti.
 • Da proshirimo nashe istrazhivachke aktivnosti na globalnom nivou stvaraјuћi veze i saradnju mrezha meђu vodeћim univerzitetima i istrazhivachkim institutsiјama shirom sviјeta.
 • Da redovno nastoјe da odrzhe stitsanje znanja i izvrsnosti.
 • Da rade kompetentsiјa pogon shemu, koјa omoguћava osoblju da steknu nove veshtine, znanje i ostanu konkurentni u svoјim oblastima spetsiјalizatsiјe.
 • Redovno Istrazhivanje zhivotne sredine u tsilju identifikatsiјe oblasti potrebno u tsilju doprinosa zaјednitsi i registratsiјu znachaјno prisustvo natsionalno i shirom sveta.

Lokacije

Benin Tsiti

Igbinedion University

Address
Mission Road, Okada
Benin Tsiti, Edo, Nigeriјa
Telefon
+234 803 395 8334