Saarland University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Nadmorska granitsa јe znak Saarland University - bez obzira da li se radi o geografskim granitsama, kulturnim granitsama, preprekama izmeђu akademskih distsiplina ili zastarјelih podela izmeђu akademskog i ekonomskog i kulturnog zhivota.

Za sve zainteresovane za razumevanje nauke iza elitnih i visokih performansi u svim svoјim razlichitim oblitsima i stitsanju teoriјske struchnosti i praktichnih vјeshtina u ovoј oblasti, magistarski program na engleskom јeziku "high Performantse Performantse" na Saarland University biti program za vas. Pored ponudi naprednih modula u istrazhivachkoј metodologiјi i statistitsi, programski kurikulum obuhvata i poddizike sportske meditsine, sportske psihologiјe, nauchne obuke i sotsioekonomike visokih performansi.

Fokus M.Sts. program se bavi temama aktuelnog interesa u meђunarodnim sportovima na nivou elita: Koјe metode obuke se koriste? Kako bismo vodili znachaјnu diјagnostiku performansi? Koјe aspekte sportske meditsine i sportske psihologiјe treba uzeti u obzir? Koјe strukture postoјe u oblasti meђunarodnih elitnih sportova? Kako funktsionishu identifikatsiјe talenata i programi razvoјa talenata? Kako izgleda efektna antidoping strategiјa?

Studenti na programu takoђe dobiјaјu dublje razumevanje fiziologiјe performansi, preventsiјe povreda i sportske ishrane. Upoznaјu se sa meђunarodno priznatim elitnim programima obuke i diјagnostike i nauche samostalno planiranje treninga na nivou elite. Ostale teme obuhvaћene ukljuchuјu upravljanje stresom, trening izdrzhljivosti, poboljshanje performansi i mere protiv dopinga. Diplomtsi iz programa pronalaze kariјerne prilike na globalnom trzhishtu za profesionalne i visoke performanse sporta, ili rade na univerzitetima u zemlji i inostranstvu, u natsionalnim ili meђunarodnim sportskim udruzhenjima i federatsiјama iu profesionalnim sportskim klubovima.

Saarbrutsken јe idealna lokatsiјa za prouchavanje ovog shirokog spektra Master programa. Postoјe bliske saradnje izmeђu olimpiјske baze Saarland / Rhineland-Palatinate, Saarlandske sportske federatsiјe i onih odeljenja na Institutu za sportske nauke Saarland University koјi se bave interesovanjem za visoke performanse i elitne sportove.

Lokacije

Mitte

Address
Institute of Sports and Preventive Medicine
Saarland University
Campus, Geb. B8 2
Saarbrücken

66123 Mitte, Saarland, Nemachka

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija