University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Shkola integrisanih nauka o klimi i zemaljskom sistemu

SITsSS јe osnovan 2008. godine kao diplomirana shkola klastera izvrsnosti „Integrisana analiza klimatskih sistema i predviђanja (TsliSAP)“, koјa traјe od 2007-2018. Nashi prvi doktorski kandidati zapocheli su svoјe proјekte kao chlanovi SITsSS-a 2008. godine, a prvi studenti MSts upisali su se u oktobru 2009. Od tada јe SITsSS veoma brzo rastao!

Danas traјno ugoshћuјemo oko 75 doktoranata i oko 45 studenata MSts. Od leta 2019. SITsSS vodi rachuna o svim ranim fazama kariјere. Pored magistarskog i doktorskog programa, odgovorni smo i za post-dots program i za sva rodna pitanja koјa se odnose na podrshku u ranoј kariјeri.

Interdistsiplinarno obrazovanje i istrazhivanje u SITsSS

SITsSS se zalazhe za interdistsiplinarno i istrazhivanje oriјentisano na nauke o sistemima Zemlje i klime. SITsSS povezuјe studente i kandidate razlichitih nauchnih pozadina i struchnosti i omoguћava integrisano, inovativno obrazovanje. SITsSS vas priprema za rad kao struchnjak za razne oblasti klimatskih promena: kao istrazhivach u oblastima prirodnih, drushtvenih i ekonomskih nauka, kao konsultant ili kao ekspert u natsionalnim i meђunarodnim organizatsiјama. Visok nivo distsiplinarnih i interdistsiplinarnih istrazhivanja, individualna podrshka i nadzor i meђunarodna atmosfera na SITsSS-u su inspirativna pozadina nasheg programa.

120262_MScprogramcoursesTitelbildGottschalk.JPGUhh / SITsSS / Gottstshalk

Svi nashi programi pochinju uvodnim techaјem koјi daјe struchni pregled distsiplina koјe se bave klimatskim znanostima. Interdistsiplinarno znanje stecheno na techaјevima nadopunjuјe se sa kursevima spetsifichnih istrazhivachkih veshtina potrebnih za kariјeru u naukama o Zemlji i klimatskom sistemu. Ovo ukljuchuјe veshtine nauchnog pisanja, prezentatsiјe ili voђenja. Ostali kursevi istrazhivachkih veshtina namenjeni su programiranju, rachunarskim јezitsima, alatkama za modeliranje ili vizuelizatsiјi. Kursevi istrazhivachkih veshtina zavrsheni su techaјevima dobre nauchne prakse i interkulturalne obuke.

MSc students during our annual Orientation Week for new studentsUhh / SITsSS

Lokacije

hamburg

Address
School of Integrated Climate System Sciences
Universität Hamburg
Grindelberg 5
20144 Hamburg
Germany

hamburg, hamburg, Nemachka

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija