Pročitajte zvanični opis

Универзитет у Павиа. Унапређење знања од 1361

Тхе Универзитет у Павиа је једна од најстаријих на свету академских институција: то је основана 1361, а све до 20. века био је једини универзитет у Милану области и региона Ломбардија. Павиа је био Град-кампус од свог оснивања па чак и данас нуди својим студентима 24,000 искуство јединствен у Италији и ретке у Европи: студира на 20 Университи факултети који су у великој мери независни од административне структуре Универзитета. Универзитет у Павиа покрива све области и предмети се састоји од 18 Катедре нудећи студијске програме на свим нивоима, од диплому степени докторат програма.

Павиа је мали град у северној Италији са 70.000 становника и више од 24.000 студената. Смештен само 30 км јужно од Милана, по регионалним и приградским возовима, на сваких 10 минута. Павиа је такође на дохват руке швајцарске границе, Комо и језера, као и Ђенови и лигуријского обале. Основан у римско доба, то је био главни град Краљевине Лангобарда више од два века и то фасцинантно наслеђе уских улица, древним црквама, елегантне зграде остаје нетакнут и живо дању и ноћу са студентима уживају у својим омиљеним Састајалишта.

Културни живот у Павиа је интензивна са 19 музеја и збирки (14 у оквиру Универзитета), 2 културних центара, 4 јавних библиотека и 18 универзитетским библиотекама, 4 биоскопе и позоришта, 10 социјално-културне дворане за састанке, музички колеџ и 2 грађанских школа музика и уметност. Живот у Павиа је и пријатан и приступачан, нарочито у поређењу са много већим стамбеним и животних трошкова у Милану и другим урбаним центрима у Ломбардији. Павиа кампусу нуди јединствену универзитетску искуство за студенте који могу да уживају безбројне манифестације, фестивали, изложбе, концерти и спортске активности, на свим нивоима

Колеџ систем: јединствен у Италији

Павиа као Оксфорда и Кембриџа у Великој Британији, има јединствен колеџ систем у Италији, Која датира из 16. века. Сваки од Павиа је 20 колеџа, који у укупном домаћин око 2.000 ученика, има своју посебну историју и могућности да понуди, укључујући и приступ многим студирање у иностранству програма и спортских активности. Тхе Институт за напредне студије (ИУСС) нуди додатне курсеве студентима с најбољим резултатима наших факултета. Ови програми напредни нивоу за високих достигнућа су организовани тематски у четири различите академске области: хуманистичке науке, друштвене науке, Сциенце & Тецхнологи и биомедицинских наука. Студенти који успешно заврше своје студије на ИУСС добити додатну диплому, уз њихову високом стручном спремом. Колеџ живот има за циљ стварање отвореног заједницу у којој академска достигнућа, традиционалне манифестације, журке и спортске ривалства сви играју улогу. У Цоллеге студенти могу да граде своју прву професионалну мрежу. Приступ факултетима се на основу критеријума заслугама и са седиштем родитеља-приход накнаде систему. Данас, Павиа могу да рачунају на 4 основу заслуга факултетима; 12 јавних факултети; и 4 приватни факултети.

Павиа град спорта

За Павиа, наслов "Европски град спорта 2014" служи као заслужену међународног признања за нашу трајан изврсност у спорту. Универзитетски Спортски центар (ЦУС) промовише спорт међу студената који се уписују на универзитету нудећи широк спектар курсева и организовања првенстава и турнира. Са својим тимовима, ЦУС Павиа учествује у националним и међународним такмичењима као што су Ворлд Универзијаде. Конкретно, спорт у Павиа значи:

 • Олимпијски и Светско првенство ниво веслање
 • Павиа-Оксфорд-Кембриџ-Пиза веслање трка
 • Универзитетски првенства у главним тимским спортовима
 • Интерцоллеге турнири
 • Спортски програми специјално дизајниран за студенте са инвалидитетом
 • Објекти дизајнирани за физичку добробит свих ученика, интегрисана са универзитетског образовања.

Павиа град здравља, технологије и истраживања

Универзитет нуди 17 међународних докторских студија организоване у 5 макро-области: заиста • Наука и технологија • Наука инжењеринг • Лифе Сциенцес • хуманистичке • друштвених наука Универзитета у Павији има традицију истраживања највишег нивоа и броји три добитника Нобелове награде међу својим редовних професора (Цамилло Голги, Гиулио Натта и Карло Рубија). Алесандро Волта, Алберт Ајнштајн, Ђироламо Кардано и Уго Фосколо су такође научили овде. Универзитет је активан промотер истраживања у сарадњи са најпрестижнијим светским академским институцијама чинећи Павиа амодерн технолошки центар за напредне истраживање на смањење сеизмичког ризика (ЕУЦЕНТРЕ), лечење рака (ЦНАО), нуклеарне енергије (Лена). Седам истраживачки центри се налазе у Павиа и даље 21 се налазе у различитим локацијама са у сарадњи са другим институцијама, поред 42 међуодељенским истраживачких центара који обављају у току и интердисциплинарни основна и примењена истраживања. Он такође подржава старт-уп и спин-офф иницијативе: 25 генерисана само у протеклој години.

Истраживачке активности су резултирале у 7 међународних патената у 2013. години. Универзитет је управо почео нови процес одабира водеће пројекте и да је недавно покренула Университиамо: први италијански цровдфундинг стручну платформу пројекта. Универзитет у Павиа такође комбинује истраживање и лечење у три водећих универзитетских болница у којој су запослени око 12.000 професионалаца. Године 1987. Универзитет успоставио своју Центар за међународну сарадњу и развој (ЦИЦОПС). Нудећи стипендије и подршку заједничке студије и међународне истраживачке пројекте, ЦИЦОПС ради у правцу стварања све већег мреже међународних контаката, који укључује страним универзитетима, владе и међународне, невладине организације. Од 1998. године, више од 200 стипендија је додељено академика из 55 различитих земаља да спроведу истраживање у Павиа.

Међународна димензија

Универзитет у Павији је посвећен припреми своје ученике за доживотно учење и изазова их у све сложене и разноврсне свету. Да се ​​студенти упознају и особље са глобалне димензије данашњих међународних односа, више од 200 програми размене су доступни на локацијама широм света.

Мобилност шеме као што су Ерасмус + за студије и приправничког стажа, Тхе Фонд за сарадњу и Знање и многи други међународни програми ЕУ и ван ЕУ нуде грантове обе одлазних и долазних, локалних и међународних студената. Сваке године неколико стотина учесника користи од ових могућности и имају прилику да дода вредан међународну димензију њиховом наставном плану и програму.

Међународна стратегија Универзитета Павиа поставља три јасне циљеве како би задржали и ојача своју позицију међу водећим истраживачким универзитетима интензивних светских:

 • Уграђивање интернационализације у наше основне наставне и истраживачке активности
 • Стварање одрживог запошљавање квалитетних међународних студената
 • Развој и одржавање високог квалитета стратешког партнерства, као и заједничке програме са партнерима широм света

Курсеви

Универзитет у Павији је првобитно направљена око школа права и хуманистичких наука, ускоро следи медицини. Током векова, распон курсева у понуди је проширила на природним наукама, чиста наука, инжењерства, политичких наука и фармакологију и, недавно, у психологије, комуникације и спортских наука потврђујући Павиа је занимање као мултидисциплинарног универзитета.

Универзитет у Павиа нуди 83 курсеви (оба Бакалавр и мастер) Ин:

 • Инжењеринг и архитектура
 • Математика, физика и природне науке
 • Економија
 • Закон
 • Медицина
 • Литература, Језици и Филозофија
 • ФАРМАКОЛОГИЈА
 • Хеалтх професије
 • Политичке науке
 • психологија
 • Студије комуникација
 • Спортска науке
 • музикологија
 • ТУРИЗАМ

Осам међународних Мастерс Дегрее курсеви на енглеском -таугхт академско особље и гостујући профессорс- се интернационализације универзитета из унутар и обележавање значајан пораст у броју ученика у иностранству.

1 Сингле циклуса магистрирао (6 година):

Медицину и хирургију

7 магистрирала курсеви:

Универзитет у Павиа издваја по великом броју постдипломских курсева, од програма истраживања заснованог на курсевима у циљу стицања улазак у одређеним професијама:

 • 29 Стручни Мастерс предмети који се крећу од медицинских, здравствених и фармацеутских поља до науке сектору. Заједничка особина међу којима је основна разбијање теме проучавали у високо специјализованим областима, као и интердисциплинарни приступ усвојен.
 • 17 Интернатионал ПхД Програми организовани у 5 макро-области (Сциенце & Тецхнологи Сциенце; енгинееринг; Лифе Сциенцес; хуманистичких и друштвених наука) и 4 Заједнички докторских курсева са ЕУ универзитета.
 • 51 Медицински Специјализација школе
 • 1 школа специјализација за правне струке

Магистарских студија, напредни курсеви и програми докторских су такође у понуди од стране Института за напредне студије у Павиа (ИУСС).

Programi se održavaju na:
енглески језик
Италијан

Ova škola takođe nudi:

MSc

University of Pavia

Овај двогодишњи степен другог степена (класа биологије) је интензиван, редовни дипломски програм који се у потпуности предаје на енглеском и дизајниран за дипломце на нив ... [+]

Одељење за биологију и биотехнологију нуди курс за магистарску молекуларну биологију и генетику . Овај двогодишњи степен другог степена (класа биологије) је интензиван, редовни дипломски програм који се у потпуности предаје на енглеском и дизајниран за дипломце на нивоу БА који траже квалификације у областима напредне области биологије, са посебном пажњом на молекуларну биологију, Генетика и биохемија. Дипломци ће стицати снажну теоријску и методолошку подлогу релевантну за основне и примењене аспекте ових дисциплина.... [-]

Италија Pavia
October 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

University of Pavia и Школа напредних студија ИУСС Павиа представили су нови међународни мастер програм за грађевинарство за ублажавање ризика од природних непогода. Прог ... [+]

University of Pavia и Школа напредних студија ИУСС Павиа представили су нови међународни мастер програм за грађевинарство за ублажавање ризика од природних непогода. Програм је структуриран у два курикулума :

Смањење сеизмичког ризика (РОСЕ)Хидрогеолошка процена ризика и ублажавање (ХИРИС)

Курсеве на енглеском предају високо квалификовани професори са међународно признатом научном делатношћу.... [-]

Италија Pavia
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Програм пружа висок ниво образовања да дипломира студентима дипломирани у електроници, комуникације и других научних дисциплина. Поред традиционалних предмета, наставни п ... [+]

Програм пружа висок ниво образовања да дипломира студентима дипломирани у електроници, комуникације и других научних дисциплина. Поред традиционалних предмета, наставни програм обухвата и друге индустријске оријентисане курсеве и могућности на излагање Последње напредак у три различите стазе.

Микроелектроника има за циљ да понуди дубље знање у интегрисаних кола и система. двогодишњи програм у микроелектронику има за циљ да понуди изазован високом нивоу образовања и стимулативно окружење истраживачки талентованим студентима који имају дипломирао у технологији или науке суштинских квалитета и нивоа. Предложени програм усклађује прилично јединствен специфичност Павиа: град поседује неколико дизајна и истраживачких центара међународних полупроводничких компанија која чврсто сарађују са Универзитетом да обучи студенте високог профила. Већина компанија хост студената за њихове пројекте и учествују дипломирања, у сарадњи са Универзитетом, у националним и европским истраживачким програмима. СТМицроелецтроницс подржава Лабораторија смештен унутар кампуса. Инжењера из Гимназија Магистралис су данас запослени најважнијих међународних полупроводничких компанија у Италији и иностранству: АУСТРИАМИЦРОСИСТЕМС, Броадцом, Цонеканта, Елпида Мемори, Хуавеи, Интернатионал Рецтифиер, Марвелл, Маким, Фронтиер Аирлинес, Мицрон, Натионал Семицондуцтор, Куалцомм, СТМицроелецтроницс. ... [-]

Италија Pavia
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Програм Господар обезбеђује висок ниво образовања да дипломира студенте са диплому у електротехнику или научних дисциплина. ... [+]

Програм Господар обезбеђује висок ниво образовања да дипломира студенте са диплому у електротехнику или научних дисциплина. Наставни план обухвата теме у следећим областима:

Електроинжинерство: Електрични дискови, Аутоматизација и комуникација у индустријским системима, индустријских мерења, бежичним системима Аутоматизација: Адванцед Цонтрол Системс, Аутоматизација у индустрији, Процесс Цонтрол, Роботика, Ембеддед и Реал-тиме системс Економија и менаџмент: Леан производња, Организација Теорија и дизајн, економија за дигитално друштво, Стратегијски менаџмент и пословно планирање, логистика менаџмент ... [-]
Италија Pavia
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Програм пружа висок ниво образовања да дипломира студентима дипломирани у компјутерској технологији или научних дисциплина. Наставни план се фокусира на примењене математ ... [+]

Школа за факултет нуди Гимназија Магистралис (Мастер оф Сциенце) програм у рачунарску технику.

Тхе Информатика Мултимедија курикулум обухвата мултипроцесорске архитектуре, рачунарске мреже, процену перформанси, мултимедијалне системе и технологије, рачунарску визију и интеракцију људских рачунара. Тхе Услуге Инжењеринг курикулум обухвата анализу пословања, дизајн система предузећа, услуге и дизајн Веб система. Тхе Доубле мастер у служби Енгинееринг А и Доубле Мастер у служби инжењеринг Б наставни програми омогућавају студентима да се два магистара, троши обавезне семестра током нашег универзитета и у партнерским универзитетима. С тим у вези, пеер то пеер договор је већ активирана са кинеским универзитетима, односно Тонгђи (Схангхаи), Хит (Харбин), УЕСТЦ (Цхенгду).... [-]

Италија Pavia
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Master

University of Pavia

Овај двогодишњи курс је интензиван, пуноправни дипломски програм који се у потпуности предаје на енглеском и дизајниран за дипломце који траже међународну квалификацију у ... [+]

МИБЕ на први поглед

Магистар међународног бизниса и предузетништва ( МИБЕ ) је интензиван мастер програм "Лауреа Магистралис" са пуним радним временом - у бизнису и менаџменту. У потпуности се подучава на енглеском и обухвата двије академске године, односно 4 семестра (120 ЕЦТС бодова). Фокусира се на три главна стуба:

Међународно окружење, које показује факултете и студенте из цијелог свијета;Баланс између дубинске теорије и практичног искуства, укључујући иновативне методе учења;Снажна заједница - "Миберс" - у комбинацији са јединственом атмосфером и позадином коју је дао један од најстаријих универзитета у Европи.... [-]
Италија Pavia
October 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Диплома из психологије, неурознаности и хуманистичких наука је новоосновани двогодишњи мастер курс који је координиран од стране Одсјека за мозак и ведске науке Universit ... [+]

Магистрирала у ПСИХОЛОГИЈИ, НЕУРОСЦИЕНЦИЈИ И ХУМАНИМ НАУЧНИЦИМА

Диплома из психологије, неурознаности и хуманистичких наука је новоосновани двогодишњи мастер курс који је координиран од стране Одсјека за мозак и ведске науке University of Pavia (ДББС), те подручјем когнитивне, друштвене и ведске области Универзитета Школа за напредне студије (ИУСС). Овај степен има своје корене у италијанској мрежи Одељења изврсности и истовремено је и италијанска Лауреа магистрала у Псицологиа (ЛМ-51), што омогућава свим ученицима да добију квалификације за обавезни постдипломски тренинг који води до Албо дегли Псицологи ( Италијански регистар за професионалце клиничке психологије).... [-]

Италија Pavia
October 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Мастер програм сарадње и развоја (Павиа, Италија) има 15-месечни распоред отворен за студенте који долазе из различитих културних и академских основица. Предвиђа више од ... [+]

Мастер програм сарадње и развоја (Павиа, Италија) има 15-месечни распоред отворен за студенте који долазе из различитих културних и академских основица. Предвиђа више од 500 часова часова и семинара, са посебним освртом на инклузивни развој. Програм је пуно радно време и потпуно се подучава на енглеском језику. Након стамбеног периода у Павији, сви студенти обављају стажирање у трајању од најмање три мјесеца што може бити или искуство на терену са једним од партнерских организација или истраживачким периодом у међународној институцији. Као делимично испуњење Мастер захтева, од студената се захтева да напишу тезу везану за стажирање или истраживачко питање од интереса.... [-]

Италија Pavia
October 2019
Redovne studije
15 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Двогодишњи научени Мастер (Лауреа Магистралис) у светској политици и међународним односима дизајниран је да вам помогне да анализирате главна питања која проистичу из ови ... [+]

Наш свет је уједињен и фрагментиран. Заједничке везе и изазови обавезују заједничку међународну заједницу, а политичке појаве све више утичу на регионалну динамику и сукобљавање националних перспектива о сигурности, богатству и идентитету. Глобализација је и даље у покрету заједно са процесима регионалне интеграције и ширења нових држава. Војна моћ је и даље концентрисана на државном нивоу, али је такође доступна недржавним актерима. Технологије и информације се шире глобално, и различито се трансформишу у снаге за сарадњу и конфликт.... [-]

Италија Pavia
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Трајање Мастер курса у Раце Енгинееринг-у је једна година и има распоред од 1500 сати. ... [+]

Трајање Мастер курса је једна година и има распоред од 1500 сати укључујући:

фронталне лекције (назване "наставни модули") на: University of Pavia - Палата Вистарино и АСЦ Куаттроруоте Центар за безбедност аутомобила са седиштем у Ваирано - Видигулфо (ПВ)практичне сесије на АСЦ и на Аутодромо Назионале Монзи (кола Монза)вођени обиласци у постројењима и објектима у аутомобилском сектору, завршни стаж у партнерским компанијама, семинари, дидактичке активности и индивидуална припремаНаставни модулиФундаментална динамика возилаВиртуелни динамички дизајн и симулацијаВИ-Граде Статиц Симулатор тренингПогон: ИЦКонтрола динамике возилаНапредни курс вожњеСкидривеДинамиц СимулаторРаце Трацк Манагемент и возило постављено за перформансеРаце Енгинееринг СциенцеПрикупљање податакаБиомеханика: Интеракција возача / возила... [-]
Италија Pavia
October 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Тхе Мастер програм (Гимназија Магистралис) у економију, финансије и међународну интеграцију (МЕФИ) је постдипломске студије отворен за италијанске и стране студенте у циљ ... [+]

Тхе Мастер програм (Гимназија Магистралис) у економију, финансије и међународну интеграцију (МЕФИ) је постдипломске студије отворен за италијанске и стране студенте у циљу да настави напредне студије из области примењене економије и финансија у међународне перспективе. МЕФИ обучава студенте чежња да почне високе каријере нивоу као професионалци или менаџера у националним и мултинационалним фирмама и унутар јавне управе. Почевши од школске 2013-2014 ово мастер програм ће бити у потпуности на енглеском језику, испуњавању циљева нашег интернализација Одељења. Одељење је већ укључена у многим међународним програмима мобилности за дипломираним студентима. Штавише неколико дуплих степена програма у економији су већ договорено и изводе се уз неким великим европским универзитетима. Одлука да научите све МЕФИ курсеве на енглеском је тада само додатно пут у нашој стратегији интернализације.... [-]

Италија Pavia
October 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Pavia

Програм има за циљ обучавање висококвалификованих професионалаца са солидном позадином у дизајну динамике возила и способним за рад у свим фазама пројектовања и развоја в ... [+]

Ново издање Академска година 2018-2019: рок за пријаву 28. септембра!

Почетак наставе: 22. октобар 2018

Програм има за циљ обучавање висококвалификованих професионалаца са солидном позадином у дизајну динамике возила и способним за рад у свим фазама пројектовања и развоја возила, од динамичке симулације до тестирања прототипа и возила за предпродукцију. Курс пружа студентима посебне и специфичне компетенције у техникама тестирања возила, практично, преко ЦАЕ-а, и експериментално на правом возилу (на стази и путу).... [-]

Италија Pavia Milan
October 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

University of Pavia: advancing knowledge, creating the future

Erasmus Day 2016 at University of Pavia

Location address
Corso Strada Nuova, 65
Pavia, Lombardy, 27100 IT
Location address
Milan, Lombardy, IT