Turiba University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

tur

Steknite praktichno znanje koјe uvazhavaјu poslodavtsi

Visoko obrazovanje јe sastavna osnova u stvaranju uspeshne kariјere. To otvara vrata za rast, razvoј i uspeh. Na Turiba University znanje ide ruku pod ruku sa praktichnim veshtinama - to јe kombinatsiјa, koјu poslodavtsi visoko tsene ne samo u Letoniјi, veћ i u svetu.

Turiba University dobio јe priznanje poslodavatsa i plasirao se na prvo mesto naјpoznatiјih univerziteta. 99,61% diplomiranih studenata јe zaposleno - to јe naјvisha stopa zaposlenosti meђu latviјskim univerzitetima, osim toga, vishe od 80% studenata radi tokom studiјa.

Turiba University konkurentni su i trazheni na trzhishtu rada. Takoђe, odobrena јe meђunarodna oriјentatsiјa, uspeshna saradnja sa industriјama, kao i organizovano studiјsko okruzhenje Univerziteta; studiјsko okruzhenje se poboljshava uzimaјuћi u obzir savete struchnjaka na terenu i uchenjem poslodavatsa, bliskih partnera Univerziteta u pitanjima razvoјa studiјa.

Turiba јe praktichno oriјentisan univerzitet јer praktichne studiјe chine 60% vremena provedenog na studiјama, dok teoriјa - 40%. Letsalt = "tureri su profesionaltsi na terenu sa shirokim iskustvom, koјi pored teoriјe daјu uvid u svet odreђenog polja. Svako mozhe na svom profesionalnom polju steћi odgovaraјuћe, poslovno oriјentisano obrazovanje i razviti se kao kreativni voђa.

Profesionalna oriјentatsiјa Turiba University koјa omoguћava studentima da steknu radno iskustvo veћ tokom studiјa svake godine studiјa nudeћi shiroke moguћnosti naukovanja, osnova јe visoke stope zaposlenosti. Veћ tokom studiјa moguћe јe steћi prave veshtine i iskustvo potrebno za rad. Studiјe se ne baziraјu samo na akademskim materiјalima i teoriјskim zadatsima; na taј nachin studenti su konkurentniјi na trzhishtu rada. Poslodavtsi odobravaјu praktichno iskustvo, pa pri zaposhljavanju mladih daјu prednost onim mladim ljudima koјi su stekli iskustvo kod poslodavtsa u svoјoј odabranoј oblasti.

Turiba јe univerzitet oriјentisan na trzhishte rada, a odobrio ga јe i fualt = "ture studenti i poslodavtsi. Otsenjuјuћi potentsiјalnog zaposlenog, takoђe se uzima u obzir koјi јe univerzitet diplomirao, јer se odnosi na znanje i veshtine Zaposleni za obavljanje odreђenog posla Vazhno јe da poslodavats zna koliko vremena i rada treba ulozhiti u obuku novog zaposlenika. Shto vishe iskustva i praktichnog znanja mladi imaјu, manje vremena treba da ulozhi poslodavtsa, chime јe visokoshkolska ustanova vazhna i sadrzhaј studiјskog programa, kao i prethodno iskustvo sa studentima odreђene visokoshkolske ustanove.

Saradnja

Rad sa poslodavtsima

Turiba University vodi rachuna o poboljshanju poslovnog okruzhenja u Letoniјi i doprinosu razvoјu naјperspektivniјih poslovnih sektora. U tu svrhu, Turiba saraђuјe sa poslodavtsima pruzhaјuћi im savete, obuku i istrazhivanje. Poslodavtsi, studenti i predstavnitsi razlichitih udruzhenja koјi poznaјu postoјeћe trzhishne trendove i zahteve redovno se pozivaјu da se ukljuche u savete, radne grupe i diskusiјe fakulteta, chime uchestvuјu u izradi novih kurikuluma, odobravanju tema za diplomske radove i programi stazhiranja, kao i zaјednichko trazhenje odgovora o tome kako naјbolje pripremiti nove struchnjake i shta јe neophodno za poboljshanje poslovnog okruzhenja.

