Pročitajte zvanični opis

Фонтис је један од највећих универзитета примењених наука у Холандији и нуди разне бацхелорс и мастер програме на енглеском језику. Имамо највећи број страних студената него било који други универзитет у Холандији, са студентима из више од 80 националности из целог света.

Упркос великом броју студената, образовање у Фонтису је организовано у малом обиму. У Фонтису је интернационализација кључно питање. Нудимо едукацију на енглеском језику страним студентима који желе да прате комплетне програме курса и / или страним студентима који нас посећују као студенти размене. Квалитет је кључна карактеристика Фонтис визије. Настојимо да постигнемо ниво квалитета који ће одговарати било којој високошколској установи у европском контексту.

Фонтис посебну пажњу усмјерава на параметре потребне за осигуравање несметаног напредовања студија, као што су надзор каријере у истраживању, менторство и систем „пријатеља“, распореди образовања и испитивања, повратне информације о процјенама и задацима, регистрација студијског напретка, пружање информација и доступност наставног особља.

Тежимо да будемо образовна институција која 'подстиче раст кроз подршку

Ко смо ми

Фонтис пружа образовање и истраживање. Као универзитет на широкој основи, ми смо највећи јавни институт за знање на југу Холандије. Фонтис жели да буде мотор иновација повезујући своје образовање и истраживање са иновационим процесима унутар и изван региона. Фонтис има велики утицај захваљујући свом образовању и истраживању у готово свим секторима друштва. Због наше заступљености на кључним позицијама у скоро сваком сектору, сватко тко живи и ради у јужној Холандији долази у контакт са Фонтисом, било директно или индиректно. Ми образујемо велике групе талентованих младих људи у великом броју занимања. Након њихове обуке, сусрећемо их као колеге, као тренери тренера, као партнери у сарадњи и / или истраживању или као професионалци који желе да обогате или продубе своје знање.

Наша организација је у добром стању. Студенти и запослени су задовољни и дају нам 'седам минус' односно 'седам плус'. Фонтис је финансијски здрав и квалитет нашег образовања је такође у добром стању. Основне особине које тражимо од себе су одрживе у контролним и пратећим циклусима евалуације. Ми себе сматрамо партнером знања и иновација у регионима и професионалним областима.

Образовна визија

Технолошки, друштвени и економски развој утичу и мењају свет око нас, сада и убудуће. Фонтис доставља важан допринос овим потребним променама задовољавајући више од потреба студената и света будућности. Наш значај такође лежи у нашем утицају на спровођење промена у друштву - регионалном, националном и међународном. Наша додатна вриједност лежи у нашој проактивној улози - у заједничком пројектовању и развоју одрживог и правичног друштва.

Пружамо ову додатну вриједност повезујући развој талената са променама у друштвеним секторима и областима рада. Наша функција као институт отвореног знања је да обезбедимо форму повезивањем образовања и истраживања са актуелним друштвеним проблемима. Овако доприносимо иновацијама у области рада, професионалном контексту и социјалном сектору. Ми формирамо регионалне, националне и међународне агенде у сарадњи са нашим социјалним партнерима. Ми смо проактивни и усмерени ка будућности, како бисмо могли имати потребан утицај на друштво, данас и у будућности.

Пружамо ову додатну вриједност улагањем у таленте. За нас је талент лична природна способност или карактеристика која вам омогућава да допринесете друштву. Талент омогућава људима да користе своје снаге. Фонтис постоји за све који желе открити и развити своје таленте на вишем стручном нивоу и свима који желе наставити свој професионални развој. Нудимо простор за све културне и друштвене позадине.

Наша амбиција

Срж задатка који дамо и обећања које то подразумијева студентима, стручном пољу и друштву састоји се од два елемента:

  1. Нудимо ученицима могућност да открију своје таленте и развијају се у почетнике који прихватају друштвену одговорност, доприносе иновацијама у својој стручној области и настављају се оптимално развијати на свој начин.
  2. Радимо на иновацијама у стручној области на темама које су релевантне за регионе. Овде радимо заједно са владом, институтима и компанијама на истраживању и развоју за иновације у региону и улажемо у екосистем у којем студенти и запослени могу (наставити) професионализирати.

Фонтис има јасан друштвени задатак: нуди инспиративно, изазовно и високо квалитетно вишо стручно образовање и извођење практичних истраживања која имају значај за друштво. Образовање и истраживање су одговарајуће за тренутна и будућа питања и потребе студената, професионалног поља и (регионалног) друштва. Желимо да формулишемо, одредимо приоритете, истражимо и, ако је могуће, заједно са нашим партнерима решимо питања будућности.

Наша мисија

Квалитет је кључна карактеристика

Фонтис има за циљ да буде образовна институција која је "инспиративан раст кроз подршку

Основни циљ је промовисање менталитета унутар организације, што ће резултирати континуираном пажњом за побољшање квалитета у смислу образовања, садржаја и процеса. Фонтис се фокусира на Бацхелор едукацију и Мастер студије које финансира холандска влада. Образовање је добро организовано и обезбеђено у срединама стручног образовања. Фонтис стреми ка постизању високог квалитета, чврстим активностима у друштву, док истовремено постиже водећу позицију као институција знања, како на националном, тако иу регионалном окружењу.

Квалитет је кључна карактеристика Фонтис визије. Фонтис настоји да достигне ниво квалитета који ће одговарати било којој високошколској установи у европском контексту.

Programi se održavaju na:
енглески језик
холандски

Ova škola takođe nudi:


Fontys University of Applied Sciences

Постоје 2 факултативна програма Pathways - МСц ин Интернатионал Логистицс анд Суппли Цхаин Манагемент (ИЛСЦМ) и МСц у међународном набављању и ланцу снабдевања (ИПСЦМ). ... [+]

Програм укратко

Једну годину, академска студија у 2 земље, ширење вашег хоризонта стварним међународним фокусом на теме. Можете изабрати од 2 Pathways ;

МСц у међународној логистици и менаџменту ланца снабдевања (ИЛСЦМ)Магистар међународних набавки и менаџмента ланца снабдевања (ИПСЦМ).Садржај програма

Термин 1; Септембар - децембар у Холандији;

Ланци снабдевања и системи контроле производњеИстраживачке вештине и економија за међународне ланце снабдевањаПоморство и пословно моделовање... [-]
Холандија Venlo
September 2019
Redovne studije
12 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Fontys University of Applied Sciences

Овај програм је намењен новим или скорашњим дипломцима из било које дисциплине са мало или нимало радног искуства који желе да стекну пословну и менаџерску квалификацију ... [+]

Мастер оф Сциенце ин Бусинесс анд Манагемент (МБМ) је дизајниран за нове и недавне дипломце из било које дисциплине са мало или без радног искуства који желе да стекну пословну и менаџерску квалификацију да би стекао каријеру у управљању на стратешком нивоу.

Студијски програм може бити завршен у року од 12 месеци и пружа студентима могућност студирања на два универзитета у две земље: Fontys University of Applied Sciences (Холандија) и Плимоутх Университи (Велика Британија). Додатно међународно искуство можете добити путем писања дисертације (магистарске тезе) у компанији било гдје у свијету.... [-]

Холандија Venlo
September 2019
Redovne studije
12 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Fontys University of Applied Sciences

Смјештен у срцу Тилбурга, Холандија, Фонтис Универзитет за фину и извођачку умјетност посвећен је проучавању и истраживању културних догађаја свих врста и разумијевању ка ... [+]

Шта значи вршити јавни простор?

Смјештен у срцу Тилбурга, Холандија, Фонтис Универзитет за фину и извођачку умјетност посвећен је проучавању и истраживању културних догађаја свих врста и разумијевању како они могу произвести значајне промјене у нашим заједничким просторима. Из ове свесности рођен је нови мастер програм под називом Извођење јавног простора.

У време када се политичке и друштвене структуре поново разматрају, ППС нуди флексибилно и иновативно окружење за уметничко питање, редефинисање и повраћај јавног простора у најширем смислу. Комбиновањем интердисциплинарног асортимана приступа укључујући критичку теорију и друге моделе анализе, уз једнако разноврстан спектар истраживачких метода, ППС нуди креативцима прилику да истраже светску моћ стварања рада у јавном простору.... [-]

Холандија Tilburg
September 2019
Redovne studije
12 месеци
Комбинација Online и кампус студија
Pročitajte više na srpskom
Fontys University of Applied Sciences

ФХК МА У, Тилбург, Холандија нуди истовременог мајстора архитектуре. Овај мајстор је сарађив, актуелан, креативан и заснован на пракси. Док је чврсто укорењен у холандску ... [+]

Програм

ФХК МА У, Тилбург, Холандија нуди истовременог мајстора архитектуре (М. Арцх). Мастер архитектуре је сарадња, актуелна, креативна и пракса. Док је чврсто укорењен у холандску архитектонску традицију, програм има снажну међународну оријентацију. Данас, просторни изазови са којима се суочавају архитекте су по својој природи природни, док још увијек захтијевају контекст и рјешења специфична за локацију. Циљ мастер програма је едуковање архитеката који су у стању да ефикасно комбинују дизајнерску интелигенцију са рефлективним ставом и практичним и предузетничким вештинама. Курикулум је заснован на компетенцији и усмерен ка постизању вештина вештина у седам кључних компетенција (дизајн, истраживање, сарадња, комуникација, предузетничке вештине, организовање, професионалне вештине) Образовни концепт овог мастер програма је јединствен; образовање у истој конкуренцији са запослењем у професионалној пракси. Ово истовремено образовање пружа студентима искуство и образовање изван школског програма, од суштинског значаја за њихову професионалну формацију као архитектонски дизајнери. Поред тога, сама Академија је лабораторија за просторне задатке од правих заинтересованих страна. Наши ментори су професионалци из различитих дисциплина, али сви имају јаку везу са праксом. Дизајн студио је срце главног програма. У студију су студенти обучени да примењују све врсте вјештина и метода ка све убедљивијим предлозима синтетичког дизајна за комплексне просторне проблеме. Студијске задатке се непрекидно односе на сложеност савремених друштава и укључеће друштвене, културне, политичке, економске и технолошке параметре.... [-]

Холандија Tilburg
September 2019
Fleksibilno vreme
48 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Fontys University of Applied Sciences

Ова неуспјешна 2-годишња иновативна заједничка диплома Мастер кореографија заједнички води Универзитет уметности Цодартс у Ротердаму и Фонтис Сцхоол оф Фине анд Перформин ... [+]

Програм укратко

Ова неуспјешна 2-годишња иновативна заједничка диплома Мастер кореографија заједнички води Универзитет уметности Цодартс у Ротердаму и Фонтис Сцхоол оф Фине анд Перформинг Артс у Тилбургу. Програм је дизајниран да подржи искусне креаторе кретања из различитих области док истражују питања која иницирају из њихове тренутне праксе. Курс се одвија у окружењу за учење које излаже студенте широком спектру приступа, дисциплина кретања и креативних домена, док им подржава задржавање веза са сопственим радним пољем. Студенти су ко-креатори курса и биће одговорни за обликовање садржаја одређених задатака и стварање продуктивне групе учења са својим вршњацима. Курс се одвија у двонедељном интензивирању који се одржава 3 пута годишње у кампусу Цодартс у Роттердаму или Фонтису у Тилбургу, који имају пун плес, теоријске и циркуске објекте.... [-]

Холандија Tilburg
September 2019
Fleksibilno vreme
24 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Fontys University of Applied Sciences

Кључна компетенција урбаног дизајнера је способност дизајнирања просторних услова који олакшавају разноврсне и динамичне урбане програме и урбане услове с поштовањем друш ... [+]

Шта очекивати од нас

Образовни концепт овог мастер програма је јединствен; образовање у истој конкуренцији са запослењем у професионалној пракси. Ово истовремено образовање пружа студентима искуство и образовање изван школског програма, од суштинског значаја за њихову професионалну формацију као урбанистички дизајнери. Поред тога, сама Академија је лабораторија за просторне задатке од правих заинтересованих страна. Наши ментори су професионалци из различитих дисциплина, али сви имају јаку везу са праксом. Дизајн студио је срце главног програма. У студију студенти су обучени да примењују све врсте вештина и метода ка све убедљивијим предлозима синтетичког дизајна за комплексне просторне проблеме. Студијске задатке се непрекидно односе на сложеност савремених друштава и укључеће друштвене, културне, политичке, економске и технолошке параметре.... [-]

Холандија Tilburg
September 2019
Fleksibilno vreme
48 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Fontys University of Applied Sciences

Магистар музике на Фонтис Сцхоол оф Фине анд Перформинг Артс у Тилбургу, Холандија, је напредни дипломски програм за високо надарене музичаре који траже каријеру као проф ... [+]

Програм укратко

Магистар музике на Фонтис Сцхоол оф Фине анд Перформинг Артс у Тилбургу, Холандија, је напредни дипломски програм за високо надарене музичаре који траже каријеру као професионални извођач на међународној концертној сцени. Јединствена димензија Мастер оф Мусиц у Фонтис-у је персонализована компонента: студенти добијају двогодишњу стипендију и могу прилагодити програм у складу са потребама своје нове каријере. Студенти могу користити своју стипендију за курсеве са професорима у Фонтису, па чак и са вањским професорима и уметницима.... [-]

Холандија Tilburg
September 2019
Redovne studije
24 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven Postbus 347, 5600 AH
Eindhoven, North Brabant, Холандија
Address
Bs. Zwijsenstraat 11
Tilburg, North Brabant, Холандија
Address
Tegelseweg 255
Venlo, Limburg, Холандија