Pročitajte zvanični opis

Историја

Убрзо након завршетка немачке окупације Грчке, питање успостављања Универзитет на Криту је одрастао и достигао свој врхунац током 1960-их. Међутим, иако јавна потражња за оснивање универзитета на Криту била је једногласна, постојао је интензивна ривалство између два главна града на острву на које би неко постао седиште тог универзитета. Коначно, решење за проблем је дат у 1977. од стране тадашњег премијера Константинос Караманлис, који је направио избалансиран одлуку којом се одобрава како успостављање универзитета са факултетима у Хераклион и Ретимно и успостављање неког Технички универзитет у Цханиа. Технички Университи оф Црете је основан Законом 545/77 на "успостављању технолошког институције под називом Тецхницал Университи оф Црете и других одредби".

  1. јула 1977, први извршни одбор установе сазвана под председништвом Професор Периклес Тхеохарис и у присуству тадашњег Министар Националног просветног Г. РАЛЛИС, Која се састоји од градоначелника Града Цханиа и председник западне Црете секције Техничке коморе Грчке, представља локалну елемент који је приказан велико интересовање за оснивање Универзитета.

Главни задатак овај први Извршни одбор 1977. био је да земљиште за подизање сталних универзитетских објеката за почетак поступка експропријације од 350 хектара земљишта. Важно је напоменути, у овом тренутку, на великој подршци локалне заједнице по овом питању. Истовремено, Извршни одбор се бавио организацијом и запошљавање универзитетских услуга, али углавном са правног оквира за њен рад. Као резултат преданог рада Извршног одбора, издато велики број уредби, од којих је најважнија је председнички Уредба 1140/80 о "оснивању високог образовања школа, одељења и истраживачких институција, као и поруке професора на Технички универзитет Крита ", који је предвиђао успостављање три школе: а) техничке науке, б) Апплиед Сциенцес и ц) Архитектура и просторно планирање. Свака школа ће чинити четири одељења.

Поред свог рада на правном оквиру установе, први Извршни одбор је одговоран за набавку три историјских грађевина (стари затвора, Олд Цити Халл, или Арсенал и венецијански лођа), изради студија за њихову рестаурацију и и на изради студија за почетну Универзитета објектима. Комитет је наставио у куповини рачунара, књиге и часописе 479 наслова у Централној универзитетској библиотеци, као иу успостављању изборних тела за процену кандидатуре за позиве за тендер у вези са образовним и истраживања особља позицијама.

Након 1981. године, нови Извршни одбор је основан под председништвом проф Тхалес АРГИРОПОУЛОС (1982-1988) са Универзитета Аристотел у Солуну и касније, под председништвом проф Теодора Лианос (1988-1989) који је био члан факултета viša школа економске и трговинске студије (АСОЕЕ).

Нови Извршни одбор завршен или ревидира одлуке бивше администрације у односу на основним питањима као што су проблем стамбеног и образовног програма. Што се тиче се тиче проблема становања, што је приоритет у развоју Универзитета унутар града за реновирање старог венецијанске затворе и касарне, стицање и реновирање бившег француског школу, стицање војне Дивисион комплекс зграда Министарства за националне Одбрана, обезбеђује коришћење логора Хацидакис у Халепе и изношењу студије за подизање објеката на њој. Истовремено, пројекат подизања универзитетских објеката у Акротири је изнео док је одузета земља за ту сврху је смањен за 60 хектара у односу на почетну површину. Церемонија оснивања Универзитета објеката у Акротири одржана у децембру 1988. године.

Што се тиче се тиче образовних програмирање, значајне промене су се десиле, на, наравно, на новом правном оквиру који је почео да се формира у међувремену, али је дефинитивно обрнуте програмирање Извршног комитета 1977. године. Тхе Цапстоне филозофије Извршног комитета 1981. године, са освртом на образовног програма, био је издавање председничких Децрее52 / 83 на "структури Техничког универзитета на Криту у одељења и сектора, поступак избора сталних чланова факултета и предуслови на независне функције tehničkog Универзитета на Криту са изабраним органа управљања ". Уместо три школе и 12 одјељења који су предвиђени у ПД 1140/80, нови ПД 52/83 успоставио од 6 Биологија: Производња инжењерство и менаџмент, минералне сировине Енгинееринг, Електронски факултет, хемијско инжењерство, Машински и науке Одељење.

Године 1984., именовани су први чланови факултета. Током школске 1984-85 године, производно машинство и Служба за управљање почео да трчи свој образовни програм и признао своје прве 120 ученика заједно са Одељења за наука. Инжењерска Одељење минерални ресурси затим у 1987-88 и електроника и Цомпутер Енгинееринг, Одељење за 1990-91. Касније, а након што је Универзитет је постао независан, хемијско инжењерство одељење је постало инжењерство на животну средину и признао своје прве студенте 1997. године. Коначно, 2004. године Архитектонско инжењерство Завод је основан и поздравио своје прве студенте.