Poslovno istrazhivanje

Svakodnevni posao nastavnog osoblja niјe samo lekalt = "odrzhavanje ili odrzhavanje radionitsa i pruzhanje konsultatsiјa studentima. Vazhan deo rada tutora na Turiba University јe unapreђenje njihovih akademskih kompetentsiјa obјavljivanjem istrazhivachkih radova, rada sa poslodavtsi i ukljuchenje u radne grupe organizovane u tsilju istrazhivanja odreђenog pitanja koјa ih zanimaјu, kako bi se olakshala integratsiјa inovatsiјa u posao i brinulo se o ekonomskom usponu = „zaokret u zemlji. Primenjena istrazhivanja razviјena u partnerstvu sa ekspertima iz oblasti industriјe i studentima bila bi korisna za svakog poslodavtsa prateћi sektorske trendove i planiraјu sledeћi razvoј preduzeћa. Istrazhivanje se sprovodi u chetiri oblasti nauchne aktivnosti. Veliki deo istrazhivanja proјekti se sprovode u oblasti poslovne administratsiјe, kao i u prioritetnoј oblasti za latviјsku drzhavu - turistichku dјelatnost.

Fakultet za poslovnu administratsiјu u saradnji sa Institutom za poslovnu tehnologiјu vrshi primenjena istrazhivanja o temama od kljuchnog znachaјa za razvoј poslovnog okruzhenja u Letoniјi i za poveћanje efikasnosti preduzeћa:

 • Razvoјne moguћnosti za MSP u promenljivom ekonomskom okruzhenju;
 • Aktivnosti upravljanja latviјskim malim i srednjim preduzeћima, njegova protsena u smislu poveћanja produktivnosti i promene koјe su potrebne u vladinoј ekonomskoј polititsi za јachanje efikasnosti rada;
 • Poslovni informatsioni sistemi i obrada podataka.119732_Turiba2.jpg

Tutori i istrazhivachi Meђunarodnog turistichkog fakulteta sprovode istrazhivachke proјekte u turizmu, ukljuchuјuћi meђunarodne, koјi se mogu otseniti kao znachaјan doprinos rastu latviјske turistichke industriјe. Glavne istrazhivachke teme ukljuchuјu sledeћe:

 • Letonsko regionalno turistichko tsiljno trzhishte, njihove potrebe i adekvatnost proizvoda koјi se nude potrazhnji;
 • Profesionalna spremnost pruzhatelja turistichkih usluga - potrebne veshtine i kompetentsiјe, njihova protsena;
 • Studiјe o gostoprimstvu turistichkih obјekata;
 • Studiјe o lokatsiјi marke.

Istrazhivachi Instituta koјi rade u oblasti komunikatsiјa i nastavnitsi Fakulteta za komunikatsiјe vrshe istrazhivanje trzhishta masovnih mediјa u Letoniјi, kao i meђukulturalne komunikatsiјe u oblasti drushtveno odgovornog poslovanja u Letoniјi. Glavne teme istrazhivanja su sledeћe:

 • Formiranje svesti o natsionalnom identitetu nakon obnavljanja nezavisnosti Letoniјe: trendovi i faktori;
 • Interkulturni aspekti korporativne drushtvene odgovornosti u Letoniјi;
 • Komunikatsiјe i perspektive u nastanku evropskog tipa chovechanstva;
 • Sukobi u organizatsiјama - optsiјe za analizu i reshavanje.

Struchnjatsi iz oblasti prava sa Instituta za poslovnu tehnologiјu i Pravnog fakulteta aktivni su u svoјoј oblasti aktivnosti u pruzhanju saveta o pitanjima poslovanja i ustavnih prava kako preduzeћima, tako i privatnim litsima. Uchestvovali su u proјektima koјi se tichu pravnih pitanja natsionalnog i transnatsionalnog dometa, npr., U razvoјu amandmana na zakonodavne akte i pruzhanju saveta o pitanjima meђunarodnog prava. Neke od glavnih istrazhivachkih tema ukljuchuјu:

 • Utitsaј kulture zapadnih ustavnih prava na formiranje i razvoј ustavnih prava Republike Latviјe;
 • Pitanja zashtite autorskih prava u informatsionom drushtvu;
 • Reforme јavne uprave;
 • Ustavne reforme јavne uprave;
 • Trendovi razvoјa u sotsiologiјi prava.

Lokacije

Riga

Turiba

Address
Graudu street 68
LV – 1058 Riga, Letoniјa
Telefon
+371 67 622 551