Read the Official Description

О универзитету

Основан 2003. године, Универзитет у Луксембургу је једини јавни универзитет Великог војводства Луксембург. Вишејезично, међународно и истраживачко оријентисано, такође је модерна институција са личном атмосфером.

О нама

• Основана 2003. године

• Вишејезично, међународно, истраживачко оријентисано

• 850 стручних стручњака (научно-истраживачког особља) подржава 250 професора, асистената и предавача у настави

• Близу европских институција и луксембуршког финансијског центра

Добродошли на Факултет за науку, технологију и комуникацију (ФСТЦ)

Факултет за науку, технологију и комуникацију (ФСТЦ) доприноси мултидисциплинарној експертизи из области математике, физике, инжењерства, рачунарства и животних наука. Кроз своју двојну мисију наставе и истраживања, ФСТЦ настоји да генерише и дистрибуира знање и обучава нове генерације одговорних грађана, како би боље разумели, објаснили и унапредили друштво и животну средину у којој живимо.

Студирање на ФСТЦ

Више од 1300 студената уписује се у 5 дипломских, 11 мастер, 2 програма стручног усавршавања и докторске едукације. Ученике менторира тим од 80 међународних и реномираних професора и виших предавача. ФСТЦ нуди одлично радно окружење и могућности са вишејезичним и малим групама, рано укључивање у истраживачке пројекте и блиске везе са институцијама и индустријама.

Истраживање на ФСТЦ

Састоји се од 5 истраживачких јединица, ФСТЦ учествује у најсавременијим наукама и иновацијама у сарадњи са домаћим и међународним партнерима. Више од 270 професора, постдокса, докторских студија, научно-техничког особља спроводи интердисциплинарно истраживање у динамичном, повољном и вишејезичном окружењу.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

MSc

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communication

Овај мастер програм омогућава студентима да стекну дубља знања из биознаности узимајући у обзир нове рачунарске и високо пропусне експерименталне технологије. То укључује ... [+]

Циљеви

Овај мастер програм омогућава студентима да стекну дубља знања из биознаности узимајући у обзир нове рачунарске и високо пропусне експерименталне технологије. То укључује руковање великом количином података и стога су биоинформатика и анализа мреже битни елементи овог модерног образовања у биознаности.

Шта је системска биологија?

Системска биологија (проширење биохемије и физиологије) жели да разуме и моделира системе: појединачне ћелије, органе и целе организме на основу њихових саставних молекула. Он интегрише успостављене дисциплине у биознаности и обнавља их за изазове будућности.... [-]

Луксембург Luxembourg City
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Master

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communication

Мастер у математици је флексибилан наставни план високог стандарда који је близак стварним потребама студената и тржишта рада. Посвећен изврсности, нуди велики избор напр ... [+]

Ми повећавамо вашу амбицију - Придружите нам се сада!3-у-1: Један мајстор - Три стазе

Одлучите се за наставни план и програм осмишљен у сарадњи са Пословном федерацијом Луксембург и луксембуршким финансијским сектором, и квалификујте се посебно за послове у Великом војводству.

Зашто студирати математику?

Математика је међу МИНТ дисциплинама, односно онима које данас нуде изванредне професионалне перспективе.... [-]

Луксембург Luxembourg City
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Alumni Community - Sandy Collignon

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communicationi
Address
2, avenue de l'Université L-4365 Esch-sur-Alzette
Luxembourg City, Luxembourg District, Луксембург
Vebsajt
Telefon
+352 46 66 44 5000