У септембру 1989. године, нови Извршни одбор, којим председава професора Народне Техничког универзитета у Атини господин Иоаннис Тегопоулос заједно са професорима Техничком универзитету у Црете г Антонис Фосколос и господин Јоацхим Грисполакис као потпредседници, одлучио је да промените просторног планирања оријентацију ширење универзитета. Они су напустили идеју даљег ширења универзитета у оквиру града Цханиа и брзо промовише развој објеката универзитета у Акротири. Универзитет додељен објекте као што су логор Хацидакис и Млетачке Логгиа у општини Цханиа за друге сврхе. Зграде које су држане у циљу да се користи од самог универзитета укључују венецијански Комплекс старог затворе и касарне, који сада Хоусе канцеларије Ректората као и просторије административних и финансијских услуга, док су објекте бившег француског факултета у Халепе сада прими odeljenje за Арцхитецтурал Енгинееринг. На овај начин, Универзитет одржава своју неопходну повезаност са градом Цханиа и њеног друштвеног ткива. Али, најважније од свега, ова политика је омогућила кућиште остатка академских одељења универзитета у оквиру кампуса у Акротири, који нуди могућност за подизање одговарајућих слушаонице, лабораторије и инфраструктуре која савремени услови диктирају за Техничком универзитету .

Године 1993., сви потребни законски услови су испуњени и на тај начин, сва одељења Универзитета постала независна и да послује од тада са изабраним управним телима. Чим су испуњени ови услови, покренут је поступак за избор Ректората, успостављајући независно функционисање Техничког универзитета Крита. Професор Јанис Пхиллис постао је први ректор Техничког универзитета на Криту помогли у својим функцијама од стране проректори професори Иоаннис Сискос и Теодора Маркопоулос, који је преузео на своје функције на 8.12.1993.

Од тада, технички Университи оф Црете је одлука континуирано и значајан напредак. Висок квалитет особља факултета, научне партнери и административне и техничко особље гарантује будућем расту универзитета. Кампус је сигурно један од најбољих у Грчкој, са модерним слушаонице и истраживачким установама, библиотека, студентском дому стамбених објеката, ресторана и рекреативних површина. Нове Катедре су заказани за будућност и истовремено, допринос Техничког универзитета на Криту у истраживању је широко цењена, јер је Институција је сада препознат као један од најпрестижнијих истраживачких институција у Грчкој са стотинама истраживачким програмима у току . Технички Университи оф Црете је сада признат и као образовна и научна институција у Грчкој и међународном нивоу и због тога може замислити са великим оптимизмом своју будућност.

budući циљеви

Нагласак на пружање врхунског квалитета образовања (ТУЦ дипломирани стопа незапослености између 3 и 4%, по први пут за запошљавање 1 до 6 месеци након дипломирања) Извођење иновативног истраживања (Технички Универзитет у Криту је један од два најактивнијих универзитета у земљи са највећим бројем резултата истраживања) Стварање регионалног иновације Поле и технолошког парка Напор у пружању подршке иновацијама (преко инкубатора) Организовање семинара за ширење технологије и иновација Сарадња са локалним властима у решавању еколошких и организационих проблема итд

Студентски град

Кампус је несумњиво срце ТУЦ: студенти, професори, лабораторијски техничари, административни радници, сви срести на кампусу на дневној бази.

Заједничке референтне тачке свих ученика су библиотеку, ИТ & Цоммуницатионс центар, сала Ресиденцес, ресторан Универзитета и кафетерије, као и спортских објеката.

И зато што ваше време, као студент не треба трошити само на књигама и учењу, проверите да ли сте открили живот ван учионице и салама за предавања, још занимљиво и узбудљиво, учествујући у једном од студентских група и удружења (културни и политички) , који одређују тон на универзитету!

Programi se održavaju na:
енглески језик
грчки

Ova škola takođe nudi:

MSc

Technical University of Crete

Постдипломски програм нафтног инжењерства Technical University of Crete је једногодишњи, редовни програм, осмишљен да студентима пружи научну позадину у истраживању угљов ... [+]

Магистар наука (магистар) на инжењерству нафтеУ 2019/2020. Десет најбољих кандидата из Грчке, Кипра, Бугарске, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније прихваћени су без школарина.

Позив за пријаве за академску годину 2019-2020

Након успешног рада на постдипломском студију „Нафтни инжењеринг“ у последњих 5 година, Школа за инжењерство минералних сировина Technical University of Crete (Грчка) расписује пријаве за Програм за академску годину 2019-2020.... [-]

Грчка Chania
September 2019
Redovne studije
12 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Location address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

Chania, Chania, 731 00 GR