Read the Official Description

О ИСС

ИСС је међународна Градуате Сцхоол оф политике оријентисане критичке друштвене науке. Окупља студенте и наставнике из глобалног Југа и Севера у европском окружењу. Основана 1952. године као Међународног института друштвених наука од стране холандских универзитета и холандског Министарства просвете што ради истраживања, учење и јавне службе у области студија развоја и међународне сарадње. Налазимо се у Хагу, познат као "Свет је основни капитал".

ИСС / евра

Дана 1. јула 2009. године МКС је постао Универзитета Институт за Ерасмус Университи Роттердам (ЕУР). Ова јединствена структура, у којој ИСС задржава своју мисију, локацију и релативну аутономију док користи од расположивих средстава од међународно признатог универзитета, дошло након пажљивог процеса преговора. Као института Универзитета ИСС је у стању да развије иновативне истраживања у сарадњи са другим евра факултетима и имају већи приступ холандском и међународног финансирање истраживања. Студенти који заврше ИСС добијају дипломе и дипломе које носе имена како ИСС и евра. ИСС ће остати у Хагу, иако ће сви запослени и студенти имају приступ евра објеката и ресурса.

истраживање

Истраживање на ИСС се фокусира на развојним студијама. Ово трансдисциплинарни поље студија настоји да разуме феномен неразвијености, развоја и промена, са посебним освртом на земље са ниским приходима. Сиромаштво, глобализација, пол и неједнакост су кључне речи у већини наших програма.

Настава

Нудимо докторске студије четворогодишњи и акредитовани 15,5 месеци магистар развојне студије са разних специјализација за учеснике из више од 50 земаља. Поред тога нудимо постдипломске програме дипломских и кратке курсеве. Степени, укључујући и др, су међународно признат и од стране холандског закона. Наши више од 11.000 алумнус функционише на свим нивоима власти, бизниса и цивилног друштва у Африци, Азији и Латинској Америци.

Акредитација

ИСС магистрирао у развојне студије је широко признат, акредитован од стране Холандија фламанског аццредицатион организације НВАО и даје подобности за улазак у докторске студије у Холандији и другим земљама широм света.

Јавни сервис

Наше особље долази из многих земаља и представља извор знања и има велико искуство у међународном развоју. Ми подстаћи јавну дебату о актуелним питањима, од значаја за размену знања и за подизање јавне свести. ИСС организује широк спектар догађаја, од великих конференција до малих округлих столова за одабране групе. Особље се бави и развојем институционалних капацитета, истраживање уговора и саветодавне услуге за међународне агенције и националних влада.

ИСС у кратким цртама

Међународни Институт друштвених студије (ИСС) у Хагу је део Ерасмус Университи Роттердам (ЕУР).

То је дипломирао институт за политике оријентисане критичке друштвене науке, основан 1952. године и могао да изведе на шездесет година искуства.

ИСС је веома разноврсна међународна заједница научника и студената из глобалног југа и севера, која окупља људе, идеје и увиде у мултидисциплинарног окружењу које негује, подстиче и промовише критичко мишљење и спроводи иновативне истраживања у основним социјалним проблемима.

Кључ за ИСС филозофије и праксе је жеља да се направи допринос остваривању социјалне правде и једнакости на глобалном нивоу. Јака партнерства са организацијама и појединцима у земљама у развоју чине мрежу у којој је ко-стварање знања и интегрисани приступ истраживању и настави да напредује и остати социеталли релевантно.

ИСС акције стручност са широј јавности пружајући политичке савете високом нивоу, служи као платформа за дискусију и размену идеја и ангажовање у консалтинга.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

MA

Institute Of Social Studies - Erasmus University Rotterdam

Мастер оф Артс у развојне студије нуди солидну академски и професионално адекватну обуку у теорији и метода за развој студија. Намењен је за оне који желе да започну или ... [+]

Мастер оф Артс у развојне студије нуди солидну академски и професионално адекватну обуку у теорији и метода за развој студија. Намењен је за оне који желе да започну или наставе своју професионалну каријеру у области развоја. У постдипломски студиј сте упознати са најновијим теоријама и расправама. Такође ћете научити да примене ово знање на практичним питањима развоја и друштвених промена.... [-]

Холандија The Hague
September 2019
Redovne studije
15 - 16 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom