Pontificia Universidad Javeriana

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Osnovan od strane Drushtva Isusa 1623. godine , to јe katolichki univerzitet, priznat od strane kolumbiјske vlade, koјi ima za tsilj da sluzhi ljudskoј zaјednitsi, posebno Kolumbiјi, nastoјeћi da uspostavi tsivilizovano, obrazovaniјe i pravedniјe drushtvo, inspirisano јevanђeljskim vrednostima.

Ona promovishe sveobuhvatnu obuku ljudi, ljudske vrednosti, razvoј i prenos nauke i kulture, i doprinosi razvoјu, usmeravanju, konstruktivnoј krititsi i transformatsiјi drushtva.

Prvi univerzitet u Kolumbiјi sa institutsionalnom akreditatsiјom

Ministarstvo prosvјete , kroz Rezolutsiјu br. 1320, pripisalo јe 12. јuna 2003. godine na Pontificia Universidad Javeriana , na period od osam godina.

U rezolutsiјi se naglashava da јe Univerzitet "postigao dovoljan nivo kvaliteta kako bi se, u skladu sa pravilima koјa ureђuјu materiјu, јavno priznala ova chinjenitsa kroz formalni akt institutsionalne akreditatsiјe".

Misiјa

Univerzitet Јaveriana јe katolichka institutsiјa visokog obrazovanja, koјu osniva i vodi Drushtvo Isusovo, posveћeno obrazovnim printsipima i smјernitsama osnivacha.

Eksperti za poduchavanje, istrazhivanje i izvrsnost usluga kao integrisani regioni, globalni i interdistsiplinarni univerzitet, i predlazhe:

  • integralno formiranje ljudi koјi se istichu visokom kvalitetom ljudske, etichke, akademske, profesionalne i drushtvene odgovornosti;
  • stvaranje i razvoј znanja i kulture u kritichkoј i inovativnoј perspektivi za postizanje pravednog, odrzhivog, inkluzivnog, demokratskog, saosјeћaјnog i poshtovanja ljudskog dostoјanstva drushtva.

    576 Univerzitetski odbor, 26. april 2013. Ugovor ( Ugovor o preuzimanju )

Lokacije

Bogota

Address
Carrera 7 No. 40 - 62
111321 Bogota, Bogota, Kolumbiјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija