Pročitajte zvanični opis

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam је интернационално познати универзитет за истраживања основан 1880. године. Универзитет нуди преко 150 енглеских наставних програма на бацачком, магистарском и докторском нивоу на 23.000 студената из цијелог свијета. Студенти и особље 130 националности стварају динамичну међународну академску заједницу.

Универзитет се налази у живом граду Амстердаму, једном од најкултурнијих градова на свету, са највећом концентрацијом студената у Холандији и где је енглески други језик. Кампус је окружен једним од најдинамичнијих и најбрже растућих пословних округа у Холандији, хостујејући преко 700 компанија.

Са више од 24.000 студената, од којих је 3.300 интернационалних, универзитет врши најсавременије истраживање проблема друштвеног и научног значаја. Универзитет се разликује у истраживању и образовању кроз четири интердисциплинарне теме: људско здравље и животне науке, наука за одрживост, повезан свет и управљање друштвом. Као студент, ово ће вам помоћи да гледате изван граница научних дисциплина и да потражите конкретна рјешења за бољи свет. Поред тога, Vrije Universiteit Amsterdam сматра разноликост, било у култури, уверењу, националности или претходном образовању, као извору иновација и напретка, а тиме и као посебну снагу.

Квалитет образовања

Vrije Universiteit Amsterdam (ВУ) има сјајну репутацију одличног квалитета своје наставе. Ви радите у релативно малим групама, у којима се значајно наглашава интеракција и лични приступ. Настава је добро организована. Ово се огледа, на примјер, у јасној структури студијских програма.

Ливели Амстердам

Универзитет се налази у живом граду Амстердаму, једном од најкултурнијих градова на свету, са највећом концентрацијом студената у Холандији и где је енглески други језик. Као студент VU Amsterdam , стојите у корист свих предности које нуди капитал. За само 15 минута сте живахни центар Амстердама, где се налазе бројне продавнице, забавни паркови, паркови и коловози. Амстердам је сигуран и енглески језик се широко говори.

Лични надзор

VU Amsterdam посвећује значајну пажњу личним студијским савјетима. Право на почетку студија, упознаћете се са савјетником студијског програма. Ова особа ће вам пружити савјете о свим проблемима које имате код студија и одговорите на питања о тржишту рада.

Јединствени идентитет

VU Amsterdam је био први универзитет у Холандији који је основала приватна особа, без мешања цркве или државе. Ово наслеђе је и даље део тога ко смо ми: ВУ представља Врије Университеит, који се дословно преводи као "Слободни универзитет". Од самог почетка, универзитет је одредио своја подручја истраживања, створио сопствене студијске програме и практиковао своје властите дидактичке методе.

Лако доступна

Vrije Universiteit Amsterdam је лако доступан јавним превозом. Аеродром Шипхол је само осам минута вожње возом. Станциа Амстердам Зуид находитса в нескольких минутах ходьби от ВУ Университи Амстердам. Постоји и брза веза са трамвајом до главне железничке станице у Амстердаму или станице у Амстердаму Слотердијк, са временом путовања од само шеснаест минута. VU Amsterdam је такође лако доћи до аутомобила, који се налази близу орбиталног аутопута у Амстердаму.

Универзитетски кампус

Скоро сви наши студенти, особље и програми налазе се у кампусу: један комплекс зграде у пословном округу Амстердам. Сходно томе, у току ваших студија, веома је лако упознати се са другим дисциплинама.

Акредитација

Vrije Universiteit Amsterdam је у потпуности признат од холандског Министарства образовања као истраживачки универзитет. Све студијске програме на ВУ Универзитету у Амстердаму акредитоване су или су у поступку акредитације од стране НВАО, организације за акредитацију Низоземске и Фландрије. Ово тијело је успостављено међународним уговором и гарантује квалитет високог образовања у Холандији и фламанском Белгији кроз акредитацију студијских програма.

Врсте програма

VU Amsterdam нуди четири врсте програма:

  • Бацхелор програми (који воде БА / ЛЛБ / БСц)
  • Мастер програми (који воде до МА / ЛЛМ / МСц / МПхил)
  • Докторски програми (водећи докторски / докторски)
  • Програми без дипломе (студирање у иностранству

Стипендије

Са нашом сопственом стипендијом, ВУ Фелловсхип Програм (ВУФП), нудимо високо мотивисаним студентима одличне студијске резултате јединствени оппуртунити за наставу магистарског студија уз финансијску подршку коју пружа универзитет. Стипендија ВУФП-а је одрицање од школарине. Холандски програм стипендирања (ХСП) намењен је студентима изван Европског економског подручја (ЕЕА) који желе да прате мастер програм у Холандији. VU Amsterdam прихвата различитост као обогаћивање нашем учењу, истраживању и доприносу друштву. Ова стипендија је посебно намијењена одличним студентима који доприносе различитости у нашем кампусу. Као интернационални студент који планира студирати у VU Amsterdam , можете се пријавити за различите грантове и стипендије. Детаљне информације о стипендијама и роковима могу се наћи на ВВВ.ВУ.НЛ/СЦХОЛАРСХИПС ИЛИ ВВВ.ГРАНТФИНДЕР.НЛ.

ВУ Фелловсхип Програм

ВУ Фелловсхип Програм (ВУФП) нуди талентованим потенцијалним студентима јединствену прилику да се упише на мастер програме на ВУ Универзитету.

Организација

VU Amsterdam је традиционални холандски универзитет којим председава Извршни одбор (три члана) и има 10 факултета директно под Извршном одбору. Сваки факултет пружа један или више дипломских и магистарских програма и спроводи истраживања. Сви су организовани различито, али већина има одбор, централно особље и неколико одељења и дипломске школе. Универзитет такође има неколико одељења за пружање услуга, од којих је Међународна канцеларија једна, а постоји и више интердисциплинарних истраживачких института.

Приватно или јавно?

VU Amsterdam је један од 14 јавних универзитета који је признато од холандског Министарства просвете и стога је делимично финансиран од стране владе. Под холандским системом, влада субвенционише признате универзитете на основу броја ученика и поставља ограничења и смјернице за школарину коју овим универзитетима може платити. Ово обезбеђује приступ квалитетном високом образовању за све холандске грађане, богате и сиромашне. VU Amsterdam поздравља кандидате из свих околности.

ВУ Интернатионал Оффице услуге

  • Виза / боравишна дозвола

Сазнајте да ли вам је потребна дозвола боравка и боравка и како ће се то договорити.

  • Смештај

Информације о смештају у VU Amsterdam .

  • Регистрација у општини

Када сте стигли у Холандију, морате се регистровати у општини. Сазнајте шта треба да урадите.

  • Уводне активности

Након вашег доласка у VU Amsterdam ће се одржати бројне уводне активности.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

MA

Vrije Universiteit Amsterdam

Историја савремене уметности је специјализација која се фокусира на визуелну, процесну и дигиталну уметност од 1960-их. Далека од ограничења на класичне уметничке форме с ... [+]

О томе

Историја савремене уметности је специјализација која се фокусира на визуелну, процесну и дигиталну уметност од 1960-их. Далека од ограничења на класичне уметничке форме сликања, скулптуре и графике, данашња уметност обухвата умјетничке инсталације и пројекте специфичне за локацију, дигиталну или нову медијску умјетност (интерактивне инсталације, локацијски медијски радови, софтверска умјетност, умрежена умјетност, електронска умјетност и видео арт), перформативни и активистички пројекти и умјетничка истраживања.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Интердисциплинарни магистарски студиј Историја: Медицинска и здравствена хуманистика комбинује историју здравља и медицине са широком лепезом уметничких и хуманистичких п ... [+]

Интердисциплинарни магистарски студиј Историја: Медицинска и здравствена хуманистика комбинује историју здравља и медицине са широком лепезом уметничких и хуманистичких приступа. Класе истражују различите начине на које су тела и умови истраживани и схваћени, и како ови различити начини познавања обликују свакодневни живот, медицинску праксу и политику јавног здравља. Учесници уче да контекстуализују медицинске идеје у времену и култури и да анализирају различите изворе, укључујући историјске артефакте, стрипове и филмове, медицинске текстове и здравствено новинарство. Ослањајући се на методе из различитих дисциплина, ученици ће проширити своје истраживачке алате изван писане ријечи како би размотрили и звукове, мирисе, изглед и осјећај прошлости и њених лекција и насљеђа у данашње вријеме.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

