Pročitajte zvanični opis

Турски кампус

University of Guyana је једина национална високошколска установа University of Guyana . Основана је априла 1963. године са следећом Мисијом: "Да открије, генерише, шири и примјењује знање највишег стандарда за службу заједнице, нације и свих човјечанстава у атмосфери академске слободе која омогућава бесплатну и критичко истраживање ". Почела је са радом у октобру исте године на Куеенс Цоллегеу, главној средњој школи у држави, пре него што је прешао на Цампус у Турској 1970. године. Првобитно су програми били ограничени на умјетност, природне науке и друштвене науке . Образовни факултет је основан 1967. године, а након тога је био Технолошки факултет 1969. године, Институт за даљинско и континуирано образовање (ИДЦЕ), започео је као ванмултурну јединицу 1975. године, на пољопривредним факултетима (1977) и Здравствене науке (1981), а последње као израстак природних наука.

Јединица за шумарство основана је 1987. године, а касније је постала део Пољопривредног факултета, а 2003. године факултети уметности и образовања спојени су да постану Школа образовања и хуманистичких наука. Поред тога, на преокрету Миленијумовог образовања установљена је Школа Земље и природних наука (СЕЕС), рођена од спајања Географског одјела и одељења за студије животне средине. Створени су и Центар за биодиверзитет, који се односи на активности СЕЕС-а и Факултета за пољопривреду и шумарство и Центра за информационе технологије (ЦИТ), која служи цијели универзитет. University of Guyana проширио 2000. године уз додатак Таин Цампуса у Бербицу. (У октобру 2016. године, као дио шире реорганизације, СЕЕС је трансформисан у Факултет за студије Земље и животне средине, са деканом као академским и административним шефом јединице.)

University of Guyana сада нуди више од 60 додипломских и постдипломских програма, укључујући природне науке, инжењерство, студије животне средине, шумарство, урбанизам и менаџмент, туристичке студије, образовање, креативне уметности, економију, право, медицину, оптометрију, и негу. На располагању је неколико онлине програма, као и ванмрежне часове кроз ИДЦЕ на четири локације - у граду Георгетовн и градовима Анна Регина, Ессекуибо, Регион 2; Линден, Горња Демерара, Регија 4; и Нови Амстердам, Бербице, регија 6. Институција има упис у школу од око 8.000 студената у 2016. годину, а дипломирала је више од 20.000 студената који су се успешно окупили на локалном, регионалном и међународном нивоу у свим професионалним областима настојања. Универзитет такође представља велики допринос јавном и приватном сектору и националној економији.

Универзитет нуди сертификат, диплому, ванредни степен, додипломски, дипломски (постдипломски) и стручни програми. Ови програми се испоручују кроз седам организационих јединица, названих Факултети, од којих свака предводи декан: Пољопривреда и шумарство; Студије Земље и животне средине; Образовање и хуманистичке науке; Здравствене науке, са Медицинском школом; Природне науке; Друштвене науке; и технологија. Највећа јединица је Факултет друштвених наука, са седам одељења: Студије пословања и менаџмента; Центар за комуникационе студије; Економија; Влада и међународне послове; Постдипломске студије; Закон; и социологију. Одељење за пословне и менаџмент студије, највећа јединица на Факултету друштвених наука, нуди три програма; Рачуноводство, банкарство и финансије и маркетинг. Такође, има око 1.500 студената, највеће групе на Факултету друштвених наука и 15 факултета (10 редовних и 5 скраћених радника). Штавише, заједнички управља лиценцираним ученицима Цоммонвеалтх оф Леарнинг у пословној администрацији и јавним пословима (ЦМБА / ПА).

University of Guyana
Vebsajt
Telefon
+(592)-222-5423