Amsterdam Business School

Uvod

Pročitajte zvanični opis

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

 • Пословна школа Универзитета у Амстердаму
 • Један од главних свеобухватних универзитета у Европи
 • Стварно међународно у истраживању, наставном плану и програму, особљу и студентима
 • 3000 студената, 130 факултета од чега 46% не-холандских, са 28 различитих националности
 • Роотед у финансијском и пословном капиталу Холандије
 • Промовисање изврсности и лидерства у свим пословним областима
 • Истраживања која су у потпуности интегрисана у студијске програме
 • Мали интерактивни семинари, повезујући теорију са праксом
 • Подучавају угледни академици и практичари


  Мисија

  Мисија АБС-а је да понуди инспиративну међународну заједницу за учење за проучавање бизниса и менаџмента, гдје и особље и студенти могу развити своје капацитете за оптималан ефекат.

  Циљ нам је да подстакнемо независне умове са утицајем на међународно пословање и друштво у целини, спровођењем висококвалитетних академских истраживања о иновативним и друштвено релевантним темама, као и пружањем истраживања засноване на поучавању која задовољава највише међународне стандарде. Ми смо посвећени унапређењу разумевања пословања и његове улоге у друштву, и да искористимо синергије између наше школе и њеног институционалног и корпоративног окружења.

  У складу са овом мисијом, кључни актери АБС су:

  • ученике, пружајући инспирацијске могућности учења за развој својих талената
  • академског особља, у пружању инспиративних услова за њихов професионални развој
  • на универзитет, доприносећи њеној мисији, позиционирању и циљевима
  • међународна научна заједница, која доприноси напредовању теорије у различитим дисциплинама у пословању и менаџменту
  • пословни свет, у понуди одличних дипломаца у низу области, у обуци запослених и руководилаца, и у предузимању (заједничком) примењеном истраживању и ширењу резултата истраживања
  • друштво у целини, доприносећи разумевању друштвених проблема и њиховим могућим решењима, као иу припреми студената да постану међународно оријентисани професионалци и одговорни грађани света.


  Визија

  Наша визија будућности је изградња АБС у пословну школу са репутацијом која одговара репутацији своје матичне институције, Универзитета у Амстердаму.

  То значи да је наш дугорочни циљ постати водећа европска пословна школа позната по критичком мишљењу и друштвеној одговорности. Ми замишљамо АБС као институцију која производи изванредна истраживања која директно утичу на наше едукативне активности и наш ангажман са пословним светом.

  Прецизније, желимо да изградимо АБС у институцију која:

  • привлачи висококвалификованог факултета који развија иновативна знања која су веома релевантна за пословни свет и друштво у целини и која дистрибуирају ово знање кроз публикације у врхунским научним часописима и кроз корпоративни ангажман
  • привлачи високо талентоване студенте и пружа им интеркултурално окружење за учење које нуди истраживања засноване на експертизама у различитим програмима и образовним установама и помаже им да развијају своје професионалне вештине тако што блиско сарађују са корпоративним партнерима.


  Вредности

  Основне вредности на које градимо у остваривању ове визије су изврсност, независно размишљање, друштвени ангажман и предузетништво:

  • Одличност је једна од наших основних вредности. Само факултет који доследно објављује у угледним међународним часописима даје се на себе, под условом да задовољавају и наше захтеве квалитета у настави, академском руковођењу и везама за праксу. Слични резултати истраживања се очекују од већ стално запослених факултета. Међутим, изврсност није ограничена на истраживачке активности нашег академског особља. Такође желимо да будемо познати по одличној настави, изванредним студентима и беспрекорним операцијама.
  • Критично размишљање је дубоко укорењено у култури нашег универзитета. Верујемо да је способност самосталног размишљања кључни фактор успеха у послу, а опћенито у животу. Да би се стимулисало независно размишљање, наша филозофија образовања је "учење засновано на истраживању": повезујемо наставу са истраживањем и тражимо од студената да спроведу истраживања гдје је то могуће. Приступ је заснован на доказима и ученици науче да одвоје чињенице из мишљења. Циљ нам је да обучимо наше студенте да постану одсјајни практичари који комбинују отворени ум са критичким ставом.
  • Друштвено ангажовање проистиче из наше оријентације на кључним темама релевантним за међународно пословање и друштво, као и широк спектар заинтересованих страна које је АБС идентификовао. Штавише, већина наших истраживања посвећује изричиту пажњу на питања етичког, социјалног, еколошког и владавинства са којима се суочава бизнис. Општа брига за улогу бизниса у друштву такође долази до напретка у нашем наставном приступу и темама о којима се расправља у разреду. Овдје се узима и критички приступ релевантности ових тема и њихове вриједности за компаније и њихове заинтересоване стране.
  • Предузетнички и креативни став је евидентиран у самој поставци пословне школе у ​​контексту традиционалног свеобухватног универзитета, и на тај начин смо се током година наставили даљег развоја. Циљ нам је да искористимо широки универзитет и допринесемо предузетничком и креативном духу региона у Амстердаму у којем је АБС заснован да постане још релевантнији за наше студенте и корпоративне везе. Штавише, факултети у различитим истраживачким програмима објављују и теме о иновацијама и предузетништву у главним часописима и то интегришу у своје наставне и информативне активности.


  Етика, одговорност, одрживост

  Мисија и визија АБС-а експлицитно говоре да желимо да негујемо независне умове који утичу на међународно пословање и друштво. Ми социјални аспект ове мисије и визије схватамо веома озбиљно кроз посебну пажњу на етику, одговорност и одрживост у истраживању, едукацији и активностима на терену. АБС је радио на овим питањима од свог оснивања.

Ova škola nudi programe:
 • енглески језик

Pogledati MSc programi »

Programi

Ova škola takođe nudi:

MSc

Екецутиве МСц ин Интернатионал Финанце (МИФ): Генерал трацк

Студије на универзитету / кампус Redovne studije Fleksibilno vreme 12 - 24 месеци September 2019 Холандија Amsterdam +1 više

Извршни мајстор програма за међународне финансије вам нуди најбољи вештак потребан да се истакне у међународној каријери као финансијски стручњак. Ми Вас опремимо с потребним знањем како бисмо постали водећи у финансијама. Ми истражујемо и примењујемо најновија достигнућа у индустрији финансија као што су Финтецх / Блоцкцхаин и Бехавиорал Финанце. Подстичемо критичко размишљање како бисмо вас припремили за следећи корак у својој каријери. Све у складу са амстердамским предузетничким духом и независним размишљањем. [+]

Извршни магистарски програм у међународним финансијама (МИФ) вам нуди најбољи вештак потребан да се истакне у међународној каријери као финансијски стручњак. Ми Вас опремимо с потребним знањем како бисмо постали водећи у финансијама. Ми истражујемо и примењујемо најновија достигнућа у индустрији финансија као што су Финтецх / Блоцкцхаин и Бехавиорал Финанце. Подстичемо критичко размишљање како бисмо вас припремили за следећи корак у својој каријери. Све у складу са амстердамским предузетничким духом и независним размишљањем.... [-]


Екецутиве МСц ин Интернатионал Финанце (МИФ): Финансије и технологија

Студије на универзитету / кампус Redovne studije Fleksibilno vreme 12 - 24 месеци September 2019 Холандија Amsterdam +1 više

Технологија дубоко мења финансијску индустрију онако како га знамо, а уз то и вештине потребне за успех у индустрији. Ова нова стаза има за циљ да окупи две области финансија и информационих технологија како би вам омогућило да схватите како технологија утиче на финансијску индустрију будућности. [+]

Технологија дубоко мења финансијску индустрију онако како га знамо, а уз то и вештине потребне за успех у индустрији. Ова нова стаза има за циљ да окупи две области финансија и информационих технологија како би вам омогућило да схватите како технологија утиче на финансијску индустрију будућности.

Добићете темељито финансијско образовање заједно са свеобухватним вештинама у програмирању, машинском учењу и великим подацима. Поред тога, научићете како се ови концепти могу имплементирати у финансијама.... [-]


Snimci

UvA Connect.nl: Where alumni meet!