МА историјски програм Религија и друштво фокусира се на разумијевање промјене улоге религије у друштву од антике па до данас. Курсеви се баве питањима као што су: какав ј ... [+]

МА историјски програм Религија и друштво фокусира се на разумијевање промјене улоге религије у друштву од антике па до данас. Курсеви се баве питањима као што су: какав је однос између религије, политике и друштва још од антике? Како можемо разумети постепено раздвајање Цркве и државе и нове облике обожавања, неслагања и преданости још од западног средњег вијека? И какав је био утицај ширих процеса као што су секуларизација, глобализација и колонијализам?... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

МА историјски програм Глобална историја и међународне студије фокусира се на то како се кретање људи, роба и идеја широм свијета развијало током времена и обликовало свиј ... [+]

МА историјски програм Глобална историја и међународне студије фокусира се на то како се кретање људи, роба и идеја широм свијета развијало током времена и обликовало свијет онако како га данас познајемо. Курсеви се баве читавим низом тема, од „велике дивергенције“ између индустријског развоја у Кини и Европе до неслободне радне снаге у глобалној перспективи, циркулације расних теорија и глобалних миграција. На специјализованим курсевима учите од наших стручњака о најновијим трендовима. Избор предмета за магистарску тезу је бесплатан.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Студиј Десигн Културе је све о студији дизајна производа, графичког дизајна и моде у ширем културном контексту разнолике. Фокус је на ... ... [+]

Мастер Десигн Цултурес

Студиј Десигн Културе је све о студији дизајна производа, графичког дизајна и моде у ширем културном контексту разнолике. Фокус је на обе стране дизајнера као "аутора" и комплексног ланца производње, продаје, потрошње и критике у којима дизајн послује и потиче своје много различитих значења. Десигн културе враћа дизајн као основни предмет научног интересовања, без умањивања културног и материјалног контекста у којем се послује. Програм комбинује генералних, упоредни приступ дизајну са јасним фокусом на историју и теорију.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

MSc

Vrije Universiteit Amsterdam

Дуисенберг почасти програм у финансијским тржиштима и прописује студентима широк перспективу о томе како функционише финансијска тржишта. Овај програм комбинује дисциплин ... [+]

Дуисенберг почасти програм у финансијским тржиштима и прописује студентима широк перспективу о томе како функционише финансијска тржишта. Овај програм комбинује дисциплина финансије, рачуноводство, законима и прописима. Циљ програма је да вам дати чврсту основу у овим дисциплинама. То ће вам омогућити да брзо почетак као свестрану финансијски стручњак. Мултидисциплинарни обучени професионалци финансијски имају добру позицију на тржишту рада. Овај програм почасти је изазов због додатних дисциплина, додатне курсеве, екстра изазовним задацима и програма за екстра лидерства.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Јединствена Мастер програм у међународним злочинима и криминологију учи малу групу од око 25 студената потребне интелектуалне вештине да ... ... [+]

Мастер у међународним злочинима и криминологију (МСЦ)

Програм Јединствена Мастер у међународним злочинима и криминологију учи малу групу од око 25 студената неопходне интелектуалне способности да се овај приступ и обучава их како да примене знање и стручност у реалном ситуацијама.

Програм у кратким цртама

Међународних злочина и криминологију је годину дана, са пуним радним временом програма. У потпуности је на енглеском језику. Програм се бави међународним злочинима у ширем оквиру. Фокус је на улогу појединаца, група, држава и међународне заједнице. Ви ћете добити увид у психологији починилаца, да се упознају са криминолошка теорија о организационих процеса и разговарати о политичким питањима у међународној арени. Субјекти као што су мучење, силовање и геноцид се расправља током часа. Ово може бити емотивно захтеван, али наш крајњи циљ је да се научни приступ овим темама у циљу израде мјере које могу помоћи у превенцији ове врсте злочина у будућности. Можете научити да анализирају шта чини људе мучење (етиологија), су обучени како да се измери и истраже те злочине (преваленција) и изазвао да критички размишљају о начинима транзиционе правде (реакција). Ви учинити разматрањем важне концепте међународног кривичног права и примене криминолошка, социолошке и психолошке теорије да међународних злочина. Програм обучава студенте да постану обе академици и професионалци. По завршетку програм, моћи ћете да објективно процени емпиријских података и критички коментар о теоријским појмовима, с једне стране, и нацрте политика, развој превентивне стратегије и радити на терену на други.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Master

Vrije Universiteit Amsterdam

Економетрија ... [+]

Магистарски програм из Економетрије и операционих истраживања на ВУ Цампус-у нуди вам прилику да развијете своје квантитативне вештине за њихову употребу у финансијама, маркетингу, економији и бизнису.

Економетрија и истраживање операција отвара прозор у компликованом свету који пружа увид у које људи, предузећа и владе доносе одлуке. Економетрија је наука и уметност коришћења статистичких метода за анализу финансијских, маркетиншких и економских података, данас често велики подаци. Операциона истраживања су наука и уметност доношења бољих одлука у области економије, менаџмента и финансија користећи математичке методе.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер из економије је развијен за потенцијалног стручног економисте који има интерес за социјална питања. Она вас упознаје са основама модерне економске теорије и како и ... [+]

Магистар економије

Мастер из економије је развијен за потенцијалног стручног економисте који има интерес за социјална питања. Она вас упознаје са основама модерне економске теорије и како их примијенити на свакодневне проблеме у низу кључних области политике. Користећи економске моделе понашања и статистичке технике, економисти покушавају да одговоре на макроекономска и микроекономска питања. Области фокуса укључују сиромаштво и неједнакост, социјалну сигурност, раст и инфлацију и политику заштите животне средине. Научићете како да направите структуриран приступ практичним проблемима приликом примене економских техника научених на нивоу бачелера. Као Мастер студент, постаће свестран, свестран економиста са могућношћу самосталног решавања важних економских проблема.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм Леадерсхип анд Цханге Манагемент је путнички водич за предводнике (промене агената и промену екипе) у организацијама. У овој специјализацији сте стекли знања засн ... [+]

О томе

Програм Леадерсхип анд Цханге Манагемент је путнички водич за предводнике (промене агената и промену екипе) у организацијама. У овој специјализацији сте стекли знања заснована на доказима о комплексности (планираних) стратешких интервенција из више перспектива иу разним областима укључујући приватне компаније, јавне организације и институције великих размера.

Сви курсеви који се нуде у специјализацији за лидерство и управљање променама се изучавају са макро (нпр. Организацијским / институционалним) и микро (нпр. Индивидуалним, понашањем) перспективама на тему. У исто време ћете сазнати о сложеношћу имплементације промјена "на терену", гдје планови и стандардне оперативне процедуре обично пружају мало помоћи и гдје лидери морају повући потребу. Учењем научног менаџмента, реторике и политичких вјештина и, на крају, али не и најмање важније - постајући задовољни вашом личном причом, растом и визијом (као 'рефлектујући практичар'), можете научити постати тај фронтруннер (и, стога, лидера) промене.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Специјализација међународног менаџмента припрема вас за глобалну каријеру менаџмента развијајући своје разумевање како међународни контекст утиче на предузећа и њихове за ... [+]

О томе

Специјализација међународног менаџмента припрема вас за глобалну каријеру менаџмента развијајући своје разумевање како међународни контекст утиче на предузећа и њихове запослене. Због све веће глобализације последњих деценија, међународни контекст сада утиче на све аспекте пословања. Специјализација међународног менаџмента комбинује најновију теорију међународног менаџмента са практичним примјенама.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Овај програм припрема вас за каријеру као истраживач у филозофији. Фокусира се на централна питања која се тичу људског знања и морала и омогућава вам да се специјализује ... [+]

О томе

Овај програм припрема вас за каријеру као истраживач у филозофији. Фокусира се на централна питања која се тичу људског знања и морала и омогућава вам да се специјализујете у различитим правцима. Комбинација историјских и савремених перспектива је кључна карактеристика читавог програма. Циљеви нашег програма су

Да вам помогне да добијете детаљно упознавање са најсавременијим дискусијама и проблемима у епистемологији и моралној и политичкој филозофији, као и њиховим историјским коренима.Да бисте научили ваше истраживачке способности.Да Вас припремимо за докторат трајекторија.Да бисте вам помогли да примените хисторијски информисану анализу темеља знања и морала према актуелним питањима као што су природа лажних вести и теорије завере, климатски скептицизам, однос између слободе и једнакости, индивидуална одговорност за колективне исходе или моралност тржишта .... [-]
Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Магистар лингвистике: Консултантски језик и лингвистичка документација нуди програм опће лингвистике који се фокусира на интеракцију између теорије и података у истражива ... [+]

О томе

Магистар лингвистике: Консултантски језик и лингвистичка документација нуди програм опће лингвистике који се фокусира на интеракцију између теорије и података у истраживачким традицијама антрополошке, типолошке и дескриптивне лингвистике. Нагласак на практичном терену, културној прагматици и антрополошким перспективама чини овај програм јединственим у Холандији. По завршетку студија, студент има знање, вештине и стручност да функционише као лингвистички консултант или лингвистички истраживач у многим околностима, посебно у преводу, међукултуралној комуникацији и језичкој документацији:... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Да ли сте заинтересовани за политику и желите ли се специјализовати за европску политику и компаративну перспективу? Једнодневни мастер програм на енглеском језику Полити ... [+]

О томе

Да ли сте заинтересовани за политику и желите ли се специјализовати за европску политику и компаративну перспективу? Једнодневни мастер програм на енглеском језику Политичка наука: европска јавна политика би могла бити прави избор за вас. У овом мастер програму анализираћете како друштвене, економске и политичке промјене утичу на европске политичке системе и институције управљања на међународном и националном нивоу из компаративне перспективе.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Земаљске науке су генерални мастер програм који се разликује од специјализованих мајстора које нудимо. Програм вам даје прилику да изаберете ... ... [+]

Магистар науке о Земљи

Vrije Universiteit Amsterdam је познат по томе што комбинује све специјализације на Земљи са другим предметима. Земаљске науке на нашем универзитету су уско повезане са биологијом и природним наукама. Зашто се ограничити на то да сте само геолог или географ? Постаните истински научник на Земљи, са далекосежним основним знањем који вам омогућава да стварно искористите максимум из своје будућности. Како тачно функционишу ледени живот, живот, тецтоника плоча и ЦО2 циклуси у Земљини кори и океану? Каква је веза између пејзажа и кретања грешака у датацији стена или у процесима попут подизања и ерозије?... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Стаза Филозофија права и управљање двогодишњом мајсторском филозофијом обучава студенте да филозофски одражавају претпоставке и основне карактеристике савремених западних ... [+]

О томе

Стаза Филозофија права и управљање двогодишњом мајсторском филозофијом обучава студенте да филозофски одражавају претпоставке и основне карактеристике савремених западних правних система. Програм је интердисциплинаран. Општи филозофски курсеви и специфични курсеви филозофије права комбиновани су са сопственим одабиром правних курсева. Студенти ове стазе обично истовремено завршавају магистарску годину по праву.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
2 - 4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Наука о подацима: шок за финансијски систем, или његова највећа прилика? Доступност великих података, у комбинацији са убрзаним повећањем рачунарске снаге, открива механи ... [+]

Наука о подацима: шок за финансијски систем, или његова највећа прилика? Доступност великих података, у комбинацији са убрзаним повећањем рачунарске снаге, открива механизме који нису раније видљиви. Блоцкцхаин има способност да фундаментално промени начин на који региструјемо и администрирамо информације. Мреже пружају могућност за изградњу робусних и стабилних интеракција. Пред нама су велики изазови у разумевању онога што ове фасцинантне нове технологије подразумевају за нашу финансијску инфраструктуру.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Овај програм комбинује молекуларну и ћелијску биологију, информатику и математичко моделирање за интеграцију огромне количине биолошких података у основно ... ... [+]

Магистар биоинформатике и системске биологије

Огромна количина података су прикупљени Геномицс иницијативе. Они пружају златну прилику да истраже тајне живота, да разумеју више својих комплексности, да се побољша квалитет живота и да освоји велике болести. Претварање овај огроман обим података у реалном разумевање је основни изазов Биоинформатицс истраживања. Високог протока методе као што су масивно паралелне редоследа и масовно спектрометрије генеришу више сирове податке од конвенционалних модели рачунара може ефикасно руковати. За обраду и анализу ове податке, рачунарске технике из Биоинформатицс - као што су поравнање секвенци, окупљања секвенце, биостатистике и машинског учења - су потребни како би се предвиђања о здравственом исходу и да се одлучи на персонализоване лечење пацијента. Оба Биоинформатика и Биологија система су јако интердисциплинарне области. Овај програм комбинује молекуларну и ћелијску биологију, информатику и математичко моделирање за интеграцију огромне количине биолошких података у фундаменталног знања. Ви ће развити јаку осећај за научна истраживања и високог нивоа апстракције, и научити да комбинују брзог развоја у овим областима.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер програм у заштиту животне средине и управљање ресурсима је у организацији Института за студије заштите животне средине (ИВМ), који је један од ... ... [+]

Магистар у области животне средине и управљања ресурсима

Програм је мајстор у животну средину и управљање ресурсима је организован од стране Института за студије животне средине (ИВМ), који је један од европских најстаријих и најугледнијих истраживачких института у области животне средине наука. ИВМ добија високе оцене за одличан квалитет истраживања од стране спољних критике квалитетом и резултатима веома добро у анализи цитираности прегледани часописима. Наши истраживачки пројекти крећу од анализе локалних изазова, као што су финансирање еколошких услуга за пољопривреднике, употреба државних жирија како би се олакшало учешће јавности у управљању водама, адаптацију на климатске промене у Холандији, национални изазови као што озелењавање бруто домаћег производа, да глобални изазови, као што анализира међународне преговоре и финансијске механизме сјевер-југ. Основни циљ програма животне средине и ресурса за управљање је да се изгради критичну масу у кључним дисциплина и истраживачких тема обуком мулти-дисциплинских, независне и предузетничке истраживачима са страшћу за комбиновање изврсност у науци са друштвеним ангажманом.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер у маркетинг програма води вас на путовање у којем сте се изазов за даље гледати у области теорије маркетинг, маркетинг истраживања ... ... [+]

Мастер у области маркетинга

у маркетинг програма за Мастер вас води на путовање у којој се оспори да размотре у области маркетинга теорије, истраживања маркетинг и маркетинг пракси. Ви ћете научити да тратегицалли мислим, тако разумевање како се може креирати супериорна вредност за купце и других заинтересованих страна, а постизање организационих циљева.

Први семестар

... [-]
Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм је мајстор у математику на Врије Университеит Амстердам вам пружа прилику да се специјализују у једној области, а даље продубљивање твој ... ... [+]

Магистар математике

Математика је жив, вишеструк и свестран поље, у коме је фокус на студије и развој технике за решавање чисту и примењену математичких питања. Често, линија разграничења између теорије и праксе је само илузија. Математичка теорија, развијена за одређени проблем, често проналази свој пут у неочекиване апликације. Ово је снага и лепота математике, дисциплина која је по дефиницији бесконачан, и где се нови путеви увек чекају да буду истражени. Програм је мајстор у математику на Врије Университеит Амстердам вам пружа прилику да се специјализују у једној области, док додатно продубљивање математички знање уопште.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер ин Бусинесс Аналитицс (БА) мултидисциплинарни програм, чији је циљ побољшање пословних процеса применом комбинацију метода заснива ... ... [+]

Мастер из пословне аналитике

Мастер је у пословним аналитику (БА) је мултидисциплинарни програм, чији је циљ побољшање пословних процеса применом комбинације метода на основу математике, информатике и бизнис менаџмента. Ви ћете бити обучени у препознавању и решавању проблема у предузећу. БА је хандс-он програм ћете користити своје знање у различитим областима за побољшање пословне праксе испитивања и анализе стварног света ситуација као са којима се суочавају предузећа дневно.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

За рударске информације из врло великих репозиторијума текста, морате знати шта тражите и како га пронаћи. Мастер програм Тект Мининг АИ обучава све који имају диплому ил ... [+]

За рударске информације из врло великих репозиторијума текста, морате знати шта тражите и како га пронаћи. Мастер програм Тект Мининг АИ обучава све који имају диплому или магистре како да користе текстуалну експлоатацију применом техника вештачке интелигенције (АИ). Научићете шта су могућности и ограничења, и како да размислите о исходима и међу-дисциплинарним аспектима.

Шта је Тект Мининг АИ?... [-]
Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 семестар
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер у когнитивном Неуропсицхологи је двогодишњи Ресеарцх Мастер програм који ради на сечење ивица између когнитивне психологије ... ... [+]

Магистар когнитивне неуропсихологије (истраживање)

Мастер је у когнитивне Неуропсицхологи две године Ресеарцх Мастер програм који ради на секу ивице између когнитивне психологије и клиничке неуропсихологије. Док когнитивне психологије је усмерен ка општим теоријама функције мозга, неуропсихологија фокусира на појединих пацијената са оштећењем мозга, чије стање може нам често дају нове увиде у то како људски мозак функционише. Комбинацијом ова два приступа у програм једног господара је јединствен у Холандији.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Овај Мастер наглашава руке-о експериментима, са много лабораторијске курсеве софтвера тај воз да реши изазовне истраживачких проблема помоћу софтвера ... ... [+]

Мастер у паралелним и дистрибуираним рачунарским системима

Ово Мастер наглашава руке-на експериментима, са много Софтваре Лаб курсеве који обуку да реши изазовне истраживачких проблема коришћењем софтвера експерименте. Ви ћете радити на дизајн, имплементација, тестирање и анализа перформанси комплексног системског софтвера. Рад у малим тимовима, ви ћете тренирати ваше заједничких истраживања вештине. Курсеви укључују Паралелно програмирање и дистрибуираних система, кластера и грид цомпутинг и компјутерску графику.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Врије Университеит Амстердам је један од ретких универзитета у Европи нуди пуну Мастер ин баштине студије, чак и са могућношћу продужетка програма у истраживачком мајстор ... [+]

Врије Университеит Амстердам је један од ретких универзитета у Европи нуди пуну Мастер ин баштине студије, чак и са могућношћу продужетка програма у истраживачком мајстора две године. Особље програма Херитаге студије је добро уграђени у међународним мрежама наслеђа. Амстердам, са глобалном обиму и многим реномираним институцијама наслеђа, опсежне креативне индустрије и њеног канала округа да игра значајну улогу на УНЕСЦО-вој листи светске баштине, је савршен урбаном контексту за студирање (трансформишућу) културно наслеђе.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Као студент мастер ћете студирати како природа функционише. И сама себи циљ и да развију алате за предвиђање и борбене проблеме проузроковане загађењем ... ... [+]

Магистар у екологији

Еколози истражује односе између организама и њихове околине. Као студент мастер ћете студирати како природа функционише. И сама себи циљ и да развију алате за предвиђање и борбене проблеме изазване загађењем, губитак биодиверзитета и климатских промена. Ви ћете студирати Екологија из биљног, животињског и системске перспективе. Еколошки процеси се истражују од молекуларном нивоу на регионалном и глобалном нивоу, где се користе на терену посматрања и експерименти да идентификује моделе и функције екосистема.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

У малом окружењу наставног скала, студенти мастер истраживање у Клиничком и развојне психопатологије ће учити о етиологије, ... ... [+]

Мастер из клиничке и развојне психопатологије (истраживање)

У малом окружењу скала наставе, студенти Истраживачки мастер у Клиничком и развојне психопатологије ће се упознати са етиологије, развој и ток психопатологије и Цуттинг Едге психолошки обавештени метода за његову превенцију и лечење. Најбољи истраживачи у овој области ће представити квалитетну наставу на најновијим сазнањима о односу између менталног здравља, биолошких и еколошких ресурса задужбине, неуропсихолошког подлоге и људских односа, као и флексибилне и неприлагођеним облицима развојне путеве.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Квантитативна финансија програм је 84-кредитне Суде Трек да је део мастер програма у финансије. Ви ћете узети три основне курсеве у ... ... [+]

Мастер ин Финанце: Суде програм Куантитативе Финанце

Програм Квантитативна финансија је 84-кредитне Суде Трек који је део програма мастер у финансијама. Ви ћете узети три основне курсеве у финансијама (инвестиције, Деривати, и квантитативна управљање ризиком), и три напредне методолошке основне курсеве у економетрију и финансијске математике. Можете одабрати три изборна предмета из програмима мастер у области финансија, Ецономиц, математике, пословне студије, Економски и други. Ова слобода избора вам омогућава да изаберете своју специјализацију и креирајте свој профил каријеру. Ви ћете бити у могућности да се нагласи основне методолошке, предмети или се фокусирати на примени напредне методологије. У току једне године да ће присуствовати предавањима, комплетна студија случаја задатке, презентације и спроведе опсежне истраживања задатке. Програм је на енглеском језику. Дипломци добијају звање магистра финансија.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер програм у хемију је изазов степен програма за студенте који већ имају солидну позадину у хемији и који су жељни да ... ... [+]

Магистар хемије

Програм је мајстор у хемију је изазов степен програм за студенте који већ имају солидну позадину у хемији и који су жељни да прошире своја знања и искуства. Хемија није изолован дисциплина: да формира мост између биологије на једном крају спектра (биомолекуларно хемија) и физике на другом крају (физичко-теоријске хемије). Мајстор је у хемији може да доведе до узбудљивог, добро плаћени каријере са великим могућностима за остварење своје амбиције.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Магистарски програм обухвата два главна рута: 'Спорт' и 'Здравство'. Трагови нису строго подељени, али имају мало преклапају. То чини да је могуће ... ... [+]

Мастер Хуман Мовемент Сциенцес: Спорт, Екерцисе и здравље

Од најновијим дешавањима у спортског тренинга са новим приступима на рехабилитацију, мастер у области људских наука покрета обезбеђује најсавременијом увида у начин на који перформанси мотора може се повећати. Од биомеханике до психологије. Од психологије вежбања на неурорехабилитатион. И од мишићне функције у развоју мотора. Избором фокус на било спортовима или здравља, можете фино подесити свој профил. Са овим дубоке позадине у људском покрета наука, бићете добро опремљени да допринесу овом фасцинантном области студија. Да ли сте заинтересовани за оптимизацију спортске перформансе, помажући људима са оштећеним функционисањем мотора, или добијање основно разумевање о томе како се крећемо? Онда мастер у области људских наука покрет је идеалан програм за вас!... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Предузетништва специјализација је заједнички степен програма Универзитета у Амстердаму и Врије Университеит Амстердам. Програм је ... ... [+]

Предузетништво

Постоји већи значај чињенице да су мала и млади улагања обзир за економски раст, као и да предузетништво може бити значајан извор иновација. У предузетништва специјализације, видимо предузетништва као процесима креирања и уочавање прилика путем нових комбинација ресурса који су довели до новог (социјални, друштвени и економски) вредности. Креативност игра кључну улогу у овим процесима. Ми студирају предузетничке процесе у свим контекстима у којима се јављају: у новим фирмама, као и већ постојећим (и мале и велике), а у институционалним контекстима. Ви ћете научити да ценимо сложеност и изазовима у вези са високо награђивања предузетничких активности у свим врстама фирми и институција, па чак и шире: предузетништва као начин живота.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Као научни бизнис професор сте у могућности да премостите јаз између истраживања у (универзитетским) лабораторијама и пракси у великим индустријама као и (малим) предузет ... [+]

Као научни бизнис професор сте у могућности да премостите јаз између истраживања у (универзитетским) лабораторијама и пракси у великим индустријама као и (малим) предузетничким фирмама. Обучени сте да интегришете научне аспекте у контекст пословања и иновација узимајући у обзир организационе, социјалне и културне варијабле. Пракса и теорија иду руку под руку у вашем Мастер СБИ и СБИ курсеви садрже праве предмете за пословање и технологију у свијету који се директно примјењују у вашој будућој каријери. ... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер из политичких наука даје темељно, широку обуку у друштвеном и политичком методологије науке. То укључује апликације и ... ... [+]

Мастер из политичких наука: Глобал Говернанце животне средине

Готово без животињских врста, земље или делови океана су под утицајем огромне развоја људских бића. Тхе Мастер политичких наука: Глобал Говернанце животне средине фокусира на политичке аспекте и импликације теме као климатских промена, одрживост и природе. Да ли сте заинтересовани за ове теме и да ли имају за циљ да дипломира са степеном универзитетску господара? Затим политичких наука мајстора: Глобал Говернанце животне средине у Врије Университеит Амстердам може бити управо оно што тражите.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Као дипломирани програма мастер у политичких наука у Врије Университеит Амстердам, бићете у стању да ефикасно раде на мултидисциплинарни окружењу: бићете упознати ... ... [+]

Мастер политичких наука: Међународни односи и транснационалне управљање

Програм за Мастерс 'политичких наука је редовни програм за једногодишњи (око 40 сати студирања недељно). Програм почиње у септембру. Након успешног завршетка, дипломци се додељују законски признат наслов Мастер оф Сциенце (МСц) у политичке науке. Факултет политичких наука је пуним радним временом наравно почиње у септембру.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер програм у археологију Северној западне Европе обухвата период од старијег гвозденог доба до раног модерног доба. Два специјализације ... ... [+]

Мастер у археологију северозападној Европи

Програм је мајстор у археологију Северној западне Европе обухвата период од млађег гвозденог доба у раном модерном периоду. Ове две специјализације у овом програму су старијег гвозденог доба и римски археологија Северној западне Европе и средњовековног и раног модерног археологије. Врије Универсиеит Амстердам је водећу позицију у истраживању и настави у области крајем праисторије и римског периода у Западној Европи, са посебним освртом на холандском археологије, док археологија од средњег века и раног модерног периода је један од специјалности на Универзитет у Амстердаму. Два универзитета заједно на тај начин покривају 3000 година западне Европе археологије. Овај програм посвећује значајну пажњу насеља археологије, археологију светиња и гробница, интеграционим процесима у Римском царству и студија градских центара и материјалне културе. Постоје блиске везе између наставе у свим овим областима и резултати недавног рада на терену и другим савременим истраживањима, од римских вила пејзажа у јужној Холандији до бродоградилишта у ВОЦ (Енглисх Еаст Индиа Цомпани) у срцу Амстердама.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Археолози са мастер у медитеранском археологију су изузетно погодна да прате професионалну каријеру у археологији. Они ће имати ... ... [+]

Мастер у медитеранском Арцхаеологи

Заједничко снага УВА и ВУ Амстердам је њихова дуга традиција спровођење истраживања у области Средоземља. Ово се може видети из велике количине рада на терену пројеката у Италији и Грчкој, као и музејских збирки у Аллард Пиерсон Мусеум. Ове две специјализације повезати са дугим, али врло актуелне, дисциплинске традиције УВА и ВУ Амстердам, који укључују пажњу за проучавање основу археолошких, предмета и - за интеракцију и повезивање - и креатора и корисника.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер Програм археологија: Пејзаж и баштина није фиксна географских или хронолошких граница, али се бави тематски са археолошки ... ... [+]

Мастер Ландсцапе и баштине

Тхе Мастер Програм археологија: Пејзаж и баштина није фиксна географских или хронолошких граница, али се бави тематски са археолошких пејзажа и археолошког наслеђа у многим различитим друштвима. У специјализације Пејзаж археологију, културни пејзаж ће бити упућен из многих перспектива. Специјализација археолошког наслеђа фокусира на сорти значења која археолошки остаци могу добити у савременом друштву.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Као студент мастер, научићете да спроведе независно истраживање у области вештачке интелигенције (АИ). Ви ћете истражити стицање знања и моделирање ... ... [+]

Мастер у Артифициал Интеллигенце

Као студент мастер, научићете да спроведе независно истраживање у области вештачке интелигенције (АИ). Ви ћете истражити стицање знања и моделирање, мулти-агент системи и технике како би интернет претраге ефикасније и ефективније. Вештачка интелигенција је све о паметне окружења који подржавају људе на веома посвећеном начин. Јер интелигенција је више него само логичан мисли, ви ћете извући на знању из целог академског спектра; из филозофије, логике и психологије, да информатике, лингвистичке анализе и математике.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Две године истраживања Мастер у области економије је идеалан програм за студенте који желе да наставе докторске студије. Програм пружа изаберите, висока ... ... [+]

Мастер из економије (МПхил)

две године истраживања овладају је у Економском је идеалан програм за студенте који желе да наставе докторске студије. Програм пружа изаберите, квалитетно образовање у области економије и економетрије. Ако су ваше амбиције фокусирани на академску каријеру у економији, економетрији или финансија, онда ово истраживање Мастер је идеалан за вас. Не само да вас научи да спроведе независну научна истраживања, али и пружа одличну одскочну даску за добрим докторских позиције.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Овај једногодишњи мастер програм има за циљ преношење студентима знања, вештине и увид неопходне да ради као професионални или академски ... ... [+]

Мастер у области права и политике међународне безбедности

Овај једногодишњи мастер програм има за циљ преношење студентима знања, вештине и увид неопходне да функционише као професионалног или академског истраживача у области међународног мира безбедности. Питања међународног мира и безбедности постају све важнији у правном, политичком и административном праксом. Концепт "међународној безбедности" више није ограничена на традиционална питања рата и мира, али сада обухвата теме као што су тероризам, кривично право, заштити људских права и "људске безбедности".... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Курсеви наш господар може променити из године у годину да одражава текуће догађаје и међународно истраживање информационих наука. Они могу да укључују ... ... [+]

Мастер информационих наука

Информатион Сциенцес је мултидисциплинарни област која обухвата Информационе и комуникационе технологије (ИКТ) и његову практичну примену у друштву. Да ли сте заинтересовани за то како се информације стварају и обрађују у предузећима и организацијама? Да ли сте више заинтересовани у примени технологије него технологије за своје добро? Да ли верујете да је важно узети у обзир улогу људи, организација и култура у дизајну, моделирање, комуникације и размене информација? Ако је тако, онда Програм је мајстор у информационе науке у Врије Университеит Амстердам је одличан избор за вас. Информатион Сциенцес комбинује технологију и организационе студије с једне стране, са технологијом и културе на другој страни. Поседује курсеве који ће вас чувати испред брзог темпа развоја у овом сектору. Програм се фокусира на веб апликација и интернет истраживања за е-друштву будућности, укључујући и области као што су е-пословања и е-забаве. Тхе Мастер програм има за циљ да промовише научну увид и осећај друштвене одговорности. Вас ће се тражити да изаберете курсеве у укупној вредности од 15 бодова из листе одобрених предмета који су укорењени у нашем међународна истраживања. курсеви наш господар може променити из године у годину да одражава текуће развој и међународну истраживање информационих наука. Они могу укључивати гости курсеве, СИКС Национални Дипломирани истраживања курсеви и курсеви о другим новим темама подучавао универзитетског особља. Наши садашњи курсеви укључују проналажење информација, Е-Бусинесс Инноватион, софтверска архитектура, онтологија инжењеринг и мултимедијални дизајн Цасе.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Историја се бави проблемима. Степен програма Господар у историји на ВУ тренира да постане професионални историчар. Курс је широко заснован и такође омогућава да се специј ... [+]

Историја се бави проблемима. Степен програма Господар у историји на ВУ тренира да постане професионални историчар. Курс је широко заснован и такође омогућава да се специјализују у одређеној области историје. Свака специјализација се заснива на једној од столица Одељења историје. Напредак својој студији је лично под менторством професора. Према студента, "Историја на ВУ се разликује од своје мале заједнице ученика и подршку свом особљу".... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер Програм Древна Историја обезбеђује две специјализације. Свака специјализација се састоји од два основна модула који вам представим великог броја ... ... [+]

Мастер у древној историји

Тхе Мастер Програм Древна Историја обезбеђује две специјализације. Свака специјализација обухвата два основна модула која вас упознају са великим бројем важних расправа у предметној области ("Велике дебате у античким историјским студијама"). Постоји значајан нагласак на интердисциплинарном истраживању.

Исток-Запад Сукоби: Увек је већи или мањи степен међусобне културне интеракције између Блиског истока и грчког света. Ово се односи на верске и уметничких мотива, науке, писање система и јавне управе. Стручност наставног особља је концентрисана углавном на хеленистичког доба (Александар Велики у Месопотамији), иако је раније и каснијих периода такође покривени су. Религија и култура: један од кључних тема које су обухваћене овим специјализацији је култура грчке елите у источном делу Римског царства. ... [-]
Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Студија текстова, књижевности и материјалне културе античке Грчке и Рима нуди ризницу података. Ова информација је највиши ... ... [+]

Мастер у Цлассицс

Класици као дисциплине је жив и здрав. Студија текстова, књижевности и материјалне културе античке Грчке и Рима нуди ризницу података. Ова информација је од највећег интереса за себе, али је такође веома важно за нашу данашње културе. Да ли је то изазов за нијансу слику грчко-римске антике, као и направити нове везе између садашњости и прошлости размотре? У том случају мастер у класике је програм за вас. Овај мајстор је програм комбинује лингвистика, и културну историју. Њени посебни профили су наратологија и дискурс лингвистику, интертекстуалности и пријем, а стари мисао. Свет грчко-римске антике има много аспеката и стога Цлассицс обухвата многе дисциплине. Бићете анализирање репрезентативне примарне изворе много дубље него што је то био случај за време Бацхелор је фази. Избор своје области интересовања ли ће бити уведен у научним расправама и научи да се носи са академским инструменте да се допринесе тим разговорима. Поред тога, биће вам показати како да се односе одговарајућег стручњака, критичко знање антике до текстова и других културних феномена из каснијих периода.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Истраживања Мастер програм има за циљ да пружи добро опремљен истраживаче у области античких студија. Она се фокусира на култура и друштава ... ... [+]

Магистар у класици и древне цивилизације (истраживање)

Истраживање је Мастер програм има за циљ да пружи добро опремљених истраживаче у области античких студија. Она се фокусира на културама и друштвима у региону Медитерана, Западне Европе и западне Азије у периоду од ц. 1000 пне до 500 ере. Програм нуди добру комбинацију дисциплинској и интердисциплинарне наставе и истраживања. Дисциплинска јер је програм надовезује на специјализације нуде у свом програму Бацхелор је; интердисциплинарни зато што искористити резултата сродних дисциплина током такозваних кључних модула ". То су два интердисциплинарне туторијале, у којој чланови наставног особља из различитих дисциплина из одељења Анциент студије и археологију научити како да приђу заједнички истраживачки тему из различитих перспектива и да пружи теоријска потпору за ову тему. Опредељују за програм истраживања мастер ће вас довести у инспиративан истраживачком окружењу. Одељење за археологију и древних студије је био изузетно успешан у последњих неколико година у стварању истраживачке могућности за докторске и постдокторске истраживачке ученика, укључујући и велике тематске пројекте који имају простор за бројне докторске и постдокторске студенте истраживања.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм за Мастерс 'културе, организација и управљање ставља организационе проблеме у ширем друштвеном и културном перспективе. Јеси ли ... ... [+]

Мастер у области културе, организација и управљање

Програм за Мастерс 'културе, организација и управљање ставља организационе проблеме у ширем друштвеном и културном перспективе. Да ли сте заинтересовани за организација и теме у оквиру организационе културе, управљање променама и културних промена? Да ли је циљ да дипломира са степеном универзитетску господара? Онда Програм мајстора културе, организација и управљање може бити управо оно што тражите.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер је у књижевности, програм литератури на енглеском језику Врије Университеит Амстердам се фокусира на однос између књижевности и визуелних ... ... [+]

Мастер књижевности на енглеском језику

Мастер је у књижевности, програм литератури на енглеском језику Врије Университеит Амстердам се фокусира на однос између књижевности и визуелне културе. Укорењена у ВУ Амстердам традиције проучавања односа између речи и слике, овај специјализовани интердисциплинарни програм ће вас научити да анализирају различите начине на које се текстуална и визуелна култура интеракције. Теме учили из ове перспективе распону од ренесансе до фазе сценарија, од односа између поезије и фотографије да сними адаптацију готске романе. Курсеви у овом програму су уско повезани са актуелним истраживањима особља, тако да студенти су укључени у врхунских развоја. Ви се подстичу да истражују своје интересе у дубини користећи алате и теорије пружамо вам, што је кулминирало у свом истраживачком пројекту када пишете свој МА-тезу у другом семестру.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер специјализација у управљању људским ресурсима бави процес особље у организацијама, од регрутације и селекције на промоцију ... ... [+]

Управљање људским ресурсима

специјализација у Мастер у управљању људским ресурсима бави процес особља у организацијама, од регрутације и селекције на унапређење, трансфера и одлазака. Фокус програма је на развоју и контроли људског фактора у радној контексту који је све више разнолика. Ако узмете у мастер специјализацију у управљање људским ресурсима, бићете награђени диплому из пословне администрације, али ће се специјализовати у процесима особља перформанси и људског развоја. Ово не само да ће се припремите за каријеру у људске ресурсе, али и као менаџмент приправник или пословни консултант. Знање које стекну ће вам омогућити да развијају и примењују теоријска идеја, док своје вештине решавања проблема ће вам ефикасна у свим врстама нових или непознатих мултидисциплинарних контекста.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер у Просторном, транспорт и економију животне средине нуди одличне изгледе у каријери. Многи дипломци наћи посао као политике економиста са ... ... [+]

Мастер у просторном, саобраћај и заштиту животне економије (Стреем)

Програм вам нуди могућност да се специјализују у просторном, транспорта или економије животне средине. Просторни Економија: анализирају како различите снаге допринети просторне динамике и развој мреже из углавном микроекономском перспективе; истражи коришћење и даљи развој различитих техника, метода и средстава у овој области. Економија превоз: Фокус на узроке и последице растуће потражње за мобилност из микроекономске перспективе; адреса проблеми као што су загушења, поузданост, безбедност и спољних животне средине. Енвиронментал Ецономицс: фокус на економским аспектима проблема животне средине и политике; комбинују научну и стручну политике; се односе на потребу да се интегрише економију са увидима из других дисциплина, нарочито еколошких наука. ... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер специјализација 'Рад ​​и организациона психологија "се фокусира на људско понашање у организацијама и пословним ситуацијама. Неки од питања која су: Како могу ... [+]

Тхе Мастер специјализација 'Рад ​​и организациона психологија "се фокусира на људско понашање у организацијама и пословним ситуацијама. Неки од питања која су: Како могу привући организације надлежне и поуздане запослене? Какву улогу организационих лидера играју? Како се утицај групе и организационе процесе? Програм нуди курсеве који су утемељени у теорији и пракси, нудећи увид у улози личности, друштвених процеса, вођство, и одлучивања у организацијама, а учи међународно признатих стручњака.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Рачунарска наука је дисциплина која се етаблирао као трећег стуба модерне науке (заједно са теоријске и експерименталне науке), и укључује ... ... [+]

Мастер у Цомпутатионал Сциенце

Желите ли да се суочи торнадо у виртуелној реалности и да предвиди његове намере? Или разумеју понашање финансијских тржишта? Шта ако бисте могли да симулирају исход хируршке процедуре пре него што се у пракси? Или предвиди како ће публика креће у случају катастрофе? Рачунарска наука је дисциплина која се етаблирао као трећег стуба модерне науке (заједно са теоријске и експерименталне науке), и укључује моделирање, симулацију и анализу светских феномена кроз рачунања. Ово је отворило нове прозоре на физичким и друштвеним наукама, земља науке и биолошких наука на многим нивоима скале.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер програм има за циљ да вам обезбеди са знањем, искуством и увидима, потребно је да постане аутономна професионалац у области ц ... [+]

Магистар рачунарства

Тхе Мастер програм има за циљ да вам пружи знање, искуство и увид, потребно је да постане аутономна професионалац у области информатике. Ви ћете научити много тога о технологији иза компјутерских система, софтвера, умрежавање и онлине система. Програм је дизајниран да пружи солидну основу за каријеру у пословном свету и да вас припреми за даље школовање као научни истраживач. Постоји неколико истраживачких група у оквиру Врије Университеит Амстердам, где ћете имати прилику да настави свој рад као научни истраживач. Цомпутер Сциенце департмент има много везе са националним и међународним компанијама, које можете понудити летећи старт за вашу каријеру након што сте завршили мастер. Цомпутер Сциенце дипломци су у велике потражње и многи од наших студената да нађу посао у својој одабраној области специјализације.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер из области рачуноводства и контроле је једногодишњи програм који се састоји од најмање седам курсева и тезе. Програм поставља ... ... [+]

Мастер у рачуноводству и контролу Мастер из области рачуноводства и контроле је једногодишњи програм који се састоји од најмање седам курсева и тезе. Програм поставља брзо темпо, са кратким, фокусиране наставних периода од шест недеља, затим испите. Језгро програма се састоји од потребних курсева у финансијском извештавању, управљачког рачуноводства, корпоративног права, корпоративног управљања и емпиријских истраживања у области рачуноводства. Поред тога, имаћете прилику да низ изборних о темама као што су ревизије, рачуноводства информационих система, контроле управљања, корпоративне финансије и рачуноводство теорију. Курсеви обично састоји од мешавине предавања и методе активне наставе, укључујући и индивидуалног и групног рада. На крају, ви ћете написати магистарска теза стоит 18 кредита. Ваша теза ће показати да ли поседује и знање дисциплине очекује од успону професионалац, и истраживања, аналитичке и извештавања вештине потребне надлежног истраживача.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Мастер ПКС омогућава студентима да развијају и јачају своје истраживачке капацитете, док сидрење у теоријској парадигми људске безбедности. ... ... [+]

Мастер социјалне и културне антропологије

Да ли сте заинтересовани за антропологију и теме као развојној помоћи, културе, идентитета, религије и одрживог развоја? Да ли је циљ да дипломира са степеном неком од универзитета господара? Онда Програм мајстора социјална и културна антропологија би могао бити управо оно што тражите. Милиони људи широм света живи у сиромаштву и рату. Како они дају смисао свог постојања и које стратегије раде они користе да постигну бољи животни стандард и осећај слободе? Миграција изгледа последње средство за очајних људи. Шта избеглице и лица која траже азил наћи у својој новој домовини и на који начин су они поздравили од стране локалних народа?... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Постаните најбољи научник и учењака да можете бити! Наш Мастер програм у социјалној психологији се мултидисциплинарни приступ разумевању основних социјалних психолошке пр ... [+]

Постаните најбољи научник и учењака да можете бити! Наш Мастер програм у социјалној психологији се мултидисциплинарни приступ разумевању основних социјалних психолошке процесе. Основна идеја је да се нова сазнања у вези људско понашање може разумети потпуније укључивањем еволуционе, когнитивне, социјалне и структурне перспективе у истраживању различитих социјалних и психолошких феномена. Укључујући самосталних процесима, међуљудских односа, и интра и интер-група феномена. Социјална психологија је стога важан фактор у безброј ситуација и подешавања.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм је мајстор у Стоцхастицс и финансијске математике на Врије Университеит Амстердам вас тренира у пуном дубину и ширину терена ... ... [+]

мајстор у Стоцхастицс и финансијске математике

Стоцхастицс испитује појава у којој шансу игра централну улогу, као што је последица општег избора, флуктуација у цени акција, односно интеракције између молекула у живе ћелије. Ако се одлучите за програм мастер у Стоцхастицс и Финансијска математика, бићете обучени да постане експерт светске класе иу теорији и релевантним областима примене. Програм је мајстор у Стоцхастицс и финансијске математике на Врије Университеит Амстердам вас тренира у пуном дубину и ширину терена, шири своје способности и сазнања и побољшавање могућности на тржишту рада.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Једногодишњи мастер програм Теологија и Религиоус Студиес фокусира на конкретне стручних области. У овом мастер бићете спремни за професионалну каријеру унутар или изван ... [+]

Мастер теологије и религијских студија

Једногодишњи мастер програм Теологија и Религиоус Студиес фокусира на конкретне стручних области. У овом мастер бићете спремни за професионалну каријеру унутар или изван вјерских институција. Можете бирати између разних специјализација да свака фокусирају на свом терену. Не само да ће пратити курсеве у којима одражавају на одређеној области или професионалног контекста; стажирање је обавезан део, као и то господар. Наравно, ви ћете написати тезу да се заврши програм свога господара. Током програма који ће се активно тренирао у вашем напретку студија и лични развој. Пет специјализације које можете изабрати су:... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм теологије и религијских студија истраживачког мастер нуди студентима могућност да студирају теологију, и контекстуалне и класичну, на ... ... [+]

Мастер теологије и религијских студија (Истраживања)

Теологија и религијских студија истраживачког мастер програм пружа могућност студентима да студирају теологију, и контекстуалног и класичну, на напредном нивоу. Наш посвећени наставно особље се састоји од водећих научника изнутра ВУ Универзитета Амстердаму. Они учествују у националним и међународним мрежама у својим областима и пружају врхунску стручност да се уверите да сте спремни да наставе испуни академске изазовима. У ВУ Универзитета Амстердаму можете изабрати да урадите теолошки истраживања у следећим дисциплинама: Библицал Студиес, Историја Цркве, догматике, Ецуменицс, светских религија, филозофија религије, Практична теологија, и Социјал научно истраживање религије. Специјализација да изаберете ће дефинисати садржај вашег програма личног Тхеологи & истраживања религије (истраживања).... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм Упоредни Артс анд Медиа Студиес се фокусира на интермедиалитиес у односу на кинематографији, телевизији, дигиталних медија, књижевности и ликовне уметности. Интер ... [+]

Мастер Упоредне уметности и медијске студије

Програм Упоредни Артс анд Медиа Студиес се фокусира на интермедиалитиес у односу на кинематографији, телевизији, дигиталних медија, књижевности и ликовне уметности. Интермедиалитиес су скретнице и међусобни односи између уметности и медија, али и унутар и између различитих медија. Они су интензивирани са доласком дигиталних медија и "хипермедиум" који проистиче из на екрану међусобном речи, слике и звука и кроз приближавање филма, телевизије, радија, новинарства, е-књиге и фотографије на веб.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер програм нуди идеалну прилику да се специјализују у овом фасцинантном области истраживања гдје широк спектар дисциплина испунили ... ... [+]

Мастер у управљању, анализу и политику и предузетништва у здравље и живот наука (МПА)

Нова Биомедицал иновације у свету који постаје све сложенија довести до широког спектра етичким, правним и друштвеним питањима и дилемама. Да ли је нова вакцина великог кашља-боље од старог? Како можемо контролисати К грозницу? Како да спроведе појмове пацијенту неге? Шта ће бити утицај развоја у генетици на основно здравствено осигурање? Пружање најбоље могуће одговоре на ова питања позива на сарадњу између неколико дисциплина и актера у друштву, из владе, индустрије и друштвених институција до потрошача и пацијентима. Тхе Мастер програм нуди идеалну прилику да се специјализују у овом фасцинантном области истраживања где широк спектар дисциплина испуни.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Програм је мајстор у физику и астрономију вам пружа доста могућности да студирају и да се ангажују у револуционарни фундаментална истраживања и његов ... ... [+]

Магистар физике

Физике и астрономије је неизоставан део савременог друштва. Савремени живот би био потпуно другачији, без компјутерских чипова, ласери, МРИ скрининг и свим осталим предностима истраживања из области физике. Програм је мајстор у физику вам пружа доста могућности да студирају и баве револуционарни фундаментална истраживања и његове примене. Било да сте заинтересовани за физичке процесе у ћелијама, стварајући вештачку фотосинтезу, астропартицле физика или тестирања основних симетрије на атомском нивоу, Програм је мајстор у физику вам даје могућности за продубљивање своје знање и учествују у пионирски фундаментална истраживања.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер специјализација у филозофији, биоетику и здравље ће вам пружити теоријским и практичним алатима да се баве етичким питањима у здравству ... ... [+]

Мастер из филозофије, биоетике и здравља (специјализација филозофије (2 године))

Тхе Мастер специјализација у филозофији, биоетика и здравље ће вам пружити теоријским и практичним алатима да се баве етичким питањима у здравству и здравственим полици.Иоу ће научити како да размишљају о практичним проблемима са медицинског, морални, правни, политички и економска перспектива. Потреба за интердисциплинарне размишљање расте као дешавања у друштву доводе до нових изазова у здравству. Узми смене у одговорности на пример: пацијенти се очекује да преузме већу одговорност за сопствено здравље и да "управљају сами" и осигуравајућа друштва постају одговорни и за цене и квалитета одредби здравствене заштите. Поред тога, постоје многи брзи научни и технолошки развој треба узети у обзир: од знања о генетичке основе болести, пре имплантације дијагнозе и ИВФ, на коришћење пластичне хирургије за побољшање естетског. Затим, ту су проблеми само расподјеле порастом броја могућности лечења за све врсте болести и већег броја људи који живе иу старијем животном добу. Такви догађаји изазвати промену у медицинској етичком плану.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Неурознаност припада науци да ће у будућности имати велики утицај на готово свим аспектима нашег функционисања као и код људи .. ... [+]

Неурознаност припада науци да ће у будућности имати велики утицај на готово свим аспектима нашег функционисања као и код људи. Неурознаност је већ променила мишљење имамо о себи. Овај програм нуди одговор на потребу за одговорним научника, научника који су осетљиви на концептуалних питања у свом специфичном поддомен и који су, са друге стране, који су способни да одражавају и комуницирају о ширим последицама својих области, клинички као и као друштвеним. Наш циљ је филозофије у неуронауке, уместо филозофије око неуронауке.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Овај мајстор је програм обезбеђује концептуални оквири и практични увид, од којих оба су од виталног значаја за хватање како раде управљање и тржишта ... ... [+]

Мастер ин Финанце

Уколико сте заинтересовани за стицање бољег разумијевања како се финансијски менаџмент и финансијска тржишта рада, мастер је у финансија у ВУ Университи Амстердам је одлично место за почетак. Овај мајстор програм нуди концептуалне оквире и практични увид, од којих оба су од виталног значаја за хватање како управљања и тржишта функционишу у финансијском сектору.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Наш Интернатионал хидрологија Мастер програм је на енглеском језику и захтева две године студија да добију 120 ЕСПБ бодова (Еуропеан Цредит Трансфер Систем) који вас ... ... [+]

Мастер у хидрологији

Осигурати да постоји довољно воде доброг квалитета да задовољи потребе растуће светске популације је велики изазов. Друштво треба хидролога за управљање светским водних ресурса. У програму мастер у Хидролошки, ви ћете проучавати процесе који регулишу количину и квалитет воде, јер пролази кроз екосистема, земљишта и река. Ми ћемо вам пружити чврсте теоријске основе, у комбинацији са хидролошка истраживања у областима у распону од тропских Амазоније у леденим подручјима Сибира. Мастер оф Сциенце у хидрологију вам омогућава да наставе професионалну или научну каријеру у хидрологији.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Овај двогодишњи програм у Врије Университеит Амстердам припрема талентоване студенте за истраживачке каријере у историји. Можете специјализовани у ... ... [+]

Мастер у историји (Ресеарцх)

Овај двогодишњи програм припрема талентоване студенте за истраживачке каријере у историји. Можете специјализовани у политичком, (пост) колонијалном историјом, глобалне друштвене историје или културне историје. Та група историја је проглашен за својим јединственим стручност у области историје знања и религије, студије баштине, емоција студија, материјалне културе и хуманистичких наука животне средине. Ви ћете истражују комплексне сазвежђа у којима људи, објекти, простори и идеје секу, са посебним освртом на улогу електричне енергије, друштвених односа, религије и емоција. Програм нуди студентима могућност да истражује и тренира вештине у дигиталном анализи и размисли о могућностима у развоју технике дигиталне хуманистичке.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Истраживање Мастер из критичке студије у уметности и култури је програм двогодишњи који ће вам омогућити да се развије у професионалну истраживач. Програм се бави ... ... [+]

Мастер критичке студије у уметности и култури (Истраживања)

Овај двогодишњи програм је јединствен у Холандији. Са посебним освртом на методолошким и теоријским питањима, то интеррелатес перспективе из историје уметности, медијских студија, студија дизајна и историје архитектуре. Она подстиче стицање знања, аналитичке способности и капацитета да се критички осврну на историјским и савременим кретањима у културне индустрије. То центара на анализи "визуелних објеката" (од пејзажа, градова и зграда до радова у различитим медијима, филму, телевизији, дизајна и игара) у својим социјалним, институционалним, економским и идеолошким контекстима. Програм је на енглеском језику.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Жариште овог програма у Врије Университеит Амстердам је међусобни између књижевности и друштвених промена. Фицтион важно јер обликује начин на који посматрамо свет ... ... [+]

Мастер књижевних студија (истраживање)

Жариште овог програма је међусобни однос између књижевности и друштвених промена. Фицтион важно јер обликује начин на који посматрамо свет, друге људе и себе. То је преко фантазије да можемо почети да се промени реалност. У овом програму научићете да анализирају аспекте форме, језика и материјалне текстова као носиоци културних, етичких, вјерских, научних и политичких система значења. Ви ћете научити да дизајнирају истраживања која комбинује перспективе из литературе студија и књижевне историје са другим дисциплинама, као што су културни и (пост) колонијална историје, заштите животне средине и дигиталне хуманистичке науке, светске историје и визуелне културе.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Истраживање Мастер из лингвистике је програм двогодишњи који ће вам омогућити да се развије у професионалном истраживач. Програм се бави лингвистици ... ... [+]

Мастер лингвистике (Истраживања)

Истраживање Мастер из лингвистике је програм двогодишњи који ће вам омогућити да се развије у професионалну истраживач. Програм се бави лингвистике у најширем смислу. Сви студенти се општи курс у области језичког истраживања у првој години. Наравно, прикладно назван Језичка истраживања, је учио три или четири наставника, од којих је предавања о историји истраживања у области лингвистике из перспективе сопственог специјализације и на методе и технике које се користе у њиховим појединачним областима. Поред тога, ви ћете изаберите област у коју желите да се специјализују. Током програма, ви ћете одабрати четири курса из листе доступних мастер курсева. Ви ћете засновати свој избор на сопственим интересима и специјализације које желите да настави. Наши области експертизе укључују не само фонологије и синтаксу, али и предмети као што је текстуалним и / или жанр анализе, антрополошких лингвистици, примењена лингвистика, и Социолингуистицс. Програм је на енглеском језику.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Тхе Мастер програм Анциент студије не придржава дисциплинске граница. Постоји готово да није једно питање које се може одговорити само из ... ... [+]

Мастер у Анциент студије

Тхе Мастер програм Анциент студије не придржава дисциплинске граница. Постоји готово да није једно питање које се може одговорити само из археолошког или књижевне перспективе. На Анциент Студиес да научите да користите оно што је потребно, било да је Древна историја, археологија, древних језика и Филозофија. Идеална ситуација ако се и историчар и археолог размотрити, и желите да видите књижевност као производ друштва. Питања ћете приметити су, на пример: Рим је био етнички мелтинг пот у царских времена. Како је класични песници реаговао на ово, и да трагови ове етничке преплитања се наћи у студијама животних услова и умјетничког изражавања? Постоји много текстова о сновима који потичу из класичног света (од Месопотамије до Рима и Византије). Можемо научити више о људима антике проучавајући те снове? А шта је утицај латинског књижевност на холандском књижевности? Или: Једном не пореде Хомер са Виргил, али са Гилгамесх епа. цоре модуле Језгро модул овог студијског програма је "Велики Дебате у древној историјских студија". У овом модулу, предавачи из Врије Университеит Амстердам и на Универзитету у Амстердаму се бави бројним кључним темама из области античке студије које су биле предмет жучних расправа. Ви ћете написати рад на једној од ових дебата. У зависности од вашег позадини, ви ћете додатно специјализовали у античкој историји и археологији, латинског језика и културе, грчког језика и културе или Месопотамије језику и култури првог миленијума пре нове ере... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam има јединствену локацију у срцу амстердамске пословне четврти, у којој се налазе многе међународне адвокатске канцеларије. Као студент магист ... [+]

Vrije Universiteit Amsterdam има јединствену локацију у срцу амстердамске пословне четврти, у којој се налазе многе међународне адвокатске канцеларије. Као студент магистарског међународног пословног права (ИБЛ) моћи ћете да се умрежите у реалном пословном окружењу. Неке курсеве предају правни практичари, који вам могу дати истинско разумијевање о томе како закон функционира у пракси. Настава је мала, интернационална и интерактивна. Комбинација националности унутар групе даје ИБЛ програму додатну димензију.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Vrije Universiteit Amsterdam

Како се као друштво бавимо сложеним, колективним проблемима као што су климатске промјене, тероризам и растући трошкови здравствене заштите? Друштвена отпорност је способ ... [+]

ЗАШТО СТУДИЈСКА СОЦИЈАЛНА РЕСИЛИЕНЦЕ?

Како се као друштво бавимо сложеним, колективним проблемима као што су климатске промјене, тероризам и растући трошкови здравствене заштите? Друштвена отпорност је способност преживљавања, прилагођавања и раста у суочавању са овим стресом и шоковима. У овом мултидисциплинарном истраживачком мастер програму научићете да анализирате сложене друштвене проблеме, али и како сакупљати, анализирати и интерпретирати велике податке, омогућавајући вам да сарађујете са друштвеним актерима како бисте постигли одржива решења за друштвена питања.... [-]

Холандија Amsterdam
September 2019
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
VU University Amsterdam
Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, North Holland, Холандија
Vebsajt
Telefon
+31 20 598 9898