Protestant Theological University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Протестантска Богословски Факултет (ПТхУ) је универзитет за теологију на основу религијском погледу на живот, који се налази у Амстердаму и Гронинген. ПТхУ има за циљ дубоке и релевантном теолошког образовања и истраживања у вези са дешавањима у вери, цркве и хришћанства у свету. Рад на универзитету је инспирисан његовим блиским везама са црквом и фасцинације за шта је вера ради са људима - експлицитно укључујући и личне вере свог особља и студената.

Привржена врста теолошке праксе

ПТхУ означава озбиљној академску теолошке праксе, са посебним одговорност за протестантској традицији. Водећи оквир је свештеничка и друштвени значај данас, дубоке знања и израду извора и поштовање традиције.

Образовање за министарство Протестантске цркве у Холандији

Протестантска Богословски Факултет има дугогодишње искуство у образовању за министарство. ПТхУ нуди званичну образовање за министарство, признаје протестантске цркве у Холандији, за оба министра заштите Саборна и пастирских. Она такође нуди после академско образовање министрима и црквених радника. За више информација о протестантској цркви у Холандији видети хттп://ввв.пкн.нл.

Однос према протестантске цркве у Холандији

Постоји узајамно разумевање између ПТхУ и протестантске цркве у Холандији (ПЦН). ПТхУ ослања на хришћанску веру у свом раду у области образовања и истраживања. Обратите пажњу на изворима и историју хришћанске вере, проучавање веровања и конфесија цркве и присуствовање на научене вере и Цркве пракси су све урадили у знак солидарности са традицијом које су уједињене у ПЦН. ПЦН укључује се са ПТхУ дефинисањем захтеве и циљеве програма образовања и у формирању оне који желе да буду прихваћени као пастири у ПЦН. Административно, ово учешће показује и Надзорног савета, који је оптужен за надзор ПТхУ одбора под надзором иу одговорности Генералној Синода ПЦН.

Посвећеност друштву

ПТхУ жели да буде универзитет посвећен друштву. Ово је инстанцед за конференције, студијске дана и публикације за широку публику. Тако се ПТхУ доприноси из хришћанске традиције у друштвеном дискурсу о вери, Цркви и друштву. Неке од ових активности покреће сама ПТхУ, неки други.

Основана 2007. године

ПТхУ је настао након спајања од званичних едукација за министарство реформисане и лутеранском традиција. Када је основана ПТхУ, структура управљања универзитета моно факултет је одлучио за. Чланови Надзорног одбора именује Синода протестантске цркве у Холандији. Ово гарантује повезивање са ПТхУ са црквом.

Организација

Извршни одбор Протестантска Богословски Факултет (ПТхУ) води од стране Извршног одбора, који је одговоран за надгледање припрему и спровођење образовних и истраживачких политика универзитета. Поред тога, Одбор води рачуна о свакодневним задацима који су укључени у рад универзитета. Извршни одбор именује надзорног савета. Овај савет осигурава да Одбор придржава обавеза које се односе на универзитету на основу правног и црквене управе у вршењу својих дужности и овлашћења. Надзорни савет именује генералног Синода протестантске цркве у Холандији. Извршни одбор помаже у вршењу његових дужности од стране генералног директора, директора образовања и Саветодавног већа.

ПТхУ Међународни

Протестант теологија је међународни по дефиницији. Зато интернационализација, схваћена као "процес интеграције међународног, интеркултурални и / или глобалну димензију у циљевима, функцијама и испоруку високог образовања" је један од кључних приоритета универзитета.

Међународна, енглески-предавао магистар теологије програма у Гронинген, са студентима из Европе, Азије, Африке и Океаније је јасан примјер овог напора за интеграцију међународну и интеркултуралну димензију у образовању путем правог међународног учионици.

Али ПТхУ такође настоји да омогући истински међународна искуства за холандске студенте у Гронинген и Амстердаму кроз програме студентске мобилности и позив страних гостујућих предавача. Развојем сендвич доктора наука и заједнички докторске програме универзитет такође покушава да унапреди интернационализације свог докторског образовања.

У области истраживања, интернационализација за ПТхУ значи активно учешће у међународним мрежама и конференција и објављивање у релевантним међународним вршњака часописима. Прецизније универзитет је изграђен у последњих неколико година јаку мрежу међународно признатих партнерских институција у Европи, Северној Америци, Азији и Африци. Интензивнија сарадња на пољу истраживања у мјесту са стратешким партнерима у Јужној Африци, Сједињеним Америчким Државама, Израелу и неколико европских земаља.

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик

Pogledati MA programi »

Programi

Ova škola takođe nudi:

MA

Мастер оф Тхеологи

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 1 година September 2019 Холандија Amsterdam Groningen +1 više

Магистар теологије је енглеско-наставни интензивни мастер програм, акредитован од холандско-фламанске организације за акредитацију. То почиње у септембру сваке академске године и траје годину дана (60 ЕСПБ). [+]

Академска изврсност и интеркултурално учење

Магистар теологије је енглеско-наставни интензивни мастер програм, акредитован од холандско-фламанске организације за акредитацију. То почиње у септембру сваке академске године и траје годину дана (60 ЕСПБ). Због свог истраживачког фокуса и високог нивоа академског нивоа, програм је јединствено прилагођен другом мајсторском степену који припрема наставно министарство и / или докторске студије.... [-]


Snimci

PThU en VTE 'flashmob' Dam in Amsterdam, 22-09-2014

Kontaktirajte
Adresa
P.O. Box 7161
1007 MC Amsterdam
The Netherlands

Amsterdam, North Holland, 1007 NL
Adresa
Oude Ebbingestraat 25
9712 HA Groningen
Postbus 11069
9700 CB Groningen

Groningen, Groningen, 9700 NL