Read the Official Description

Геолошка, петролошка и минеролошка лабораторија и Лабораторија за метеорологију и климатологију су део Факултета физике и математике и отворили своја врата јесен 1928. године.

Лабораторија за геологију, петрологију и минералогију је затим подељена на Лабораторију за геологију и палеонтологију и Лабораторију за минералогију и петрологију, која су инкорпорирана у Природно-математичку школу, основану јесени 1943. Лабораторија за метеорологију и климатологију је први пут укључена у Факултету физике, а касније и на Геолошкој школи.

Школа природних наука обучавала је студенте из области геологије и биологије. Нове лабораторије су основане током тридесетогодишњег периода, као што су Лабораторија за физичку географију, Лабораторија за геофизику и Систематска лабораторија за минералогију и петрологију. 1973. године Природно-математички факултет је подељен на Геолошку школу и Биолошку школу.


Геолошка школа основана је 1973. године, у складу са Краљевим декретом 290 / 5-4-1973, а особље је имало дипломиране на Природно-математичкој школи. 1983. године Геолошка школа је подељена на Одељења која координирају наставу и истраживање, нудећи програме који обучавају студенте у широком спектру дисциплина који се односе на њихову главну област студирања. Број понуђених курсева је повећан још више након оснивања нових лабораторија. Музеј палеонтологије и Музеј минералогије и петрологије, Сеизмолошка станица и Моунт Олимпус метеоролошки центар такође су део Геолошке школе.


Школа обезбеђује да студенти добију потпуну и свеобухватну обуку о широком спектру тема из области географије, као што су Индустријски минерали и камен, Географски информациони системи, Геотермика, Геофизика, Геохемија, Примењена геологија, Седиментологија, климатологија и метеорологија, Геологија руде депозита, Економска геологија, фосилна горива, минералогија, палеомагнетизам, палеонтологија, геологија животне средине, геохемија животне средине, петрологија, сеизмологија, стратиграфија, структурална геологија, техничка геологија, хидрогелологија, физичка географија, оцеанографија. Студентима се нуди и рачунарски курсеви и курсеви везани за дигиталне технологије. Наставно-истраживачко особље Школе је искусно, високо квалификовано и снажно посвећено настави и истраживању.

Геолошка школа је међу првих десет школа на Аристотелском универзитету у Солуну како би привукла истраживачко финансирање из широког спектра извора. Током година, Геолошка школа успјела је остварити своје циљеве, пружајући висококвалитетно образовање, унапређивање истраживања и доприносити заједници и друштву на сваки начин.

Programs taught in:
енглески језик
грчки

Ova škola takođe nudi:

MSc

Aristotle University of Thessaloniki - School of Geology

Овај постдипломски курс је двогодишњи, пуно радно време, мултидисциплинарни курс који обухвата низ научних наука о земљи, инжењеринг, економију и сродне предмете, као и њ ... [+]

Овај курс је двогодишњи мултидисциплинарни програм пуног радног времена који обухвата широк спектар научних наука, инжењера и економије који се примењују на истраживање и производњу угљоводоника. Води магистар на истраживање и експлоатацију угљоводоника .

Програм има блиске везе са Хеллениц Петролеум Индустри, која пружа податке за кориштење на курсевима, презентацијама како би допунила материјал за курсеве и помогла студентима да своје стажирање и индивидуалне истраживачке пројекте спроводе са домаћином у индустрији.... [-]

Грчка Thessaloniki
October 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom