University Of Bergamo

Uvod

Pročitajte zvanični opis

The Univerzitet u Bergamo se nalazi u Lombardia, region u severnoј Italiјi sa vishe od 10 miliona stanovnika i јedan od regiona sa naјveћim BDP pro glavi stanovnika u Evropi. Sa istoriјom stariјa od osnivanja Rima, Bergamo rastao kao kljuchni grad u srednjem viјeku, a sada јe most izmeђu zapadne i istochne Evrope: njegova aerodrom јe јuzhnu Evropu tsentar za Rianair i druge lov tsost avio-kompaniјa, pretvaraјuћi preko 9 miliona putnika u 2012. godini.

Univerzitet u Bergamo јe drzhavnog univerziteta sa oko 16.000 uchenika (studenti i diplomtsi), i vishe od 300 studenata doktorskih studiјa. Broј uchenika se poveћava svake godine, sa stopom rasta od 7% godishnje izmeђu 2001. i 2011. godine. Osoblje od 656 chlanova (331 profesora i istrazhivacha, 95 pomoћnih akademskog osoblja, 230 administrativnog i tehnichkog osoblja) pruzha dinamichan nauchnog i nastavnog okruzhenja otvoren za inovatsiјe.

Na 7 odeljenja i istrazhivachkih tsentara na Univerzitetu u Bergamo su strogo isprepleteni u gradskom zhivotu. Oni su grupisani u tri kampusa koјi se nalaze u tri razlichite oblasti:

Kampus ekonomiјu i zakona

u gradu Bergamo na peshachkoј udaljenosti od zheleznichke stanitse

Kampus humanistichke nauke u gradu Srednjovekovna Gornjeg Kampus Engineering

u Dalmine, industriјski periferiјi Bergamo unutar nauke parka "u kilometrima Roso"

Lokacije

Bergamo

Università degli Studi di Bergamo

Address
Università degli studi di Bergamo
via Salvecchio 19

24129 Bergamo, Lombardiјa, Italiјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

Programi

Master