University Of Tuebingen

Physics

Uvod

Pročitajte zvanični opis

66821_top.jpg

Иновативна, интердисциплинарна, интернационална: Ове три речи сумирају шта чини Универзитет у Тубингену посебним. Одлично истраживање и учење су одговор Тибингена на изазове будућности у глобализованом свијету. Ми одржавамо размене са партнерима широм свијета - како на високошколским установама тако иу неуниверзитетским истраживачким институцијама. Мреже и сарадња на факултетским и предметним границама су стубови наше успешне стратегије. Ово се огледа у нашој добром положају на међународном рангирању. Поред тога, ми смо један од једанаест немачких универзитета који одликују назив "одличан".

Дугачке традиције

Универзитет у Тубингену, са више од 500 година историје, један је од најстаријих у Њемачкој. Многи сјајни интелектуалци су студирали и радили у Тубингену - укључујући Кеплер, Хегел, Холдерлин и Сцхеллинг. Гениус лоци - дух места - сада је јачи него икада.

Историја физике у Тубингену

Математика и физика почели су са астрономијом у Тубингену. Већ 1507. године, тј. 30 година након оснивања универзитета, војвода Улрицх позвао је пастор Јоханнес Стоффлер (1452-1531) на професор за "Матхесис" на уметничком факултету. У овом тренутку математика и астрономија су тесно повезани у Тубингену. Стоеффлер је првенствено био познат кроз издање свог астрономског епхемериса, у којем је табелирао планове до 20 година унапред.

Изградио је и астрономски сат у градској скупштини Тубинген. Пратили су га представници астрономије као што су Мицхаел Мастлин (1546-1601), наставник Јоханнес Кеплер и Вилхелм Сцхицкард (1592-1635), који су развили прву рачунарску машину за своје астрономске прорачуне. Сцхицкард је био професор у Тибингену за хебрејску и астрономију. Јоханнес Кеплер (1571-1630), под чијим именом сваке године факултет организује академски догађај, био је само као студент у Тубингену. Спорови око теолошких доктрина спречили су да се Кеплер именује за професора у Тибингену.

1863. године основан је први факултет наука на универзитету у Немачкој у Тубингену. Ово је укључивало и катедре математике и физике за геологију, хемију, ботанику и зоологију. У 19. веку вреди споменути, пре свега, Карл Фердинанд Браун (1850-1918), који је радио у области електромагнетних осцилација 10 година, почевши од 1885. Развио је катодни осцилоскоп - Браун цијев - полазна тачка за развој телевизијских и рачунарских монитора. Његов допринос развоју технологије антене омогућио је моћне радио и ТВ станице.

У првој половини 20. века физика у Тубингену карактерисала је нарочито нуклеарна физика. Имена Фридрих Пасцхен (1865-1947), Ернст Бацк (1936-1948) и Валтер Герлацх повезани су са основним експериментима на атомској физици и квантној механици. Ханс Геигер (1882-1945) радио је на пољу радиоактивности и нуклеарне физике. Са његовим именом првенствено се повезује Геигер бројач за детекцију ионизирајућих честица.

У лето 1970. године, Факултет за математику и природне науке је растворен у различите одјељења. Између осталог, Одсек за математику и физику - од 1979. године основао је Факултет физике. У летњем семестру 1973. године велики дио института ових факултета могао је да се пресели у нове зграде на подручју Моргенстелле.

Као дио структурне реформе универзитета у зимском семестру 2002/03, Математички факултет и Физички факултет су спојени на заједнички Факултет за математику и физику. У даљој структуралној реформи у зимском семестру 2010/11 основан је Факултет математике и природних наука, а физика је сада део овог факултета.

68240_neckarfrontkobusch.jpg

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик

Pogledati MSc programi »

Programi

Ova škola takođe nudi:

MSc

Магистар наука Астро и физика честица

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године October 2019 Немачка Tübingen

Фокус магистарског програма Астро и физике честица стављен је на изразито квантитативни приступ уобичајено у физици, уз стицање неопходних практичних вештина у погледу скупова проблема у области астролошке и физике честица. [+]

Фокус магистарског програма Астро и физике честица стављен је на изразито квантитативни приступ уобичајено у физици, уз стицање неопходних практичних вештина у погледу скупова проблема у области астролошке и физике честица.

Мастер астро и физика честица је међународни истраживачки оријентисан двогодишњи програм који је основао Кеплер центар. Овај програм повезује науку из области физике честица, астрофизике и космологије и комбинује различите дисциплине у експерименталној и теоријској физици, астрономији и астрофизици. Образовање ће бити на енглеском језику у оквиру којег припремају студенте за све већу интернационализацију у индустрији и савременом друштву.... [-]