Read the Official Description

Аристотел Универзитет у Солуну

Аристотелов универзитет у Солуну Универзитета Аристотел у Солуну је основан 1925. године и највећи је свеобухватна универзитет у Грчкој. Главни кампус се налази у самом центру града Солуна, и простире се на површини од око 33,4 хектара. Састоји се од 10 факултета који се састоје од 40 школа и 1 Сингле-школске факултета. Неке образовне и административне објекти се налазе ван кампуса за практичних и оперативних разлога. Број ових објеката налази се изван града Солуна или чак у другим градовима. Аристотел Универзитет заједница броји око 75.000 ученика (65.000 студенте и постдипломце 9.000 и докторанти), 2.024 чланова факултет, више од 800 истраживачких и лабораторијског особља и скоро 900 административног особља.

Школа новинарства и масовних комуникација

Школа новинарства и масовних комуникација (хттп://ввв.јоур.аутх.гр/ен/~~ХЕАД=побј) од Универзитета Аристотел у Солуну је основана 1991. године са циљем да пружи студентима теоријску и практичну обуку у новинарству, промовише истраживања у новинарство и масовне комуникације, као и поштују права и одговорности грчких новинара. Заузима шест спратова зграде која се налази неокласично на 46 Егнатиас улици, у центру Солуна. Секретаријат се налази на првом спрату. Медији и информатика лабораторије школе налазе се у другој згради, у близини централног кампуса. Школа новинарства и масовних комуникација нуди четири године БА Момчади степени (еквивалентно 240 ЕСПБ) у новинарство), и б) масовних комуникација. Оперативни потпуно развијеног и финансира програм стажирања, студенти оба специјализација имају прилику да стекну вредне вештине на лицу места, у току семестра дугог пласман у различитим медијских организација (ТВ и радио станице, новине и часописи, интернет медија, оглашавање и односи са јавношћу агенције), као иу притисните / комуникационе поруке у приватном и јавном сектору. Школа је постдипломски програм је отворен 2008. године, а тренутно укључује магистрирао у новинарству и новим медијима и магистрирао у комуникацији и културе (оба у трајању од 2 године и еквивалентан 120 ЕСПБ), као и докторске студије (3 године / 180 ЕСПБ). Школа је тренутна студентска популација обухвата скоро 700 студенти, 64 постдипломски и 57 докторанти. Поред тога, сваке године добија Школа у просеку од 15 студената програма Ерасмус, док, истовремено, да тренира мноштво средином каријере професионалаца кроз широк спектар специјално дизајнираних доживотно учење програма.

Солун Историјски један од најстаријих и мултиетничким европским градовима, Солун има становника око милион људи, и, на рачун својих четири универзитета и мноштво других високошколских установа, има студентски-јак становника више од 150.000. Обдарена са хиљадама година старом мултикултурног наслеђа, везан за свог грчке, римске, византијске, отоманске и Сефардски Јеврејске историје, Солун је центар дахом покрета културе-креативна, који обухвата неке од најцењенијих бендова у земљи, ликовне ствараоце и дизајнери, као и међународно признатих фестивалима као што су зиме međunarodnom филмском фестивалу и пролећног Солуну фестивал документарног филма.

Да ли је потребно да ИЕЛТС / ТОЕФЛ / Цамбридге итд испит за моје пријаве? Од вас се тражи да поднесу енглеском језику испит резултат, ако ни ви ваш матерњи језик није енглески цео свој диплому није на енглеском језику За више информација погледајте енглески употреба језика. Имајте на уму да не морате да поднесу тест језика са апликацијом као селектора неће узети у обзир приликом одлучивања да ли ће препоручити понуду за пријем. Уколико добијете понуду за пријем, треба да се обезбеди услов одговарајући језик. Морате обезбедити доказ о знању језика пре него што су због регистровати за програм.

Да ли треба да пошаље било које друге документе?

Управа ће тражити да шаљете испита резултате који нису укључени у пријави, као и било коју другу додатне информације које се могу сматрати потребне.

Шта ми је потребно за моју регистрацију?

Након што су прихватили да ћемо бити у контакту са вама у вези докумената које треба да поднесу на регистрацији. Ови обично укључују оверене копије дипломе и своје знање енглеског језика Резултати испита фотокопију личне страну пасоса два идентитета картице величина фотографије у боји

Ја не долазим из земље Европске уније. Да ли ми је потребна виза? Сви студенти који не долазе из земаља ЕУ треба да проверите са грчком амбасадом својим земљама прописа који се односе студентским визама за Грчку. Они морају поднети захтев за студентску визу у својој земљи што прије, јер је време за обраду за такве визе може бити прилично дуго.

Шта треба да урадим да се припреме за програм?

Након што су прихватили да ћемо бити у контакту са вама о детаљима и захтевима програма. То је добра идеја да мало преп посао унапред покретања програма, односно освежим своје знање енглеског језика или посебна знања терминологију читајући књигу релевантне за путу који сте одабрали (види нпр. библиографију своју основну наравно).

Да ли могу да посете школе новинарства и масовних комуникација?

Да можете. Плеасе цонтацт Администратион Оффицер о програму (види горе) и организује посету у било које време до краја периода летњег испитног (30. јуна), или након почетка периода јесен испитивање (1. септембра).

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Master

Aristotle University Thessaloniki

Мр нуди три путеве, од којих је сваки дизајниран да одговори на виталне области савремене бриге и захтев за истраживача и стручњака из области комуникација и новинарства. ... [+]

Μастер уметности у области дигиталних медија, комуникације и новинарство Порука од директора програма

Од свог оснивања, 1991. године, школа за новинарство и масовне комуникације Универзитета Аристотел у Солуну нуди пуно радно време, четири године дуг диплому програме како у новинарству иу масовних комуникација. Стварање неком од језика Мастер Енглисх Програм у области новинарства и комуникација, први такве врсте међу грчким јавним универзитетима, заснива се на Школе 25 година дугој успеха у промовисању учења кроз теорију изградњи, врхунске техничке вештине и професионално обука, и одражава његову непоколебљиву посвећеност иновацијама, изузетности, интердисциплинарни образовања и међународну оутлоок.Вхат чини наш мастер програма релевантан је у складу интеграција ученика студија, вештина и пројеката у стварном свету. Иновације и промишљања су увек били једини пут за студенте, али ја не могу да замислим више критично време него сада, у нашим веома комплексних, ризика возили, глобализованим и умрежених друштава, за све мислећи да постане методички, рефлексивна и иновативан . ... [-]

Грчка Thessaloniki
Otvoren upis
Redovne studije
12 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Aristotle University of Thessaloniki

Aristotle University of Thessaloni
Address
Aristotle University of Thessaloniki, School of Journalism and Mass Communications, 46 Egnatia Str.
Thessaloniki Thessaloniki, Thessaloniki, Грчка
Telefon
+30 231 099 6000